1392/11/6 ۱۱:۱۲
رییس موزه هنرهای معاصر تهران گفت: برگزاری نمایشگاه آثار کاظم چلیپا و ایرج اسکندری در راستای نگاهی فرا ایدئولوژیک به نقاشی های این دو هنرمند است که برای اولین بار صورت می گیرد.
نگاهی فرا ایدئولوژیک به آثار دو نقاش
احسان آقایی روز شنبه در نشست خبری سیری در هنر معاصر ایران گفت: نمایشگاه سیری در هنر معاصر ایران شامل آثار چلیپا و اسکندری مربوط به سال های 1350 تا 54 یعنی دوره سوم و همچنین آثار دوره انقلاب است و این دو هنرمند بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وارد جریان هنر آزاد شدند و تجارب آنها در عرصه نقاشی در دوران نقلاب این دو را به هم متصل کرد.
آقایی با بیان این که برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی نگاهی فرا ایدئولوژیکی به آثار این دو هنرمند می شود، افزود: این نمایشگاه سه دوره از آثار این دو هنرمند را مورد بررسی قرار می دهد که یکی مربوط به قبل از انقلاب، دیگری مربوط به انقلاب و سومین دوره نیز مربوط به سال های پس از دوران دفاع مقدس تا کنون می باشد.
وی آغار به کار نمایشگاه «سیری در هنر معاصر ایران، مدرنیسم در ایران - نسل سوم» را ساعت 17 (دوشنبه) هفتم بهمن در موزه هنرهای معاصر تهران اعلام کرد.
به گفته رییس موزه هنرهای معاصر تهران جریان مدرنیسم از سال 1310 در کشور شکل گرفت و با تلاش پهلوی اول برای مدرنیزه کردن ایران جلوه ای مدرنیزه به ویژه در نقاشی و موسیقی آشکار شد.
وی افزود: اولین مدرنیسم های ایرانی بعد از سال 1320 نمایشگاه های خود را به شیوه های غربی به ویژه پاریسی برگزار کردند.
آقایی آثار این دو نقاش مشهور در دوران انقلاب را نیز شامل سه دوره هنر اعتراضی قبل از انقلاب، دفاع مقدس و آثار مذهبی و عاشورایی دانست.
* چلیپا: هنر بعد از انقلاب به دنبال معنویت است
کاظم چلیپا گفت: نگاه انسان معاصر به طبیعت از حالت علمی به حالت فلسفی کشیده شده و این مساله در ساختار اجتماعی همگان سازی ها در همه عرصه ها فراگیر شده است.
وی افزود: در اواخر قرن بیستم میلادی به نوعی بازگشت به خویشتن مشاهده شد و این موضوع در موسیقی و فیلم های آن دوره نیز مشهود است که اعتراض به عوارض مدرنیسم داشت.
این هنرمند و نقاش معروف افزو: هنری که ما دنبال کردیم بحث ساختارشکنی نبود بلکه ما هنر مدرنیستی را بوجود آوردیم که انسان در آن هنر در جست و جوی معنویت است.
به گفته چلیپا هنری که بعد از انقلاب بوجود آمد هنری در جست و جوی معنویت و انسان گمشده بود و خیزشی در فرهنگ کشورهای جهان سوم بوجود آورد.
* اسکندری:80 درصد آثارم را که تاکنون دیده نشده در این نمایشگاه ببینید
ایرج اسکندری در این نشست خبری گفت: آثاری که در نمایشگاه به نمایش درخواهد آمد شامل تجربیات دوران کاری ماست و اگر نگاهی به نقاشی ایران از عصر صفویه تا عصر پهلوی و انقلاب داشته باشیم، تحولات خاصی در روند نقاشی ایران ثبت شده و آنچه که خارج از ایران زنجیره بوده یعنی تقلید و تکرار از دور خارج شده است.
این نقاش و هنرمند افزود: پس از انقلاب تجربیاتی اصالت یافتند که همچون تجربه سقاخانه، نگاه هویتی به هنر داشتند و هنری که پس از پیروزی انقلاب اسلامی طی فعالیت جمعی از هنرمندان در ایران شکل گرفت ادامه هویتی همان سقاخانه است و همان روند تداوم خواهد داشت.
اسکندری همچنین گفت: کارهای عرضه شده در این نمایشگاه شامل چند دوره کاری است که بخشی مربوط به دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است و بخشی دیگر نگاهی تکنیکی و محتوایی به نقاشی دارد.
وی افزود: 80 درصد کارهای من تاکنون دیده نشده است و بیشترین آثار من تاکنون در کتاب 10 سال نقاشی انقلاب منتشر شده ولی بقیه کارهای من دیده نشده و در این نمایشگاه به نمایش درمی آید.
اسکندری از هنرمندان و کارشناسان خواست تا آثار ارائه شده نمایشگاه را با نگاه جامعه شناختی و هنری نقد کرده و معایب و محاسن را برشمرند.
وی افزود: نقاشانی که پس از انقلاب با یک تفکر انقلابی نقاشی کرده اند همیشه مورد تحریم رسانه ها قرار گرفته اند و آثارشان نقد نشده است و این نمایشگاه فرصتی است تا منتقدین این آثار را نقد کنند.
* نمایش 157 اثر از چلیپا و اسکندری
نسرین عزیزی دبیر نمایشگاه سیری در هنر معاصر ایران گفت: در این نمایشگاه 87 اثر از اسکندری و 70 اثر از چلیپا به نمایش گذاشته می شود.
وی افزود: این نمایشگاه با همکاری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، موسسه فرهنگی هنری صبا، موزه هنرهای دینی امام علی(ع)، موزه بنیاد شهید و امور ایثارگران، موسسه توسعه هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می شود.
درهای نمایشگاه «سیری در هنر معاصر ایران، مدرنیسم در ایران - نسل سوم» هفتم بهمن تا 28فروردین سال 93 از ساعت 10 تا 17 در موزه هنرهای معاصر تهران به روی علاقه مندان و هنرمندان باز است.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید