آموزش مبانی دین اسلام در دبستان های آلمان

1392/10/23 ۰۰:۱۹

آموزش مبانی دین اسلام در دبستان های آلمان

روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" در گزارشی اعلام کرده که درس هایی از مبانی دین اسلام به منظور هم گرایی بیشتر در فهرست دروسی که به دانش آموزان دبستان های آلمان آموزش داده می شود، گنجانده شده است.

روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" در گزارشی اعلام کرده که درس هایی از مبانی دین اسلام به منظور هم گرایی بیشتر در فهرست دروسی که به دانش آموزان دبستان های آلمان آموزش داده می شود، گنجانده شده است.
  به نوشته این روزنامه؛ معلمان با بهره گیری از کتاب هایی ویژه، مبانی دین اسلام را در مدارس دولتی آلمان آموزش می دهند تا هم گرایی بیشتری در جامعه این کشور به وجود آید.
 نیویورک تایمز در گزارش خود آورده که هم اکنون کلاس هایی از آموزش اسلام در ایالت هسه در شمال رودخانه راین در حال برگزاری است.
 
 "یوآخیم گوک" رییس جمهوری آلمان نیز در بازدیدی که اواخر سال میلادی گذشته از مرکز علوم اسلامی دانشگاه شهر مونستر Munster در غرب آلمان داشت؛ ضمن استقبال از تدریس تاریخ و علوم دین اسلام در مدارس و دانشگاه های این کشور گفته بود: این مرکز که یکی از چهار مرکز تحت حمایت آلمان است، نقش مهمی ایفاء می کند و تدریس علوم دین اسلام در دانشگاه ها زمینه ساز تفاهم بیشتر است.
 
وی همچنین از ساخت چند مسجد جدید در این کشور خبر داد و افزوده بود: چند مسجد و مکان عبادی در پنج سال گذشته در شهرهای مختلف آلمان احداث شده است .
 
گوک مسلمانان آلمان را شرکاء نامید و اضافه کرد: چهار میلیون مسلمان در آلمان زندگی می کنند و این مسلمانان که نیمی از آنان تابعیت آلمانی دارند ، شرکای ما هستند.
 
 آلمان از جمله کشورهای اروپایی است که میزان گرایش به دین اسلام در آن، روند رو به تزایدی را می پیماید و مردم به صورت گروه‌های هزارنفری به اسلام می‌گرایند.
در عین حال، آلمان یکی از نژادپرست‌ترین کشورهای اروپا نیز هست و بسیاری از افراطیون آلمانی فرهنگ‌های بیگانه را برنمی‌تابند و مسلمانان را مورد آزار و اذیت قرار می دهد که به مشهورترین این موارد می توان به قتل مروه شربینی که به شهیده حجاب معروف است، اشاره کرد.
 
هرچند آمارهای دقیقی از میزان گرایش به اسلام در آلمان منتشر نشده اما به طول مثال در سال 2004 میلادی حدود چهار هزار آلمانی به اسلام مشرف شده و مسلمان شدند.
 
آلمان در بین کشورهای اروپایی، بعد از روسیه بیشترین جمعیت مسلمان را دارد به گونه ای که حدود چهار درصد از جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل می‌دهند.
  شمار مسلمانان آلمان به اندازه ای زیاد است که به طور مثال در شهر هامبورگ، کارمندهای مسلمان اجازه دارند روزهای مقدس اسلامی را جشن گرفته و به تعطیلات بروند؛ این امر، گویای آن است که مسوولان این شهر، روزهای مقدس اسلامی را به رسمیت شناخته اند.
  مقامات ایالت برمن که دومین شهر بزرگ شمال آلمان بعد از هامبورگ می‌باشد، بر اساس توافق با مقامات این کشور، قانون رسمی شدن دین مبین اسلام را در این ایالت امضاء کردند تا از این پس، برگزاری آیین های مرسوم مسلمانان، مجوز رسمی و قانونی داشته باشد.
  همچنین برای روزهای مهم دینی همچون تعطیلات مذهبی و سوگواری هایی چون ایام عاشورا، مرخصی ویژه ای برای مسلمانان این ایالت در نظر گرفته شده است.
هم اکنون برمن با بیش از 40 هزار مسلمان که بیشتر آنان را اتباع ایرانی و ترک تشکیل می دهند، از پرجمعیت ترین ایالات مسلمان نشین آلمان محسوب می شود.
  یکی از معروف ترین مکان های اسلامی در آلمان، مرکز اسلامی هامبورگ است که توسط ایرانیان بنا نهاده شده و هم اینک، تعداد زیادی از مسلمانان این کشور، به این مکان رفت و آمد می کنند و در مراسم مذهبی حضور می یابند.
  چندی پیش وزارت کشور آلمان در گزارشی اعلام کرد که گرایش به دین اسلام در این کشور رو به فزونی است به گونه ای که بین سال‌های 2004 تا 2005 میلادی؛ چهار هزار آلمانی به اسلام گرویدند که این آمار، در مقایسه با سال قبل از آن (یعنی سال 2003) دو برابر شده است.
 
 
طبق گزارش وزارت کشور آلمان؛ جمعیت مسلمانان آلمان از 50 هزار نفر در سال 1980 به چهار میلیون و 500 هزار نفر در سال 2012 رسیده و افزون بر 200 باب مسجد نیز  در این کشور وجود دارد.
  پس از انتشار این گزارش؛ خبرگزاری "دویچه‌وله" با اشاره به افزایش تعداد مسلمانان در آلمان و ظهور و بروز نشانه های مذهبی در این کشور در مقاله ای نوشت که « نسخه‌های قرآن در خیابان دست به دست می‌شوند و مساجد به بخشی از نمای شهرهای آلمان تبدیل شده‌ و به نظر می‌رسد اسلام بخشی از زندگی روزمره در آلمان تبدیل شده است»
 بر این اساس؛ تدریس تاریخ و علوم دین اسلام در مراکز آموزشی آلمان، مرحله مهمی در تاریخ جدید این کشور است تا بتواند بین شهروندان جامعه آلمانی که هم اینک مسلمانان نیز بخشی از آن محسوب می شوند؛ انسجام و هم گرایی ایجاد کند.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: