صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه تهران بزرگ / چناربن، چشمه /

فهرست مطالب

چناربن، چشمه


نویسنده (ها) :
آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 20 آذر 1398 تاریخچه مقاله

چناربن، چشمه \ češme-ye čenār-bon\ ، چشمه‌ای در جنوب محلۀ گلندوک در شهر لواسان. این چشمه در گذشته، در بستر خود در چند جای نزدیک به هم می‌جوشیده و در اصطلاح قُل‌قُل می‌کرده است؛ از این رو، به چشمۀ قُلقُلک نیز معروف بوده است، اما محلیها بیشتر به آن چشمۀ چناربن می‌گویند. 
این چشمه در حدود 500 متری جنوب محلۀ گلندوک در شهر لواسان در شمال رودخانۀ جاجرود واقع است. به گفتۀ اهالی محل، در گذشته، شماری درخت چنار در اطراف این چشمه وجود داشته است و بعضی از عشایری که برای ییلاق به منطقۀ لواسان می‌آمده‌اند، بنه‌های خود را نزدیک این چشمه گذاشته و در آنجا، چادر می‌زده‌اند. 
چشمۀ چناربن هم اکنون (1390 ش) در اختیار سازمان آب قرار دارد و آب آشامیدنی بخش شورکاب، باستی و حوالی شهرک آزادگان، از چاهی که در بستر این چشمه حفر شده است، تأمین می‌شود. 
هرچند در حال حاضر این چشمه شکل قدیمی خود را از دست داده، اما همچنان به چناربن یا قلقلک مشهور است. این چشمه مدت زمان کوتاهی نیز در محدودۀ منطقۀ حفاظت‌شدۀ ورجین، یعنی جزو پناهگاه حیات وحش ورجین بود، اما به‌تدریج، زمینهای آن به تملک زمین‌خواران درآمد و با ویلاسازیهای متعدد، طبیعت اطراف چشمه و فضای خوب آن از میان رفت و به محله‌ای در شهر لواسان جدید بدل شد. 

مأخذ

راکی، قاسم (از اهالی قدیم لواسان)، گفت‌وگو با مؤلف. 

سیما صفری

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: