1392/11/12 ۰۸:۰۶
با حضور يادگار گرامي امام ،مهندس جهانگيري، دکتر مسجد جامعي، دکتر قاليباف، دکتر حداد عادل و اهالي فرهنگ و ادب انجام شد
سرويس فرهنگي، هنري: مراسم افتتاح موزه زنده ياد دكتر حسن حبيبي، در بنياد فرهنگي اميركبير، ديروز با حضور مسئولين و اهالي فرهنگ و ادب برگزار شد.
كليپ تصويري شعري از زنده ياد دكتر حسن حبيبي با آواز سالار عقيلي براي حاضرين پخش شد.
در ادامه دكتر شفيقه رهيده، همسر زنده ياد دكتر حبيبي ضمن خوش آمدگويي به حاضرين گفت: «من از حضور اين جمعيت در مراسم هم شگفتزده شدم و هم خوشحال. از دوستان وفادار دكتر حبيبي و از حضورشان تشكر ميكنم».
وي افزود: هر آنچه ميان همه ميهمانان اين جمع در هر سمت و كسوتي كه هستند، مشترك است، محبتي است كه به زنده ياد دكتر حبيبي داشتند. به واقع نيز بحث بر سر فرد و شخص خاصي نيست. امروز گردهم آمدهايم تا راه و روش هر كس را كه فارغ از گروه بنديهاي سياسي خود را متعلق به مام وطن ميداند، گرامي بداريم.راه و روش حبيبيها را گرامي بداريم.
دكتر رهيده در ادامه گفت: همزمان با افتتاح موزه و سالروز درگذشت دكتر حسن حبيبي، در اين خانه به حرمت اميركبير، آثاري از فرهنگ ايران را ميبينيم تا پاسداشت كوچكي باشد از فرهنگ ايران. زنده ياد حبيبي در كسوت دولتمردي ايراني هداياي بسياري را از دولتمردان ديگر كشورها و نيز هموطنان خود دريافت كرد.با اين حال وي اين هدايا را متعلق به خود و خانهاش نميپنداشت و آنها را متعلق به مردم آزاده ايران ميدانست و همه را هم به آنها هديه كرد.
وي افزود: در اين بنياد اين هدايا را از فاخرترين تا سادهترين آنها خواهيد ديد. به دليل علاقه و حساسيت زنده ياد حبيبي به بيتالمال و اموال ملي، قانوني را براي تحويل هداياي گران قيمت به خزانه به تصويب رساند.اين كه اين قانون تا چه اندازه در ميان دوستداران ايران مقبول افتاده در عمل بايد ديد.آن مرحوم در كمال استغنا ساده زيستي داشت و آن طور كه در وصيت نامهاش نوشته، از مال و ملك و اتومبيل و اسب و استر بيبهره بود و ميدانم كه فراهم كردن اين اسباب براي او كار دشواري نبوده است اما حساسيت فوقالعادهاي نسبت به بيتالمال داشت.
دكتر رهيده افزود: او نزديكان خود را با ديگر هموطنان يكي ميپنداشت و هيچ امتيازي را براي نزديكان در نظر نميگرفت. بنياد اميركبير طبق اساس نامه بر پايه نمايشگاههايي از آثار فرهنگي و هنري، سخنرانيها و كلاسهاي آموزشي بنا نهاده شده است، در حالي كه اين فضاي محدود امكان رسيدن به اين هدف را فراهم نميكند و گنجايش اين ميزان از آثار را ندارد. در اينجا از شهرداري تهران تقاضا ميكنم با گسترش اين فضاها ما را در به انجام رساندن اين كار ياري كنند.
در ادامه اين مراسم پيام سيد محمد خاتمي، رئيس جمهور سابق كشورمان به همسر مرحوم دكتر حسن حبيبي قرائت شد. در متن اين پيام آمده است:
هنوز داغ فراق عزيز گرامي دكتر حبيبي همواره دلمان را ميسوزاند و خواهد سوزاند. جاي ايشان در انسان دوستي و فضيلت به راحتي پر نخواهد شد و مرگ او براي كساني كه انساندوستي را پاس ميدارند، خسارتي بزرگ است و تنها لطف ويژه حضرت پروردگار مي تواند آن را جبران کند .
بسيار علاقه مند بودم که در مراسمي که در روز جمعه و در سالروز رحلت آن عزيز برگزار مي شود حضور يابم و نسبت به شخصيت آن گرامي اداي احترام کنم، متاسفم که به علت قرار و برنامهاي که لغو آن ميسر نشد از اين فيض محروم شدم و انشاء الله در اولين فرصت خدمت خواهم رسيد و از موزه ديدن خواهم کرد.
مراتب تسليت مرا بپذيريد و همدردي مرا خدمت عزيزه نجيب فاضل و موقرمان سرکار خانم دکتر آزاده حبيبي نيز ابلاغ فرماييد.
با احترام سيد محمد خاتمي
مهندس اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيس جمهوري در اين مراسم گفت: «دكتر حبيبي دولتمرد و سياستمدار بينظيري بود من در حد فهم خودم نميتوانم هيچ يك از سياستمداران را با ايشان مقايسه كنم. كسي كه با صبورياش باعث ميشد، جلسات به نتيجه برسد، دكتر حبيبي بود».
وي افزود: در اصفهان استاندار بودم و براي افتتاح پارك غدير از ايشان دعوت كرده بوديم. در اين پارك، موزهاي از آثار خطي و اشعاري كه درباره اميرالمومنين(ع) گفته شده بود، برگزار ميشد. ايشان شروع به خواندن اين اشعار كردند و اشك در چشمانشان حلقه زد. ايشان عشق و علاقهزياد، به اهل بيت عليهمالسلام و امير المومنين(ع) داشتند».
جهانگيري گفت: « سادهزيستي و سلامت مالي دكتر حبيبي بينظير بود. هيچ كس نميتواند ادعا كند كه ميتواند تا به اين حد سالم زندگي كند. ياد ايشان هميشه دردل انديشمندان و فرهيختگان زنده خواهد بود. اميدوارم اين مجموعه هم بتواند راهش را همانطور كه دكتر حبيبي ميخواست، ادامه دهد».
حجتالاسلام والمسلمين حاج سيد حسن خميني يادگار گرامي حضرت امام(ره) در اين مراسم گفت: «دكتر حبيبي ايراني بودن و تقيد به آن را از معتقدات مذهبياش جدا نكرده بود. ايران آب و خاك نيست. اگر بود بسياري از نقاطي كه امروز نام ايران بر آنها گذاشتيم امروز جزو تاريخ ما نبود. ايران زبان فارسي نيست. در اين سرزمين غير فارسي زبان هم داريم».
وي افزود: « ايران جايي است كه فرهنگ ايراني در آن حاكم است. آيا بيدل دهلوي ايراني نيست؟ آيا مولوي كه نه در ايران به دنيا آمد و نه در ايران از دنيا رفت، ايراني نيست؟ كسي ميتواند مولوي را از قطعات اين سرزمين و از ايراني بودن جدا كند؟ آيا اميرالمومنين(ع) ايراني نيست؟ كيست كه بتواند علي(ع) را از فرهنگ ايراني و ايراني بودن جدا كند؟ آيا سيدالشهداء ايراني نيست؟».
حاج سيد حسن آقا خميني گفت: « ايران جايي است كه فرهنگ ايراني زندگي ميكند چرا كه ايران جايي است كه ايراني زندگي ميكند. دفاع از مظلوم جزو فرهنگ ايراني است و فرهنگ ايراني حلقه پيوند امروز با گذشته ما است و هويت ما را ساخته. انقلاب يكنه به آنهايي بود كه در مقابل انديشه ايراني ايستاده بودند.در اين آب و خاك 1400 سال است كه عشق به اهل بيت انديشه پررنگ فرهنگ ايراني است».
يادگار گرامي حضرت امام در ادامه افزود: آقاي حبيبي يك ايراني و يك ايران دوست دلباخته ايران بود. اما نه دلباخته اين آب و خاك. آنچه قابليت عشق ورزيدن دارد فرهنگ اين سرزمين است. لذا رستم و سياوش اجزاي فرهنگ ما هستند، اما فراموش نكنيم جزء بزرگي از اين فرهنگ فرزندان فاطمه(س) هستند.
دكتر قاليباف، شهردار تهران، در ادامه اين مراسم ضمن گراميداشت ايام دهه فجر گفت: « طبيعي است كه مديريت شهري در كنار فعاليتهاي عمراني كه بايد انجام دهد، اساساً بر اين موضوع تاكيد دارد كه آن چيزي كه شهرها و كشورها را از يكديگر متفاوت ميكند، هويت مردم آنها است. نخبگان هر جامعهاي، شالوده اين مسأله را شكل ميدهند.لاجرم براي رسيدن به افقهاي بهتر آينده، در هر نقطه و محل شهرمان، بايد به ياد اين سرمايههاي عظيم انساني باشيم».
وي افزود: ما در انقلاب اسلامي شخصيتهاي بينظيري مثل شهيد مطهري، شهيد چمران و دكتر حسن حبيبي را داشتيم. آنها در همين شهر، با همين مردم درسختيها و خوشيها همراه بودند. لذا شهرداري تهران بر همين اساس وظيفه خود دانست كه در اين راه گام بردارد. اينك كه در شب آغاز دهه فجر هستيم، يكي از اين مردان كه همه ما مديون او هستيم در چنين ايامي با امام خود پا به اين كشور گذاشت. او با روحالله در 12 بهمن وارد كشور شد و در 12 بهمن به لقاءالله پيوست و در كنار امام خود آرام گرفت.
دكتر قاليباف گفت: «دكتر حبيبي، فرزند خلف زمان خود بود. او از جنس مردم بود و از لحنش جز صداقت و صفا چيزي نميجوشيد. ما خدمتگزاران بايد بدانيم كه حبيبي راهبرد وصل را جايگزين سياست فصل كرده بود».
در اين مراسم محمد باقر نوبخت سخنگوي دولت ، بيژن نامدار زنگنه وزير نفت، سيد حسن هاشمي وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي، دکتر محمدعلي نجفي مشاور رييس جمهوري ، غلامعلي حداد عادل مشاور رهبر معظم انقلاب، احمد مسجد جامعي، رئيس شوراي شهر، تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، علي اکبر صالحي رييس سازمان انرژي اتمي، حجتالاسلاموالمسلمين مجيد انصاري معاون پارلماني دولت ، علي شمخاني دبير شوراي عالي امنيت ملي، محمد خدادي مدير عامل خبرگزاري جمهوري اسلامي، سيدمحمود دعايي مدير مسئول روزنامه اطلاعات و تعدادي ديگر از شخصيت هاي فرهنگي کشور حضور داشتند.
اين مراسم با اجراي آواز توسط حسامالدين سراج به پايان رسيد و موزه دكتر حسن حبيبي توسط اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيس جمهوري و حاج سيد حسن خميني گشايش يافت.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید