نوش‌آفرین انصاری:شیوه‌نامه مدون ترویج فرهنگنامه در کشور نداریم

1396/11/11 ۱۲:۲۶

نوش‌آفرین انصاری:شیوه‌نامه مدون ترویج فرهنگنامه در کشور نداریم

نوش‌آفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک گفت: از دیرباز همکاران در حوزه ترویج، فرهنگنامه را به روستاها و شهرهای مختلف برده و معرفی کرده‌اند ولی هنوز هیچ سند مدونی که بتواند به‌صورت شیوه‌نامه ترویج مورد استفاده قرار گیرد نداریم.


 
نوش‌آفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک گفت: از دیرباز همکاران در حوزه ترویج، فرهنگنامه را به روستاها و شهرهای مختلف برده و معرفی کرده‌اند ولی هنوز هیچ سند مدونی که بتواند به‌صورت شیوه‌نامه ترویج مورد استفاده قرار گیرد نداریم.

  آئین رونمایی از هفدهمین جلد فرهنگنامه کودک و نوجوان در سیصدو‌سی‌امین شب مجله بخارا با حضور اعضای هیات مدیره شورای کتاب کودک و شورای مدیریت فرهنگنامه کودک و نوجوان عصر دیروز سه‌شنبه(۱۰ بهمن ۱۳۹۶) در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
 
در ابتدای این مراسم نوش‌آفرین انصاری در این مراسم به توران میرهادی اشاره کرد و گفت: به بازنشر آثار میرهادی توجه کنید، بازخوانی آثار بسیار مهم است چون این آثار بسیار ارزشمند است. امسال نخستین سالی است که بدون توران میرهادی از فرهنگنامه کودک و نوجوان رونمایی می‌کنیم.
 
دبیر شورای کتاب کودک در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره فرهنگنامه کودک و نوجوان پرداخت و گفت: فرهنگنامه مدتی است زیر نظر شورای مدیریت به کارش ادامه می‌دهد این فکر در زمان حیات توران میرهادی شکل گرفت شورای مدیریت از سال 1393 با 5 نفر عضو شامل نصرالله فاضل، نوش‌آفرین انصاری، شهرداد میرزایی، فاطمه محفوظ ‌بالله و علی‌رضا میرفخرایی کار خود را آغاز کرد. مدت فعالیت این شورا قرار بود دوساله باشد ولی تصمیم گرفتیم تا انتشار جلد هفدهم این شورا به کارش ادامه دهد.

 وی افزود: مدیریت شورای فرهنگنامه برای انتشار یک اثر و بحث داشتن یک ناشر و تعهد جدی نسبت به جامعه همیشه آسان نیست و نمی‌‌توان به‌درستی کار را بین همه اعضای شورا تقسیم کرد. به‌عنوان مثال کار آقای فاضل نسبت به بقیه سنگین‌تر بود همچنین در جلسات هر وقت صحبت از بحث مالی می‌شد همه نگاه‌ها به سمت آقای میرفخرایی می‌رفت.
 
انصاری در ادامه به تجربه آموزش در شورا اشاره کرد و گفت: تجربه آموزش در شورا تجربه‌ای است که در حوزه ادبیات کودک و نوجوان 32 سال پیش انجام شده  و خیلی خوب است که نویسندگان و ویراستارانمان را خودمان تربیت کنیم. در این مدت شورای مدیریت فرهنگنامه 50 جلسه تشکیل داد و درباره کارهای اجرایی و دستاوردها و مشکلات موجود صحبت شد. بحث نیروی انسانی هم مسئله جدی‌ای است که در این حوزه مخصوصا در بخش سرویراستاران اهمیت دارد. همچنین در جلسات شورای مدیریت همواره بحث سپاس مطرح بوده است و در آن سپاس از بیش از 200 نفری که بدنه فرهنگنامه را می‌سازند مورد توجه قرار گرفته است. همان‌طور که شهرداد میرزایی می‌گوید انگیزه سادگی، شفافیت و استعداد توران میرهادی توانسته است این تعداد گروه پژوهشی را گردهم آورد. نقش این گروه‌های در سایر جریان‌های موجود و ریشه‌دواندن در تنه فرهنگی جامعه دیده می‌شود.
 
انصاری در ادامه بیان کرد: ما معتقدیم فرهنگنامه یک موجود زنده است و باید فرزند زمان خودش باشد. جلد هفدهم شامل 269 مقاله، 48 مدخل ارجاعی، 402 تصویر، 18 نقشه، 25 جدول و نمودار است و جلدهای 18، 19 و 20 فرهنگنامه نیز در مراحل گوناگون تدوین قرار دارد. همچنین در بخش روزآمدسازی حدود 10 نفر از همکاران مشغولند و امیدواریم در سال 97 شاهد انتشار مجلدی از این تجربه باشیم.
 
دبیر شورای کتاب کودک افزود: امروز مفتخریم هفدهمین جلد فرهنگنامه کودکان و نوجوانان را که با دقت و دلسوزی بسیار به سرانجام رسیده به محضر کودکان و نوجوانان این سرزمین تقدیم کنیم. همچنین بررسی و مطالعه 14 صفحه اول جلد هفدهم و سخن ناشر و پیشگفتار پدید‌آورنده را به مخاطبان توصیه می‌کنم.
 
وی در ادامه درخواست کرد نویسندگان باسابقه و پژوهشگران در حوزه فرهنگنامه‌نویسی و تصویرگران علمی و ویراستاران مطلب و تصویر را به هیأت مدیره شورای فرهنگنامه معرفی کنند.
 
نوش‌آفرین انصاری همچنین به معرفی و ترویج فرهنگنامه در اقصی‌نقاط کشور اشاره کرد و گفت: از دیرباز همکاران در حوزه ترویج، فرهنگنامه را به روستاها و شهرهای مختلف برده و معرفی کرده‌اند ولی هنوز هیچ سند مدونی که بتواند به‌صورت شیوه‌نامه ترویج مورد استفاده قرار گیرد نداریم. البته اخیرا خانم احمدی در موسسه مادران امروز در طرح ملی و بزرگ موسسه با‌عنوان «خواندن برای بهتر زیستن» که خواندن از راه دور را دنبال می‌کند از مقاله‌ای در این زمینه استفاده کرده که منتظر بازخوردهای آن هستیم.
 

 

منبع:  ایبنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: