مدیرکل نسخههای خطی و نادر کتابخانه ملی با توجه به ضرورت تشکیل مکتب گفت: اعضای مجمع کتابخانههای بزرگ کشور (مکتب) میتوانند با تعامل سازنده، نسخ خطی و نادر مهم کشور را خریداری و از خروج آنها پیشگیری کنند.
پروفسور اَشک دالِن در سال ۱۳۵۱ در تفرش متولد شد. او بیشتر عمر خود را در سوئد گذرانده و در دانشگاه اُپسالا، دانشیار رشته زبانهای ایرانی است؛ اما حوزه مطالعاتش ادبیات ایران، تاریخ ادیان و فلسفه در ایران را نیز در بر میگیرد. مؤلف کتابها و مقالات متعددی درباره تاریخ ایران است و کتاب سوئدی «ایران کهن» (Antikens Persien) از جمله نوشتههای جدید اوست.
چرا باید امروزه هگل بخوانیم؟ اگر بخواهیم به این سوال پاسخی بدهیم همین بس كه بگوییم اگر هگل را نفهمیم بخش عمدهای از نظام فكری و فلسفی جهان معاصر را نخواهیم فهمید و از درك جهان جدید عاجز خواهیم بود.
مترجم کتاب «در جستجوی خردمندی» درباره اثر پیش رو میگوید: سنکا در این اثر به دنبال کمالِ اخلاق است، و نگارش نامه را صرفا به این سبب برمیگزیند تا راه سادهتری برای ارتباط با آیندگان برگزیند. نامهها از آنجا که با روح انسان در ارتباطاند، همواره اثرگذار بوده و خواهند بود.
رضا شعبانی گفت: نامی که بر روی این منطقه ماند، از زمان هخامنشیان معروف است. زمانی که داریوش متصرفات و مناطقی را که تحت حمایت و سلطه ایران بود؛ برمیشِمُرَد ناچار میشود به این آبراه اشاره کند و نام «خلیجفارس» را میآورد. این دریا از 2500 سال پیش به این نام مشهور است. نام «خلیجفارس» برگرفته از کتیبه داریوش است.
علیاشرفِ صادقی زبانشناس ایرانی، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. از او به عنوان چهره ماندگار در حوزه ادبیات تجلیل شده است. دكتر صادقی از دوران كودكی جانش آمیخته به ادبیات فارسی بوده. او ادبیات، شعر، موسیقی، نقاشی و مجسمه را غذای روح آدمی میداند و معتقد است شعر حافظ و سعدی در سطح قابلاعتنایی از این ویژگی برخوردارند.
یکم اردیبهشتماه، روز آغاز نگارش کتاب گلستان را روز سعدی نامیدهاند؛ شاعر پرآوازه قرن هفتم هجری، ملقب به «استاد سخن» و «شیخ اجل» که در کنار بزرگانی چون حافظ، فردوسی، خیام، مولانا و نظامی از قلههای ادبیات فارسی بهشمار میرود و آوازه هنر او در تمام اعصار در بسیاری از مناطق جهان پراکنده است
از زندگیِ سیاسی احمد سمیعی (گیلانی) کمتر سخن رفته است. او را ادیب، استاد ویرایش، مترجم متبحر و عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی میخوانند که مراتب فضل و دانش او بر اهل فرهنگ و اصحاب قلم آشکار است. اما سمیعی (گیلانی) منزلت و مقام دیگری هم داشت که دست بر قضا خودش بر آن تأکید و اصرار میورزید...
همایون کاتوزیان را بیش از هر چیز با کتاب «ایران، جامعه کوتاهمدت» میشناسند. در این کتاب است که تعبیر «جامعه کلنگی» سر زبانها میافتد و موافقان و منتقدان جدی پیدا میکند. نباید نادیده انگاشت اقبال یک کتاب به عوامل گوناگونی بستگی دارد که شاید یکی از مهمترین این عوامل زمان انتشار اثر است.
آقامحمد خان قاجار را بهعنوان یکی از تاثیرگذارترین و البته خونریزترین پادشاهان ایران میشناسیم؛ کسی که به گفته نویسنده کتاب «آخرین فاتح ایلیاتی ایران» ترحم و گذشت را جزو فضایل ضروری نمیدید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید