کله پلو
مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی
سه شنبه 20 خرداد 1399
https://cgie.org.ir/Fa/article/238978/کله-پلو
دوشنبه 22 اردیبهشت 1404
چاپ شده
2
کلهپلو \ kalle-polow \ ، از غذاهای محلی مردم شمیرانات که بهدلیل مقوی بودن بسیار مصرف میشود. برای تهیۀ آن کلۀ گوسفند را به شیوۀ معمول پخته، سپس برنج را با آب آن میپزند و گوشتهای کله را تکهتکه کرده، روی پلو میگذارند. مردم بعضی از روستاهای شهرستان شمیران در پختن این غذا از عدس و شنبلیله نیز استفاده میکنند. اهالی دربندسر کله را به صورت دیگری نیز میپزند. آنها کلهپاچه را در دیگ قرار میدهند و میگذارند با جو یا آهیل تا صبح بپزد و به آن زردچوبه و شنبلیله نیز اضافه میکنند. در این غذا که به آن «کورپلو» میگویند، از برنج استفاده نمیشود.
گلاله هنری
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید