دوگانه باوری در عهد باستان مکتوب شد

1385/9/28 ۰۳:۳۰

دوگانه باوری در عهد باستان مکتوب شد

کتاب " اورمزد و اهمریمن " به قلم دوشن گیمن منتشر شد .



کتاب " اورمزد و اهمریمن " به قلم دوشن گیمن منتشر شد .
کتاب " اورمزد و اهریمن " با عنوان فرعی ماجرای دوگانه باوری درعهد باستان به قلم ژ. دوشن گیمن - اندیشمند فرانسوی - با ترجمه دکتر عباس باقری در 182 صفحه شمارگان 1650 نسخه ، بهای 2000 تومان در قطع رقعی از سوی نشر فرزان روز منتشرشد .
عناوین برخی از فصلهای این کتاب عبارتند از : اهوره مزدا ، گرایش یکتا پرستی ، اهره مینو و دوگانه باوری ، مناسک و اساطیر و فاجعه کیهانی ، اسطوره های آغازین ، آخر زمان ، پی از مرگ ، پس از زرتشت ، کیش اوستا ، همانندیهای ایرانی در کیش یهود ، اندیشه یونانی و ایران ، آیین هرمسی ، عرفان ، اسطوره انسان ، زروان ، کیش مزدایی ملی ، پیداش افول ، ماندگاری .
مولف در مقدمه خود بر این کتاب نوشته است : ایران باستان کشوری دوگانه باور بود . کار مهم هر کس که بخواهد نظری ، کم و بیش درست ، درباره ایران به دست آورد پرهیز از باورهای نا معتبر قدیمی است . باید تا آنجا که میسر است ، به تاریخ واقعی پرداخت و این کاری است که کتاب حاضر سعی دارد بر مبنای تشریح بررسی های ایران شناسان بزرگ دنیا ، درباب اندیشه های زرتشت و مانی و دیگر پیامبران باستانی ایران عرضه دارد .
به نظر ارسطو و پلوتارک چنین بود . اما دوگانه باوری ، گونه های بسیار دارد . دوگانه باوری " مانی " ژرفتر و در جهتی سوای دوگانه باوری زرتشت است ، هرچند ریشه در آن دارد . امکان داشت حتی گمان بر این رود که اصالت واقعی زرتشت در دوگانه باوری اوست . در قرن نوزدهم اغلب ( و هنوز هم گاه ) او را به عنوان یکتا پرست می شناختند . این نظریه از سوی آخرین شخص صلاحیت دار در این زمینه رد شده است .
هنینگ در یکی از سه سخنرانی خویش درباره زردشت که به سال 1951 متن آنها منتشر شد ، می نویسد : " بهترین راه برای فهمیدن کیش زردشت ( همچون اغلب جنبش های دوگانه باوری ) آن است که مخالف با یکتا پرستی را در آن ببینیم . " خبرگزاری مهر


خان احمدی
نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: