دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران: فرهنگ ایران، توانایی حکمرانی درعرصه جهانی را داشته ودارد.

1393/3/21 ۱۲:۰۰

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران: فرهنگ ایران، توانایی حکمرانی درعرصه جهانی را داشته ودارد.

محمدرضا سعیدآبادی روزسه شنبه در آیین نکوداشت ثبت جهانی عبدالقادر مراغی درفهرست معنوی یونسکو وشب فرهنگی این شخصیت افزود: برای حکمرانی جهانی در حوزه فرهنگ باید ازویژگی های توده ای شدن تقاضای فرهنگی، سوق دادن آن به سمت تجارت، خصوصی سازی و بین المللی شدن برخوردار شد.

 

محمدرضا سعیدآبادی روزسه شنبه درآیین نکوداشت ثبت جهانی عبدالقادر مراغی درفهرست معنوی یونسکو وشب فرهنگی این شخصیت افزود: برای حکمرانی جهانی در حوزه فرهنگ باید ازویژگی های توده ای شدن تقاضای فرهنگی، سوق دادن آن به سمت تجارت، خصوصی سازی و بین المللی شدن برخوردار شد.

وی اظهارکرد : با توجه به اینکه فرهنگ درشکل ها و ماهیت های گوناگون در هر کشور و منطقه ای بروز می کند، از این رو توده ای شدن تقاضای فرهنگی از مولفه های حکمرانی فرهنگ جهانی است.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ادامه داد: برای تجاری شدن فرهنگ باید به صورت هدفمند وطبق برنامه کار کرد تا آن را به سمت درآمد زایی برای کشور هدایت و از سینما و کتاب در این زمینه بهره برد.

سعیدآبادی خاطر نشان کرد: برای تحقق این مسایل باید نسبت به خصوصی سازی این عرصه تلاش کرد چرا که دولت بستر این شرایط را فراهم وبخش خصوصی نیز با استفاده از این بستر شرایط ایجاد خلاقیت های فرهنگی توسط افراد را فراهم می کند.

وی گفت: ویژگی بین المللی شدن نیز زنجیره موفقیت در حکمرانی فرهنگی جهانی بوده که در کنار سایر ویژگی ها باید به آن توجه کرد و همه این ویژگی ها به نوعی در گرو باهم بودن است.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ادامه داد: در این سازمان سه موضوع در حوزه های آثار میراث تاریخی، ناملموس و مشاهیر پیگیری می شود و همه کشورها از این حوزه ها به عنوان کسب منافع بیشتر به نفع فرهنگ خود بهره می برند.

سعیدآبادی خاطرنشان کرد: در حوزه میراث فرهنگی و ثبت آن، نیازمند تقویت و تلاش بیشتر بوده و موفقیت در حوزه میراث ناملموس نیز باید به آیین ها، بازی های بومی، روش زندگی و هرآنچه به هویت فرهنگی مربوط می شود، توجه شود.

وی گفت: در بخش مشاهیر نیز شناسایی وتوجه به تمام شخصیت های تاریخی، علمی و فرهنگی کشور ضروری است.

وی با اشاره به ثبت شخصیت، آثار تاریخی و ناملموس در این سازمان یادآوری کرد: این اقدام یعنی اینکه این میراث متعلق به تمام جهان و جامعه بشریت است.

سعید آبادی ادامه داد : برای سال 2014 و 2015 چهار شخصیت ایرانی شامل عبدالقادر مراغه ای، نجم الدین کبری، میرسیدعلی همدانی، فخرالدین عراقی درسازمان یونسکو ثبت شده که همه آن ها مفاخر ایران اسلامی هستند.

وی گفت: ثبت این شخصیت ها در این سازمان پایان این فرایند نبوده بلکه شروع یک راه برای تداوم راه آن هاست.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ادامه داد: با ثبت این افراد در این سازمان، نام ایران و شهرهای متولد شده این شخصیت ها را می توان در دل فرهنگی جهان (سازمان یونسکو) تا یک و نیم سال آینده معرفی کرد.

سعیدآبادی یادآوری کرد : مسوولان، مردم وبخش خصوصی مراغه می توانند در این مدت با برنامه ریزی، یک روز را به نام مراغه در این سازمان ثبت و اقدام به معرفی شهر خود در جامعه جهانی کنند.

عبدالقادر مراغه ای مشهور به معلم ثالث موسیقی، آخرین عضو از سلسله ای از موسیقیدان ها و نظریه پردازانی است که از فارابی آغاز و در مدت 500 سال به این موسیقیدان رسید.

آثار او نقش مهمی در علم و فلسفه داشت و این موسیقیدان هم از جهت علمی و هم از لحاظ عملی سرآمد این هنر بوده و به دلیل تصنیف ها و آوازهایی که در زمان خود داشت به عنوان موسیقیدان برجسته شناخته شده است.

عبدالقادر مراغه ای در قرن نهم هجری قمری در مراغه متولد و در مراحل مختلف زندگی اش در دربارهای بغداد، بصره و هرات نزد شاهرخ شاه تیموری مشغول بکار بود.

مقاصدالالحان، جامع الالحان اولین نمونه های جامع نت نویسی شده ایرانی، کنزالالحان و شرح ادوار (درباره ایقاع) از مهمترین آثار عبدالقادر مراغه ای بوده و موسیقی فیلم امام علی (ع) نیز برگرفته از آثار او است.

نخستین همایش بین المللی عبدالقادر مراغه ای خرداد 87 با حضور شخصیت ها و موسیقی دانان داخل و خارج کشور در مراغه برگزار شد.

خبرگزاری ایرنا

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: