1392/11/13 ۱۰:۵۱
جمعی از کارشناسان و فعالان میراث فرهنگی در بیانیهای خواستار پایان بخشیدن به ناپایداری مدیریتی سازمان میراث فرهنگی شدند. این کارشناسان سیاستزدگی، تخصصزدایی و ناپایداری مدیریتی را دلایل اضمحلال میراث فرهنگی دانستند
طی هفته گذشته سازمان میراث فرهنگی شاهد تغییرات مدیریتی کلانی بود. رئیس سازمان میراث فرهنگی استعفا داد و سلطانی فر جای او را گرفت و قائم مقام این سازمان که به گفته خود حق پدری به گردن سازمان میراث فرهنگی دارد، از مقام خود کناره گرفت. در این میان دوباره سازمان میراث فرهنگی دچار نبود ثبات مدیریتی شد بر همین اساس جمعی از کارشناسان و فعالان میراث فرهنگی بیانیه ای اعتراضی تنظیم کرده اند که متن کامل بیانیه به این شرح است:
بیانیه جمعی از کارشناسان و فعالان میراث فرهنگی
درباره تغییرات ناگهانی در مدیریت میراث فرهنگی و گردشگری کشور
طی یک دهه گذشته، تغییرات پی در پی مدیریتی زمینهساز بروز مصائب، آسیب ها و لطمات جبران ناپذیری به میراث فرهنگی کشور شده است؛ آسیب ها و لطماتی که برای فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی و جامعه معاصر ما کارنامه ای نامطلوب محسوب میشوند.
در کنار سیاست زدگی و تخصصزدایی گستردهای که طی این سال ها در این حوزه رخ داده، می بایست از بیثباتی و ناپایداری در مدیریت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان مهم ترین دلیل اضمحلال میراث فرهنگی کشور نام برد؛ به گونه ای که اکنون پایداری و عمر ریاست این سازمان به کمتر از 6 ماه تنزل یافته است! از این دیدگاه، تغییرات ناگهانی و غیرمنتظره ای که طی روزهای اخیر مدیریت ارشد تشکیلات میراث فرهنگی و گردشگری را درنوریده، از هر نظر مشابه بی ثباتی مدیریتی و بی توجهی به مسایل این حوزه طی سال های گذشته است.
این که مسؤولان محترم چرا چنین تصمیم سرنوشتسازی را همزمان با دهه فجر و مصادف با سالگرد پیروزی انقلاب به اهالی میراث فرهنگی پیشکش کرده اند و این که رییس محترم این سازمان، آقای محمدعلی نجفی، چرا با شفافیت، صراحت و صداقت بیشتری درباره سرنوشت این سازمان با بدنه کارشناسی و کنش گران و متخصصان آن به گفتوگو ننشست، نکاتی است که با توجه به سرعت تحولات فعلاً باید از پرداختن به آن چشم پوشی نمود. بر این اساس، توجه مردم و مسؤولان را به نکات ذیل جلب می نماییم:
1- در یک دهه گذشته «تخصصمحوری» و «ثبات مدیریتی» از مهمترین مطالبات کارشناسان، متخصصان و فعالان حوزه میراث فرهنگی بود. به رغم آنکه با روی کار آمدن دولت یازدهم تا حدودی این مطالبات در دستور کار قرار گرفت و گام های مقدماتی در این راه برداشته شد، اما تصمیمات اخیر به معنای نادیده گرفتن همه آن مطالبات، خواست ها و ضرورتها است.
2- با توجه به وضعیت خطیر کنونی و تحولات ناگهانی و غیرمنتظرهای که در عرصه مدیریتی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری رخ داده، ضروری است که صاحب نظران و مدیران باتجربه، کارآزموده و باسابقهای چون دکتر مهدی حجت، برای پیشگیری از لطمات بیشتر، همچنان در کنار این سازمان باقی بمانند. ازخودگذشتگی، چشم بستن به روی ناملایمات و تلاش مضاعف برای تحقق اهداف بنیادین این سازمان از ملزومات این روزهای دشوار است. بی شک قدر و منزلت این تلاش ها برای کارشناسان و متخصصان و به ویژه آحاد ملّت ستودنی و ارجمند است.
3- از مسؤولان کشور انتظار می رود که اهمیت موضوع میراث فرهنگی و معنوی میهن ما را کمتر از سیاست خارجی یا مسأله اقتصادی نشمارند. دستگاه سیاسی فرهنگی کشور باید توجه داشته باشد که سیاست خارجی و رفاه اقتصادی برای کشور و مردم ایران است و مردم و کشور ایران نیز با فرهنگ و میراث فرهنگی و تاریخی و معنوی و طبیعی آن معنا مییابند. جایگزین کردن نگاه علمی و آکادمیک به مسایل میراث فرهنگی با نگاه های عرفی، عامیانه و بخصوص سیاسی، تبلیغاتی و سوداگرانه یکی از مهلک ترین اشتباهاتی است که ممکن است قوه اجرایی کشور ناخواسته مرتکب آن شود. بنابراین، تقاضای ما به عنوان کارشناسان و کنش گرانی که سالها در این حوزه عمر صرف کرده ایم این است که از تخصص زدایی، کمّینگری و استیلای نگاههای صرفاً مادّی و تبلیغاتی در این حوزه اکیداً پرهیز شود.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید