سید محمد بهشتی: نتایج فرهنگی توافق هسته‌ای، عمیق‌تر از آثار اقتصادی است

1394/5/21 ۰۹:۳۸

سید محمد بهشتی: نتایج فرهنگی توافق هسته‌ای، عمیق‌تر از آثار اقتصادی است

سید محمد بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری توافق هسته‌ای را نقطه عطفی در تاریخ ۲۰۰ ساله اخیر ایران دانست و تصریح کرد که توافق هسته ای اثرات فرهنگی و اجتماعی عمیق تری در مقایسه با اثرات اقتصادی و سیاسی خواهد داشت.

 

سید محمد بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری توافق هسته‌ای را نقطه عطفی در تاریخ ۲۰۰ ساله اخیر ایران دانست و تصریح کرد که توافق هسته ای اثرات فرهنگی و اجتماعی عمیق تری در مقایسه با اثرات اقتصادی و سیاسی خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری سید محمد بهشتی در نشست« فرصت های پسا تحریم، میراث فرهنگی پیشران اقتضائات بومی سازی توسعه »که در محل سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، به بیان تاثیر توافق هسته ای بر شرایط فرهنگی پرداخت وگفت: من بیشتر می خواهم به بعد فرهنگی موضوع یعنی فرهنگ به مفهوم حاصل تجربه تاریخی زیست در سرزمین مورد نظر مان بپردازم. وی افزود: توافق هسته ای در شرایط بسیار ویژه ای موضوعیت پیدا کرد و اگر بخواهیم آن را با مناقشات و چالش های تاریخی در ۲۰۰ سال گذشته با کشورهای غیر ازخودمان مقایسه کنیم اهمیت و تاثیرات آن را بهتر می توانیم ارزیابی کنیم.

بهشتی با اشاره به مناقشات و جنگ هایی که ایران با کشورهای مختلف داشته است خاطرنشان ساخت که ما معمولا با طرف درگیر توافق می کردیم و کمتر اتفاق می افتاد که بخواهیم با جهان توافق کنیم.او تصریح کرد توافق هسته ای در اصل توافقی است که با جهان انجام می دهیم و به همین دلیل آن را از تمام قرار و مدارهای قبلی مستثنی می کند.

بهشتی یکی دیگر از نکات مهم توافق هسته ای در مقایسه با توافق ها و موافقت نامه های گذشته را این دانست که این توافق در منظر عمومی بسته شد و به همین دلیل وضعیت ممتازی پیدا کرد.وی با اشاره به اینکه در برخی از قراردادهای قبلی در شرایط برابر با دیگران نبودیم گفت: در توافق هسته ای با مقاومتی که توانستیم بکنیم در شرایط برابر به گفت وگو و مذاکره پرداختیم.

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری تاکید کرد: اینکه ما حاضر شدیم مذاکرات را در این شرایط انجام دهیم خودش حادثه مهمی است و می تواند نقطه عطفی در ۲۰۰ سال گذشته باشد.بهشتی با اشاره به تاثیر مذاکرات هسته‌ای بر روند زندگی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مردم خاطرنشان ساخت که همه درک کرده بودند شرایط قبل از توافق و یا بعد از توافق فرق خواهد کرد. او با اشاره به آثار سیاسی و اقتصادی توافق هسته‌ای گفت:توافق هسته‌ای آثار فرهنگی و اجتماعی به مراتب بیشتر و عمیق تری خواهد داشت و در وضعیت فرهنگی- اجتماعی ما به ویژه نسبت به جهان نقطه عطفی خواهد بود.

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در بخش دیگری از سخنانش در رابطه با تاثیر توافق هسته ای بر گردشگری با اشاره به بی توجهی مدیریت کلان کشور به امر گردشگری در سال‌های بعد از انقلاب گفت: در سطح جهانی نیز برای ایجاد ایران هراسی و شیعه هراسی سرمایه گذاری بسیار سنگینی کردند که عملا ایران یک صحنه تلخ و تیره در افکار عمومی دنیا پیدا کند. بهشتی گفت: گردشگرانی که در سالهای گذشته به ایران آمدند کشور را شگفت زده ترک می کردند چون تصویری که در ذهن داشتند با واقعیت کاملا متفاوت بود. او تاکید کرد: مذاکرات ۲ ساله اخیر و توافق هسته ای در این تصویر شکاف انداخت و به تدریج نوری بر آن تابیده شد و در نتیجه در این مدت گردشگران خارجی را دو و نیم برابر کرد.وی افزود:صادقانه باید بگویم که دو و نیم برابر شدن گردشگران محصول تلاش هیات مذاکره کننده بود که جای تشکر و قدردانی دارد. بهشتی گفت: متاسفانه در دستگاه‌های مختلف زمانی که صحبت از گردشگری می شود به دو عامل اشتغال زایی و درآمد ارزی پرداخته می شود در صورتی که خاصیت اصلی گردشگری این است که ما امکان ملاقات با فرهنگ و سرزمین خودمان را می‌توانیم فراهم کنیم.

او تاکید کرد: توسعه گردشگری در ایران بیشتر از هرچیز می تواند ما را از تهدیدها دور کرده و برایمان فرصت ایجاد کند.گردشگری در کشور ما مثل کاشت گندم است هر کشاورزی که گندم می‌کارد به طمع گندم است و نه طمع کاه ولی هروقت که گندم بکارد هم گندم به دست می آورد و هم کاه. بهشتی افزود: به نظر من کاه توسعه گردشگری اشتغال و درآمد ارزی است نه گندم آن و اگر ما کشاورزی را دیدیم که به طمع کاه گندم می کارد باید او را به دکتر نشان دهیم زیرا گندم هایش را کنار گذاشته و کاه جمع می کند و فکر می‌کند کار درستی انجام می دهد.

روزنامه اطلاعات

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: