خواجه نصیر مقید به محدودیتهای جغرافیایی و زمانی نبود و از طرق گوناگون راه و مسیر گفتوگو را بسط میداد. میتوان گفت خواجه با همه فلاسفه زمان خودش گفتوگو و مكاتبه داشت.
حکیم نظامی آموزههای فراوانی برای جهان امروز دارد و با ره بردن به کُنه اشعار او، میتوان اندکی بر زخمهای ناشی از بحرانهای انسانی امروز، مرهم گذاشت.
افلاطون در رسالۀ «جمهوری» (کتاب ششم) شعلۀ بحث در باب فلسفه و نقش مؤثر فیلسوف در جامعه را برمیافروزد تا به تشریح و تبیین یکی از مشهورترین گزارههای خود برسد: «حاکمان حکیم» یا «حکیمان حاکم».
واسیلى ولادیمیرویچ بارتولد (۱۸۶۹ـ۱۹۳۰)، خاورشناس و نویسنده مقالات و کتابهاى متعدد در تاریخ و فرهنگ خاورمیانه بهویژه آسیاى مرکزى بود. پدر و مادرش از آلمانیهاى مهاجر بودند و گویا به این سبب ویلهلم نیز نامیده شد و بعدها این نام را در آثارى که به زبانهاى اروپاى غربى مینوشت، به کار میبرد.
چندی پیش، مطلع شدم استاد سید عبدالله انوار در بیمارستان مهراد بستری شدهاند و با محبتی که دارند سراغی هم از من گرفتهاند. در آن هنگام، من خود در سفر بودم؛ اما عکسی از ایشان دیدم که روی تخت بیمارستان، در آستانۀ 100سالگی، مشغول مطالعۀ کتابی دربارۀ روسیه و اوکراین بودند.
در بامدادان هجدهم اسفندماه ۱۴۰۱ روح بلند و نازنین استاد یگانه مرحوم سید عبدالله انوار در سالروز درگذشت صدیق عزیزش، استاد ایرج افشار به سوی آسمان پرواز کرد و با یاران قدیم خویش قرین شد.
استاد سید عبدالله انوار، حکیم، نسخهشناس، کتابشناس، ریاضیدان، موسیقیشناس، تهرانشناس و دانشمندی کمنظیر در یک قرن اخیر، دار فانی را وداع گفت و جامعۀ علمی و فرهنگی کشور را داغدار کرد.
استاد ایرج افشار از خاندان افشاریهای یزد هستند. ریشۀ افشارهای یزد از افشارهای کرمان هستند و عمدتاً در دوره صفویه و در زمان شاه نعمتالله باقی به یزد آمدند و با یزدیها پیوند برقرار کردند و در یزد ساکن شدند و شجره نامه ای از آنها در کتابهایی که از استاد ایرج افشار چاپ کرده اند، بویژه یزدنامه ، منعکس است.
نگارش در اواخر هزاره چهارم قبل از میلاد مسیح ابداع شد. باستانشناسان این دوره را دوره اوروک ۴ مینامند که تقریبا برابر ۳۲۰۰ قبل از میلاد است. اسناد مربوط به آغاز نگارش تقریبا بهطور همزمان از شوش (خوزستان ایران) و اوروک (در جنوب بینالنهرین) به دست آمدهاند و با قاطیت نمیتوان گفت کدام قدیمیتر است.
فرانسوا دوسه باستان شناس فرانسوی و متخصص دوره مفرغ(3500-1800 پیش از میلاد)، دکترای خود را در سال 2011 از دانشگاه سوربن گرفت. وی سال 2006 در مأموریت باستانشناسی جیرفت شرکت کرد و از آن زمان تاکنون به تحقیقاتش در زمینه تمدن هلیلرود ادامه داده است.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید