1392/10/22 ۱۱:۰۱
دبا: روز پنج شنبه 19 دی ماه حضرت حجة الاسلام آقای دکترعلی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و مذاهب، با هیئت همراه از مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی بازدید کردند.
محور این جلسه راهکارها و چگونگی کمک مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی به حوزه اقوام و مذاهب ریاست جمهوری بود. اعضای هیئت علمی حاضر در این جلسه هر یک پیشنهاداتی برای کمک به این حوزه ارائه کردند.
در ابتدا آقای موسوی بجنوردی ریاست محترم مرکزشرحی از اقدامات، بخش ها و پروژه های مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی داد و در ادامه افزود مبنای کار باید این باشد که اقلیتهای قومی و مذهبی از حقوق شهروندی برابر با دیگر ایرانیان برخوردار باشند.
رئیس مرکز دائرةالمعارف گفت: بخش های مختلف این مرکز مانند بخش حقوق و بخش کردشناسی و نیز بخش ادیان وعرفان وبخش کلام و فرق ودیگر بخش ها می توانند از زوایای متفاوت به شما در رسیدن به هدف کمک کنند.
علی یونسی هم پاره ای اقدامات خود را پس از انتصاب به این سمت شرح داد و گفت: راهکار ما برای ارتقا، بحث توسعه ی متوازن وهمه جانبه و هماهنگ با کل کشور در مناطق مختلف قومی و مذهبی ایران است.
دکتر فتح الله مجتبائی مدیر گروه ادیان و عرفان و مشاور عالی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی که در این جلسه حضور داشت، تاکید کرد: ما باید از تجربه ی هند استفاده کنیم. تجربه ی هند باید مطالعه شود. درهند چهارصد زبان و دهها مذهب متفاوت وجود دارد ولی هنگام استقلال هند، گاندی توانست با رهبران تمام این مذاهب و اقوام تعامل برقرار کند.
مجتبائی افزود: در هند یک زبان علمی وجود دارد که انگلیسی است، یک زبان ملی که هندی است و یک زبان مادری؛ دولت به هر سه آنها کمک می کند که هم باشند و هم تقویت شوند. استفاده از این تجربه می تواند برای ما در ایجاد و برقراری تعامل با زبانها و مذاهب مختلف در کشور یک راهکار باشد.
آیت الله دکترمحقق داماد، مدیر گروه حقوق و مدیر دانشنامه ی حقوق مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی گفت: ما در ایران بیشتر مسئله ی مذهب داریم تا قومیت. ما باید کاری کنیم که به مقدسات و ادیان دیگر چه در رادیووتلویزیون چه در روزنامه و دیگر رسانه ها احترام گذاشته شود و به آنها توهین نشودچون برخورد تند و توهین آمیز متقابلا همچنین برخوردی را در پی می آورد.
محقق داماد در ادامه پیشنهاد داد که دفتر اقوام و مذاهب ریاست جمهوری روزنامه و سایت تخصصی داشته باشد و یا یک بخش تخصصی در روزنامه ی دولت داشته باشد تا مواردی را که می خواهد به اطلاع مردم برساند و آنها را تبلیغ کند تا فرهنگ تعامل و مدارا و احترام اقوام و مذاهب به هم دیگر در کشور نهادینه شود.
دکتر دادبه مدیر گروه ادبیات از دیگر حاضران در این جلسه گفت: اینکه چرا وضعیت فعلی و احساس تبعیض در بین اقوام و مذاهب کشور به وجود آمده، پاسخ این چرا مشخص است اما مهم این است که چگونه به این تبعیض پایان دهیم به نوعی که تبعیض بهانه و وسیله ی اعتراض در بین اقلیتها نشود.
دکتر ابوالحسن فیروزآبادی، قائم مقام وزیر کار گفت: در کنار صحبت از شکافهای قومی و مذهبی در ایران باید از دو شکاف دیگر صحبت کنیم، یک، شکاف شهر و روستا؛ دو، شکاف فقر و غنا.
وی ادامه داد: باید از این زاویه نگاه کنیم که وقتی این شکافها در یک منطقه ی قومی و مذهبی متقاطع می شوند در آنجا بیشتر بحران ساز می شود.
وی با اشاره به بحران سوریه گفت : هرچند که ظاهرا قضیه قومی و مذهبی است اما در باطن به نوعی جنگ بین شهری و روستایی و فقیر با غنی هم هست.
در ادامه آیت الله دکترمحقق داماد افزود: باید از میان اهل سنت یک وزیریا استاندار یا معاون رئیس جمهور باشد و به این اشاره کردند که زمانی که من رئیس سازمان بازرسی کل کشور بودم یک معاون اهل سنت داشتم که تاثیر بسیار خوبی داشت هم در قوه قضاییه و هم در بین اهل تسنن.
با توجه به اینکه بخش کردشناسی تنها بخش فعال و اختصاصی قومی در ایران است بیشتر مباحث این جلسه به موضوع کردها اختصاص یافت.
دکتر شمس مدیر بخش کردشناسی گزارشی از چگونگی تاسیس این بخش و فعالیت های آن ارائه کرد.وی ضمن اشاره به جمعیت کردها در ایران و کشورهای همسایه و اروپایی گفت: همه ی کردها خود را آریایی و از تبار مادها می دانند ودر هر کجا که باشند با این سرزمین پیوستگی تاریخی و فرهنگی دارند، ایران باید از این ظرفیت بسیار وسیع به عنوان یک فرصت استفاده کند و همان نقشی را که روسیه برای اسلاوها دارد ایران برای کردها داشته باشد.
در انتها قرار براین شد که مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی یک سمینار با عنوان اقوام ایرانی برگزار کندو نیز قرار بر این شد که ارتباطات مرکز و بخش اقوام و مذاهب ریاست جمهوری ادامه یابد و مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی بتواند به نوعی اتاق فکر برای بخش اقوام و مذاهب باشد.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید