نمایش 750 اثر هنری در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم

1395/3/30 ۰۷:۱۷

نمایش 750 اثر هنری در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم

امسال شمار زیادی از هنرمندان، خطاطان، نقاشان ، نگارگران و عکاسان با تولید و خلق آثار هنری و تابلوهای قرآنی جلوه خاصی را به بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بخشیده اند به طوری که هر بیننده ای با حضور در بخش هنری نمایشگاه مجذوب این آثار می شود. اصغر امیرنیا مدیر کمیته هنری بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم درباره شعار نمایشگاه و مشارکت و حضور هنرمندان در نمایشگاه قرآن کریم اظهار داشت: اگر هنرمندان ما می‌خواهند جاودان و ماندگار شوند تنها راه آن تمسک به فهم قرآن و تبدیل آن به آثار و محصولات است.


 

امسال  شمار زیادی از هنرمندان، خطاطان، نقاشان ، نگارگران و عکاسان  با تولید و خلق آثار  هنری و تابلوهای قرآنی جلوه خاصی را به بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بخشیده اند به طوری که هر بیننده ای با حضور در بخش هنری نمایشگاه مجذوب این آثار می شود. اصغر امیرنیا  مدیر کمیته هنری بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم  درباره  شعار نمایشگاه و مشارکت و حضور هنرمندان  در نمایشگاه قرآن کریم  اظهار داشت: اگر هنرمندان ما می‌خواهند جاودان و ماندگار شوند تنها راه آن تمسک به فهم قرآن و تبدیل آن به آثار و محصولات است.
وی افزود:  آثار هنری نقش موثری در آشنایی و درک مفاهیم هر موضوعی دارند. زیرا یک اثر با فکر، مطالعه و هدف تولید می‌شود و هنرمند، فرهیخته و اندیشمندی است که علاوه بر اطلاعات از موهبت خدادادی یعنی برجسته سازی و زیباسازی برخوردار است.
امیرنیا اظهار داشت: هنرمند باید با معماری دینی و معلومات دینی ارتباط تنگاتنگی برقرار نماید تا اثری که خلق می‌کند، ماندگار باشد و موضوع‌های بسیاری در قرآن و سیره ائمه (ع) وجود دارد که هر یک از هنرمندان در هر موضوعی می‌توانند در آن زمینه هنرنمایی کنند.
وی افزود: قصه‌ها و مثل‌های قرآنی در موضوع‌هایی همچون نحوه زندگی و برخورد با دیگران اعم از اقتصاد، معاشرت اجتماعی، سیاست، فرهنگ و علم از جنبه‌های ناشناخته‌ای است که در هر عصری به اقتضای زمان و مکان و فهم مردم کشف می‌شود و هر چه علم و تجربه و درک مردم بیشتر می‌شود، بهتر پی می‌برند که این مورد در قرآن و در 1400 سال گذشته بیان شده است.
او تأکید کرد: اگر هنرمندان ما می‌خواهند جاودان و ماندگار شوند تنها راه تمسک به فهم قرآن و تبدیل آن به آثار و محصولات است و هنرمند یا اندیشمندی که می‌خواهد در جهان تاثیر بگذارد باید اقتضای سنی، تحصیلات و آنچه اطرافش می‌گذرد را درک کند تا وازدگی در جهان حاصل نشود بلکه مشتاق اخذ اطلاعات و تجربه باشند.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هنر دارای تنوع زیادی است و این تنوع سبب می‌شود تا هر یک از مخاطبان بر اساس علایق خویش از این محصولات در مجامع هنری و همچنین در نمایشگاه قرآن استفاده کنند.
وی گفت: هنرمند باید از افراط و تفریط بپرهیزد، چون هدف و رسالت خاص دارد و باید اعتدال و میانه روی را رعایت کند و لذا ایمان، دانش و تجربه در کنار اشتیاق و میل به یادگیری می‌تواند نسل آینده را تضمین نماید و اگر هنرمند یا اندیشمند یک بعدی پیش برود و مسیر را برای جوان هموار نکند، تمام رشته‌هایی که بافته است را پنبه خواهد کرد، زیرا خواسته یا ناخواسته جوانان اداره کننده آینده جامعه هستند.
نمایش 50 تابلو با موضوع‌های قرآنی
امیرنیا درباره محصولات هنری عرضه شده در بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن گفت: 50 تابلوی کاریکاتور با موضوع‌هایی همچون کــــج فهمی ازقـــرآن و تکفیـــــریها، وسوسه‌های شیطانی، چهره مخالفان قرآنی، صهیونیسم و تلاش برای تخریب دین اسلام، تفرقه مسلمین، استفاده از نمادهای بشردوستانه برای مقابله با اسلام و پرورش دهندگان داعش در نمایشگاه امسال به نمایش درآمده است.
وی افزود: 40 قطعه عکس با موضوع‌های دفاع مقدس و قرآن، امامزادگان و توسل و نیایش مردم، طواف کعبه، راهپیمایی روز قدس با بهره گیری از اسمای باریتعالی، حلقه صالحین و قرائت قرآن، افطاری ماه رمضان، ختم قرآن، قرائت قرآن درمناسک حج، نمازجماعت، درپناه قرآن قراردادن مسافران، شب‌های احیا و کتیبه‌های مرقد شریف امیرمؤمنان(ع) از دیگر آثار هنری است که در نمایشگاه به نمایش درمی آید. وی با بیان این که 15 تابلو به معرفی هنرمندان قرآنی می‌پردازد، افزود: 30 تابلو از خوشنویسان ایران و کشورهای عراق، سوریه، هلند، اسپانیا، فرانسه، بحرین، امارات و کویت در نمایشگاه امسال به نمایش گذاشته شده است.
نمایش 95 اثر خوشنویسی
مدیر کمیته هنری نمایشگاه قرآن با ارائه آماری از آثار به نمایش درآمده گفت: 95 اثر خوشنویسی با مضامین قرآنی، 18 نقاشی، 155 اثر نقاشیخط، 133 اثر نگارگری، 38 قطعه عکس، پنج اثر تصویرسازی، هفت اثر حجمی، 106 اثر منبت و معرق و همچنین آثاری در هنرهای سفال، سرامیک، قلمزنی، آثار فلزی، حجاری و خاتم کاری ارائه شده است.
برپایی کارگاه‌های عملی
امیرنیا در ادامه گفت: کارگاه‌های عملی در بخش‌های مختلف برپا می‌شود که از جمله در حوزه هنرهای تجسمی 12هنرمند به ارائه 50 ورک شاپ می‌پردازند و در حوزه صنایع دستی با حضور 20هنرمند 90 ورک شاپ عرضه می‌شود.
عرضه 60 اثر موزه ای
مدیر کمیته هنری نمایشگاه قرآن از عرضه 60 اثر موزه ای سخن گفت و افزود: این آثار شامل قرآن و ادعیه است که از موزه‌های حرم حضرت معصومه (س)، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، امام علی (ع)، کتابخانه ملی، مجموعه خصوصی صادق خرازی و 40 اثر تصویری از موزه ملک گردآوری شده است.
اجرای نمایش‌های خیابانی
امیرنیا درباره هنرهای نمایشی گفت: نمایش خیابانی در سه ژانر با50 اجرای پرفورمنس (اجرای نمایشی) و مفهومی برپا می‌شود و پانتومیم با مردان نقره‌ای با 30 اجرا، نقالی در10 اجرا و پرده خوانی نیز با 10 اجرا صورت می‌گیرد.
وی همچنین گفت: از دیگر برنامه‌های این بخش می‌توان به نمادهای حجمی اشاره کرد که ساخت سه نماد (المان) مفهومی با عنوان قدتبین الرشد، حی علی و آرم بسم الله است.

منبع: ایران

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: