اخبار

نتیجه جستجو برای

کتیبه‌ها در تاریخ خوشنویسی ایران جایگاهی ویژه‌ دارند. از دورهٔ صفویه به بعد، علاوه بر آیات قرآن، ادعیه و اشعار مذهبی شیعه نیز بارها کتیبه‌نویسی شده‌اند.

( ادامه مطلب )

نگاهی به مقتل نویسی و مشهورترین مقتل‌هایی که برای شهادت اباعبدا...(ع) و یارانش نوشته شده است.

( ادامه مطلب )

نوشتار زیر از ریچارد فرای است، ایران شناس نامدار آمریکایی که عقیده داشت :ایران سروی است که در برابر طوفان رخدادهای روزگار، خم می‌شود، ولی نمی‌شکند. ققنوسی است که همواره پس از تاخت و تازها و ویرانگری‌های گسترده، از خاکستر خویش برخاسته و به زندگی فرهنگی خود ادامه داده است.‌

( ادامه مطلب )
1404/4/17 ۰۸:۵۹

گزارشی تحقیقی درباره هنری راولینسون مترجم خط میخی و افسر اطلاعاتی بریتانیا (۱۲۴۸تا ۱۲۵۵ق.)

( ادامه مطلب )

حمید احمدی:‌ایران یک دولت-ملت باستانی از نظر نظریه‌پردازان است و به باور «گراردو نیولی» هویت ایرانی در ایران توسط اردشیر بابکان پایه‌گذاری شده و هرتسفلد بر این باور است که هویت ایرانی در دوره هخامنشیان ساخته شده است. در ادبیات کهن و شعر فارسی نمونه‌های فراوانی از کنار هم بودن ملت و دولت داریم.

( ادامه مطلب )

بهرام پروین گنابادی، از دوستان نزدیک زنده‌یاد مرتضی کاخی، گفت: دکتر کاخی، هم شخصیت علمی و فرهنگی برجسته‌ای بود و هم انسانی آداب‌دان و مهربان. عمر خود را با شعر فارسی و فرهنگ ایرانی سپری کرد. حتی در واپسین روزهای زندگی‌اش، که به بیماری آلزایمر مبتلا شده بود، تنها چیزی که در ذهنش باقی مانده بود، شعر فارسی بود.

( ادامه مطلب )

کتاب «جامعه‌شناسی تاریخی شهر شیراز» می‌تواند منبعی ارزشمند برای پژوهشگران حوزه‌های جامعه‌شناسی، تاریخ اجتماعی، شهرسازی و مطالعات فرهنگی باشد و دریچه‌ای تازه برای تحلیل تحولات شهری در ایران بگشاید.

( ادامه مطلب )

گزارشی است از کتاب تاریخ طبری که اصل آن را در کتاب منابع تاریخ اسلام آورده ام، اما نکاتی در میانه آن، بر آن افزوده شده است.

( ادامه مطلب )

کتاب «تاریخ ایران زمین» تالیف محمدجواد مشکور در بیست فصل به شرح تاریخ روزگار باستان تا انقراض قاجاریه می‌پردازد.

( ادامه مطلب )

نتایج پژوهشی با عنوان «بررسی سیاسی نهضت عاشورا از دیدگاه مستشرقان آلمان و انگلیس» منتشر شده در فصلنامه «مطالعات تاریخی جهان اسلام» نشان می‌دهد مستشرقان موفق شده‌اند نهضت کربلا را از منظر سیاسی، اجتماعی تجزیه و تحلیل و تأثیرات معنوی آن را هرچند اندک درک کنند. از نکات و پیامدهای مثبت این مطالعات، معرفی آثار فراوان درباره واقعه عاشورا و لزوم بازشناسی هویت شیعی است.

( ادامه مطلب )

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: