وانگ منگ نويسنده مشهور چيني به ايران مي آید

1385/9/18 ۰۳:۳۰

وانگ منگ نويسنده مشهور چيني به ايران مي آید

وانگ وانگ که او را بزرگترین نویسنده زنده چین می دانند هفته آینده در شهر کتاب و با حضور برخی از منتقدین ادبی ایران سخنرانی می کند.



وانگ وانگ که او را بزرگترین نویسنده زنده چین می دانند هفته آینده در شهر کتاب و با حضور برخی از منتقدین ادبی ایران سخنرانی می کند.
خبرگزاري ميراث فرهنگي_ کتاب_ "وانگ منگ" که بسياري او را بزرگترين نويسنده حال حاضر چين مي دانند، در سفري يک هفته اي و با دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به ايران مي آيد.
"علي اصغر محمد خاني" دبير شوراي گسترش زبان و ادبيات فارسي با اعلام اين خبر گفت: « آقاي وانگ منگ به دعوت فرهنگستان به ايران مي آيد و جمعه اين هفته وارد ايران خواهدشد. سخنراني هايي با عنوان "ادامه و گسترش فرهنگ و تمدن چين" و "فرهنگ اقليت هاي مختلف چين" دارد .»
محمدخاني که دبير مراسم هاي نقد کتاب شهر کتاب مرکزي نيز مي باشد افزود: « سه شنبه هفته آينده نيز در شهر کتاب و با حضور برخي از منتقدان ادبي ايران يک سخنراني با عنوان "ادبيات و نويسندگان امروز چين" ايراد خواهد کرد و سپس به گفتگو با منتقدين ايراني خواهد نشست.»
خانم دشتکي مسئول گروه مطالعات شرق و جنوب شرقي آسياي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز که در سفر وانگ منگ مترجم هماه وي خواهد بود در اين باره گفت: « آقاي وانگ منگ 19 آذر از ساعت 10 تا 12 سخنراني نخست خود را در دانشکده ادبيات و علوم انساني دانشگاه شهيد بهشتي ايراد خواهد کرد. روز بعد نيز سخنراني دوم خود را در شهر کتاب مرکزي ارائه مي کند. روز سوم نيز 22 آذرماه در سالن اجتماعات انتشارات الهدي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ايراد خواهد کرد.»
او افزود: « وانگ منگ در سفر يک هفته اي خود از مراکز ديدني و تاريخي ايران از جمله شهرهاي اصفان و شيراز نيز ديدن مي کند.»
"وانگ منگ" در 15 اکتبر 1934 در پکن متولد شد. تحصيلات ابتدايي و متوسطه خود را در اين شهر به پايان رساند. بعد از تاسيس جمهوري خلق چين در 1949 در دفتر مرکزي ليگ جوانان کمونيست چين مشغول به کار شد و در سال 1995 کتاب "تازه وارد در دفتر تشکيلات" را نوشت که منعکس کننده منازعه جوانان انقلابي و ايده آل گرا با بروکرات هاي مسن حزب کمونيست بود. از اين رو او را از نوشتن بازداشتند و براي 7 سال به استان سين کيانگ چين فرستادند. در اين سال ها او زبان اويغوري را به خوبي فرا گرفت و موفق به اخذ مدرک ليساني در رشته ادبيات اويغوري شد. در سال 1978 مجدداً اجازه نوشتن گرفت. در سال 1979 پس از مراجعت به پکن به عنوان يک نويسنده به عضويت انجمن ادبي شهر پکن درآمد و از سال 1983 سردبيري مجله "ادبيات خلق" را برعهده گرفت. در سال 1984 به عنوان انجمن نويسندگان چين شد. او از سال 1986 تا 1989 وزير فرهنگ جمهوري خلق چين بود.
پس از سال 1979 داستان هاي کوتاه، متوسط و بلندي از وانگ منگ منتشر شد که از جمله آنها مي توان به شب و چشم، ورود متحرک، مراسم لباس و جنگل انسان مي شود اشاره کرد.
وانگ تحقيقاتي نيز در زمينه ادبيات کلاسيک انجام داده که تحت عنوان "آگاهي بخشي عمارت سرخ" و "دو بال پرواز" منتشر شده اند.
آثار او تاکنون به بيش از 20 زبان زنده دنيا از جمله انگليسي، ايتاليايي، فرانسوي، آلماني، ژاپني، روسي، تايلندي، کره اي، ويتنامي، مجاري و لهستاني ترجمه و منتشر شده اند. او بارها موفق به اخذ جايزه ملي بهترين داستان کوتاه و متوسط چين شده و در سال 1987 جايزه "فرهنگ صلح" ژاپن و در همان سال جايزه ويژه بين المللي ايتاليا را کسب کرد. او در واقع مهمترين نويسده زنده چين به شمار مي رود.
در حال حاضر او علاوه بر عضويت در کنفرانس مشورتي سياسي خلق چين، معاون انجمن نويسندگان چين، معاون انجمن قلم چين، رئيس بنياد فرهنگ و هنر اقليتهاي چين، مشاور استاد و رئيس دانشکده ادبيات دانشگاه جينگ دائو، رئيس دانشکده ادبيات دانشگاه تربيت معلم سين کيانگ، استاد ادبيات دانشگاه تربيت معلم شانگهاي، استاد کالج هنري ارتش آزاديبخش ملي چين، دانشگاه جه جيانگ و دانشگاه تربيت معلم هواجونگ است.
او صداي نسلي را به گوش مي رساند که بعد از تاسيس خلق چين پرورش يافته است. از آنجا که وانگ منگ با زمان اويغوري آشناست، بسياري از کلمات فارسي را مي فهمد و با برخي از شاهکارهاي ادبي ايران از جمله گلستان و بوستان آشنايي دارد. او از ايده گفتگوي تمدن هاي سيد محمد خاتمي رئيس جمهور پيشين ايران به عنوان بهترين راه حل مشکلات بشري و رسيدن به صلح پايدار ياد مي کند. (منبع : خبر گزاری میراث فرهنگی)


خان احمدی
نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: