رونمايي از گنجينه‌ي واژگان فارسي - آلماني در وين

1385/9/18 ۰۳:۳۰

رونمايي از گنجينه‌ي واژگان فارسي - آلماني در وين

گنجينه فرهنگ واژگان فارسي - آلماني «ملتسر» در مراسمي در سالن تئاتر فرهنگستان علوم اتريش در وين رونمايي شد.



گنجينه فرهنگ واژگان فارسي - آلماني «ملتسر» در مراسمي در سالن تئاتر فرهنگستان علوم اتريش در وين رونمايي شد.
اين پروژه با همكاري موسسه ايران‌شناسي اتريش، حمايت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و رايزني فرهنگي كشورمان در وين منتشر شده است.
پروفسور فراگنر - رييس موسسه ايران‌شناسي اتريش - در اين‌باره گفت: اين پروژه سال‌هاي زيادي به طول انجاميد تا به نتيجه رسيد. اين كار عظيم در چهار جلد قطور كه هركدام حدد 700 صحفه است، به همراه يك سي دي نرم‌افزار توسط اين موسسه به بازار عرضه شد.
وي افزود: اتمام اين پروژه مديون تلاش‌ها و زحمات چندساله رستگار - عضو و پژوهشگر موسسه ايران‌شناسي -، پروفسور ماير هوفر - پژوهشگر برجسته آكادمي علوم اتريش - و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است.
مايرهوفر نيز در اين مراسم اظهار داشت: زماني‌كه 20 سال پيش رستگار تقاضا كرد اين گنجينه به صورت كتاب جامعي درآيد تا در اختيار پژوهشگران قرار گيرد، كار بزرگي بود كه وي آغاز كرد و فكر نمي‌كردم زماني به اتمام رسد.
وي افزود: لازم مي‌دانم از پروفسور «ملتسر» كه با پشتكار زياد و امكانات محدود آن زمان هزاران صفحه دست‌نويس لغات فارسي را به آلماني ترجمه كرد و به‌عنوان يك گنجينه بزرگ علمي براي نسل‌هاي آينده به يادگار گذاشت، قدرداني كنم
. در ادامه اين مراسم، پيام حجت‌الاسلام والمسلمين محمدي عراقي - رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي - براي حضار قرائت شد. وي در اين پيام با تشكر و قدرداني از تلاش‌هاي پروفسور فراگنر و همكاران او و همچنين رييس فرهنگستان علوم اتريش در برگزاري چنين مراسمي يادآور شد: بسط و گسترش گفت‌وگوي بين فرهنگ‌ها باعث مي‌شود كه در شرايط فعلي جهاني، يك دولت براي برون‌رفت از چالش‌هاي پيش رو در حفظ حقوق ملت‌ها و ترويج ارزش‌هاي انساني و معنوي باشد.
وي در بخش ديگري از اين پيام، گسترش فعاليت‌هاي ايران‌شناسي بخصوص تاسيس كرسي زبان فارسي را در دانشگاه‌هاي اتريش، از مسوولان بلندپايه فرهنگي اتريش خواستار شد.
اين كتاب شامل 76هزار واژه مربوط به واژه‌هاي فارسي قرون 10 تا 20 ميلادي است و تاكنون پنج جلد آن در موسسه ايران‌شناسي تدوين و گردآوري شده كه آخرين آن، كتاب «الابنيه» قديمي‌ترين نسخه خطي كتاب فارسي در كتابخانه ملي اتريش است. گنجينه مذكور، نتيجه تلاش بيش از 30 سال پژوهش پروفسور ملتسر است كه در سال 1881 به‌دنيا آمد و 1961 از دنيا رفت.

***
كتاب‌هاي ارايه‌شده در نمايشگاه كتب كاربردي و دانشگاهي از 42هزار عنوان گذشتند
تعداد عنوان‌هاي كتاب‌هاي ارايه‌شده در چهارمين نمايشگاه كتب كاربردي و دانشگاهي از مرز 42هزار عنوان گذشت.
به‌گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، در چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتب كاربردي و دانشگاهي بيش از 700 ناشر بين‌المللي كتاب‌هايي را در موضوعات فني و مهندسي، علوم پزشكي، علوم انساني، فرهنگ و هنر، كشاورزي، علوم اجتماعي و ساير رشته‌هاي مرتبط عرضه خواهند كرد.
*** تهران فردا ميزبان همايش «گفتمان ايرانيان» است
دومين همايش گفتمان ايرانيان با محور «هويت ايراني» با حضور شماري از انديشمندان، متفكران و استادان ايراني مقيم خارج و داخل كشور از 14 تا 16 آذرماه جاري در محل كتابخانه ملي ايران در تهران برگزار مي‌شود.
به‌گزارش گروه رديافت خبر ايسنا، حجت‌الاسلام والمسلمين شهاب‌الدين دارايي - دبير اين همايش - با اعلام اين مطلب از گشايش آن با حضور اسفنديار رحيم‌مشايي - معاون و جانشين رييس‌جمهور در شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور - و محمدحسين صفار هرندي - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - خبر داد و گفت: در اين همايش 36 نفر از شخصيت‌هاي علمي - فرهنگي كشورمان كه مقيم خارج از كشور هستند، حضور خواهند داشت.
وي با اشاره به اين‌كه سه تا پنج ميليون ايراني مهاجر در نزديك به 80 كشور زندگي مي‌كنند، افزود: رويكرد مثبتي به هويت ايراني در جمهوري اسلامي ايران وجود دارد و هويت ايراني براي مسوولان كشورمان از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
او از جمله محورهاي اين همايش را چالش‌هاي فراروي هويت ايرانيان در خارج از كشور، جهاني شدن و هويت ملي نزد جامعه ايراني خارج از كشور و راه‌هاي تقويت هويت ايرانيان عنوان كرد و گفت: در اين همايش 36 مقاله از سوي هم‌وطنان مقيم خارج از كشور و 22 مقاله از سوي صاحبان نظر داخلي ارايه خواهد شد.
مدير كل اداره امور اجتماعي و ايرانيان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي افزود: بيش از 150 مقاله از داخل و خارج از كشور به دبيرخانه همايش رسيده است كه مقالات برگزيده در قالب كتابي با عنوان مجموعه مقالات همايش به چاپ خواهد رسيد.
وي از جمله برنامه‌هاي حاشيه‌يي اين همايش را بازديد از موسسات پاستور و رويان و منطقه ويژه اقتصادي پارس جنوبي در عسلويه عنوان كرد و گفت: ميهمانان اين همايش همچنين با برخي از شخصيت‌هاي علمي و فرهنگي كشور ديدار و گفت‌وگو خواهند داشت.
دومين همايش «گفتمان ايرانيان با رويكرد هويت ايراني» ساعت 8:30 صبح سه‌شنبه 14 آذرماه در كتابخانه ملي واقع در بزرگراه حقاني گشايش مي‌يابد. (منبع : خبر گزاری ايسنا)


خان احمدی
نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: