اخبار و گزارش

نتیجه جستجو برای

پروفسور ارفعی در مراسم بزرگداشتش به ترجمه یکی از گل‌نبشته‌های کاوش شده در خوزستان پرداخت.

( ادامه مطلب )

آزاده احسانی، متخصص فرهنگ و زبان‌های باستانی گفت: متون فارسی میانه یا پهلوی متونی هستند که در ایران دوره ساسانی پدید آمدند، مجموعه تلمود بابلی دریچه نوینی برای شناخت فرهنگ و آداب ساسانی است.

( ادامه مطلب )

سمیه تصدیقی در کتاب پژوهشی «عارفانه‌های عطار و مولانا» به بررسی تطبیقی و سیر تحول استعاره‌های شناختی در مثنوی‌های عطار و مثنوی مولانا پرداخته است.

( ادامه مطلب )

بیستم مهر ماه، روز بزرگداشت حافظ است؛ روزها بهانه‌اند برای یادآوری جان و دل ما از آنچه فراموش می‌کنیم. گفتن از ناشناخته‌ها و شنیدن از نویافته‌ها.

( ادامه مطلب )

محمدرضا شفیعی کدکنی، از برجسته‌ترین چهره‌های ادبیات معاصر ایران، با نگاهی عمیق به شعر، ادبیات و فرهنگ ایران‌زمین، جایگاهی ویژه در میان شاعران و پژوهشگران فارسی زبان یافته است. آثار و دیدگاه‌های او نه تنها در حوزه شعر بلکه در مطالعات زبان‌شناسی و نقد ادبی تأثیری پایدار داشته و به بازتاب فرهنگ غنی ایرانی پرداخته است.

( ادامه مطلب )

کتابخانه و موزه ملی ملک با برگزاری نشستی تحت عنوان «سخن حافظ از شرق تا غرب عالم» به پیشواز روز بزرگداشت این شاعر پرآوازه ایرانی رفت.

( ادامه مطلب )

آثار تاریخی، نقاشی‌‎ها، حکاکی‌ها و الواح گلی هر کدام پیامی در دل خود دارند، این که مردمان گذشته در عمق تاریخ، چگونه می‌اندیشیده‌ و می‌زیستند، چه نوع حکومت‌هایی داشتند و چگونه در کنار هم یک جامعه را تشکیل می‌دادند و با وفاق مسائل دوران خود را حل می‌کردند، اکنون این شواهد و آثار برای ما «میراث فرهنگی» است.

( ادامه مطلب )

گل‌نبشته‌های هخامنشی استردادشده از آمریکا با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در موزه ملی ایران رونمایی شد. نمایش ۳۰ قطعه از این کتیبه‌ها که مهرهای اساطیری بدون متن هستند تا ۳۰ آبان ادامه دارد.

( ادامه مطلب )

یاکوب ادوارد پولاک، پزشک ناصرالدین شاه و مدرس طبابت دارالفنون، ۱۰ سال از زندگی‌اش را در ایران سپری کرده و کتاب سفرنامۀ او یکی از منابع مهم در حوزۀ شناخت تاریخ، جغرافیا و جامعه‌شناسی ایران در قرن نوزدهم است.

( ادامه مطلب )

محمدجعفر یاحقی با بیان اینکه خطرات بدی زبان فارسی را در جهان تهدید می‌کند، می‌گوید: «زبان فارسی در کشورهای همسایه اسیر سرپنجه فرهنگ غربی شده است. فرهنگ و دستور و واژگان زبان فارسی دارد آسیب می‌بیند.»

( ادامه مطلب )

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: