نویسنده و پژوهشگر ادبی مطرح کرد: آنچه که مسلم است با توجه به فصاحت، بلاغت، شوریدگی و پختگی ای که در شعر رودکی و شاعران هم عصر او در قرن سوم هجری وجود دارد، نمیتوان پذیرفت این روند بدون هیچ پشتوانهای اتفاق افتاده است. این میزان از پختگی، نشان میدهد فن و سازوکار شعر به قرن اول باز میگردد.
ابونصر محمد فارابی (339-259 ه.ق.) فیلسوف ایرانی نزد عموم اهل فرهنگ نامی شناخته شده است، اگرچه متاسفانه همچنان یك دوره مجموعه آثار انتقادی او در ایران گردآوری و منتشر نشده و بهرغم وجود تعداد قابلتوجهی مراكز حكمت پژوهی و فلسفه اسلامی در ایران و مدعیان زیادی كه میگویند فارابی ایرانی است و متعلق به ما، هنوز هم مخاطب آثار او باید به ترجمههای پراكنده بسنده كند و نمیتواند به یك چاپ علمی و دانشگاهی در ایران رجوع كند.
زن برترین، گرامیترین، درخشندهترین چهره را در شاهنامه دارد. شاهنامه از این دید نیز هم در پهنهی سخن پارسی، هم در گسترهی ادب گیتی شاهکاری است بیهمانند. ما در شاهنامه زنانی را مییابیم که نهتنها فروتر از مردان نیستند، از آنان برترند.
جان استیوارت میل (۱۸۰۶-۱۸۷۳) متفکر بزرگ انگلیسی، یکی از فلاسفه بزرگ تاریخ و از پدران تجربهگرایی محسوب میشود. شهرت میل در میان عموم به واسطه اندیشههای آزادیخواهانه و روشنگرانه او در دفاع از آزادی، حقوق زنان، حقوق بشر و … است. اهل فلسفه و منطق البته میل را به عنوان فیلسوف و منطقیدانی درجه اول میشناسند که سنت تجربهگرایی در فلسفه را غنا بخشیده و با استدلالهایی محکم و آثاری متقن آن را مستحکم ساخته است.
تفکر فلسفی و تاریخی راجع به موسیقی یکی از خلأهای جدی مطالعات موسیقی در ایران است. اهالی تاریخ و فلسفه، معمولا سررشته زیادی در زمینه موسیقی، به ویژه موسیقی ایرانی ندارند، اهل موسیقی هم بیشتر درگیر کار و بار هنر هستند و کمتر به حوزه مطالعات فلسفی- تاریخی- جامعهشناختی و بهطور کلی میانرشتهای درباره موسیقی توجه میکنند.
امروز مصادف با سالگرد کودتای 28 مرداد 1332 است. روزی که تأثیری شگرف بر روح و جان ایرانیان گذاشته است. کودتا صرفا یک عملیات نظامی نیست؛ کودتا به هویت مخالفان و منتقدان حمله میکند و برای سالیان سال امید و آرزوهای آنان را برای تغییر به شیوه قانونی از بین میبرد.
بسیاری از رویکردهای بنیادی که اکنون در علوم شناختی نقش محوری دارند، محصول نظریهپردازی منطقدانان و فلاسفه است. البته فیلسوفان ذهن نیز از پیشرفت علوم شناختی برای پیشبرد نظریههای خود و ابداع نظریههای جدید بهرهبرداری میکنند.
محمد کامکاری، یکی از مولفان کتاب «برابری در مشروطه ایرانی و تنظیمات عثمانی» گفت: اولین مشارکت سیاسی زنان در عصر مشروطه زمانی رخ داد که فتوای تحریم تنباکو که توسط میرزا حسن شیرازی صادر شد، زنان در اندرونی شاه این فرمان را اجرا کردند و قلیانهای خود را شکستند.
الفبای مشروطه نگاه برابر به همه شهروندان است مشروطه نتیجه تلاش همه طبقات است مشروطه امری درونزا و برآمده از شرایط داخل كشور است
دانشیار گروه زبانشناسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: به نظر من یکی از جامعترین تعاریفی که از برنامهریزی زبان داده شده، تعریف کوپر (۱۹۸۵) است که برنامهریزی زبان را «تحت تأثیر قرار دادن رفتارهای زبانی افراد و جوامع» معرفی میکند.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید