پروفسور ارفعی در مراسم بزرگداشتش به ترجمه یکی از گلنبشتههای کاوش شده در خوزستان پرداخت.
آزاده احسانی، متخصص فرهنگ و زبانهای باستانی گفت: متون فارسی میانه یا پهلوی متونی هستند که در ایران دوره ساسانی پدید آمدند، مجموعه تلمود بابلی دریچه نوینی برای شناخت فرهنگ و آداب ساسانی است.
سمیه تصدیقی در کتاب پژوهشی «عارفانههای عطار و مولانا» به بررسی تطبیقی و سیر تحول استعارههای شناختی در مثنویهای عطار و مثنوی مولانا پرداخته است.
قریب به ۸۰۰ سال از گشایش قلعه الموت توسط هولاکوخان و لشکریان مغول میگذرد. در طول قرنها قصه آشیانه عقاب، قلعه الموت و خداوندگار نامدارش حسن صباح، به افسانهای رازآمیز در ذهن علاقهمندان به تاریخ ایران بدل شده و پیرامون آن داستانهای عجیب و غریب بسیاری ساخته و پرداخته شده، ماجراهایی گاه باور نکردنی و شگفتانگیز که برخی ریشه در واقعیت دارند و بسیاری بر آمده از تخیل خلاق آدمیان هستند.
بیستم مهر ماه، روز بزرگداشت حافظ است؛ روزها بهانهاند برای یادآوری جان و دل ما از آنچه فراموش میکنیم. گفتن از ناشناختهها و شنیدن از نویافتهها.
محمدرضا شفیعی کدکنی، از برجستهترین چهرههای ادبیات معاصر ایران، با نگاهی عمیق به شعر، ادبیات و فرهنگ ایرانزمین، جایگاهی ویژه در میان شاعران و پژوهشگران فارسی زبان یافته است. آثار و دیدگاههای او نه تنها در حوزه شعر بلکه در مطالعات زبانشناسی و نقد ادبی تأثیری پایدار داشته و به بازتاب فرهنگ غنی ایرانی پرداخته است.
سیصدمین سال تولد شاعر بزرگ تركمن انگیزهای برای شناخت و آگاهی از ابعاد مختلف شخصیت مختومقلی فراغی و تبیین و تجزیه و تحلیل مضامین شعری وی از حیث فرم و محتوا، مضمون و قالب میتواند باشد.
کتابخانه و موزه ملی ملک با برگزاری نشستی تحت عنوان «سخن حافظ از شرق تا غرب عالم» به پیشواز روز بزرگداشت این شاعر پرآوازه ایرانی رفت.
آثار تاریخی، نقاشیها، حکاکیها و الواح گلی هر کدام پیامی در دل خود دارند، این که مردمان گذشته در عمق تاریخ، چگونه میاندیشیده و میزیستند، چه نوع حکومتهایی داشتند و چگونه در کنار هم یک جامعه را تشکیل میدادند و با وفاق مسائل دوران خود را حل میکردند، اکنون این شواهد و آثار برای ما «میراث فرهنگی» است.
بزرگداشت حافظ و گرامیداشت سالگرد تاسیس انجمن ایرانشناسی روز چهارشنبه ۲۵ مهرماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار میشود.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید