شروع به کار سومین همایش زبان ها و گویش های ایرانی در مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی

1395/8/25 ۱۲:۲۶

شروع به کار سومین همایش زبان ها و گویش های ایرانی در مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی

سومین همایش زبان ها و گویش های ایرانی (گذشته و حال) امروز 25 آبان ماه 1395 در مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی آغاز به کار کرد. این همایش با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام، کاظم موسوی بجنوردی، رئیس دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، دکتر فتح الله مجتبایی، دکتر علی اشرف صادقی، دکتر مجدالدین کیوانی، دکتر صادق سجادی، دکتر احمد پاکتچی، دکتر بدرالزمان قریب، دکتر محمود جعفری دهقی و اساتید و دانشمندان زبان شناس و پژوهشگران و علاقمندان به زبان ها و گویش های ایرانی در حال برگزاری است.

 

دبا: سومین همایش زبان ها و گویش های ایرانی (گذشته و حال) امروز 25 آبان ماه 1395 در مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی آغاز به کار کرد.

این همایش با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام، کاظم موسوی بجنوردی، رئیس دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، دکتر فتح الله مجتبایی، دکتر علی اشرف صادقی، دکتر مجدالدین کیوانی، دکتر صادق سجادی، دکتر احمد پاکتچی، دکتر بدرالزمان قریب، دکتر محمود جعفری دهقی  و اساتید و دانشمندان زبان شناس و پژوهشگران و علاقمندان به زبان ها و گویش های ایرانی در حال برگزاری است.

سومین همایش زبان ها و گویش های ایرانی: گذشته و حال با هدف آشنایی با آخرین دستاوردهای پژوهشی در زمینۀ زبانها و متون ایرانی باستان، میانه و نو؛ همچنین بررسی گسترده زبانهای ایرانی به عنوان یکی از عوامل پیوند میان ملتهای منطقه و نیز ایجاد انگیزه در پژوهشگران جوان برای مطالعات ژرف در عرصۀ زبان شناسی ایرانی برگزار می شود.

رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی در آغاز این مراسم گفت: نخست سپاسگزاری می کنم از همه ی حضار محترم که دعوت ما را برای شرکت در همایش بین المللی زبانها و گویش های ایرانی پذیرفتند. من در اینجا باید اعلام کنم که این برنامه که سومین همایش است انشاء الله برای سالها ادامه خواهد داشت و در هر همایش مجموعۀ مقالات را چاپ می کنیم و در اختیار همه قرار می دهیم.

کاظم موسوی بجنوردی افزود: ما در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی مشغول نوشتن دانشنامۀ زبانها و گویش های ایرانی هستیم و این دانشنامه در واقع مکمل این همایش است . نهایت تلاشمان را می کنیم که منابع تحقیق را شناسایی و جمع آوری کنیم وازهمۀ اساتید محترم در این رشته از هر ملیت و مذهبی که باشند در سراسر دنیا دعوت به همکاری می کنیم. هدف ما این است که بتوانیم خدمتی به فرهنگ خود کرده باشیم به ویژه اینکه برخی از زبانها و گویش های ما در معرض فراموشی است و جزو زبانها و گویش های مهجوره است برای اینکه سوابق فرهنگی مان را حفظ کنیم باید این زبان ها و گویش ها را زنده نگه داریم، ثبت کنیم و در حافظۀ ملی خود نگه داریم .

وی در پایان گفت: مقالات عرضه شده در این همایش به زودی پس ازویرایش چاپ خواهد و به عنوان نمادی از این همایش منتشر خواهد شد.همچنین از آقای دکترمحمود جعفری دهقی و خانم دکتر شیما جعفری دهقی که این کار بزرگ و ارزنده را مدیریت و هدایت می کنند سپاسگزاری می کنم. 

لازم به ذکر است که این همایش توسط مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی با همکاری دانشگاه تهران؛ انجمن زبان شناسی ایران؛ پژوهشکدۀ زبان شناسی سازمان میراث فرهنگی کل کشور؛ دانشگاه ساپینزا - رم؛ دانشگاه گوته - فرانکفورت؛ دانشگاه برلین و موسسه مطالعات عالی علوم اجتماعی پاریس برگزار می شود.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: