دکتر ولايتي: فلسفه در دانشگاه به دنبال تقويت عقلانيت توحيدي است

1392/10/22 ۰۸:۴۳

دکتر ولايتي: فلسفه در دانشگاه به دنبال تقويت عقلانيت توحيدي است

به گزارش دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، جلسه 153 کميته فرهنگ و تمدن اسلام و ايران دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي شنبه به رياست علي اکبر ولايتي در محل دبيرخانه اين شورا برگزار شد.

 

به گزارش دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، جلسه 153 کميته فرهنگ و تمدن اسلام و ايران دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي شنبه به رياست علي اکبر ولايتي در محل دبيرخانه اين شورا برگزار شد.

 

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: هدف از تدريس فلسفه در دانشگاه ها، تقويت رويکرد توحيدي در همه علوم است و منطق اسلامي در همه شاخه هاي علمي براي تقويت عقلانيت توحيدي در هر شاخه از علم بايد مورد توجه باشد.

 

در ابتداي اين جلسه، ادامه گزارش موسسه آموزشي حکمت و فلسفه درمورد موضوع تدريس فلسفه مربوط به هر رشته تحصيلي با عنوان «فلسفه مضاف» ارائه شد.پس از ارائه اين گزارش، ولايتي گفت: اگر تدريس علم جديد و مدرن با نگاه جهان بيني الهي توام نباشد، نتيجه اي جز ترويج سکولاريسم و عرفي گرايي نخواهد داشت.وي افزود: علوم طبيعي و انساني مدرن ريشه در جهان بيني غير الهي غرب مدرن دارد و به همين دليل با نگاه توحيدي چندان سازگار نيست.

 

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: برخلاف اين ديدگاه علوم طبيعي به معناي اعم آن يعني از پزشکي تا فيزيک، در جهان اسلام نگاه الهي به موضوع دارند.ولايتي گفت: غرض از تدريس فلسفه در دانشگاه ها، تقويت رويکرد توحيدي در همه علوم است و منطق اسلامي در همه شاخه هاي علمي براي تقويت عقلانيت توحيدي در هر شاخه از علم بايد مورد توجه باشد.

 

وي با اشاره به سالگرد شهادت اميرکبير ادامه داد: امير کبير به عنوان يک انسان متشرع و محب اهل بيت عليهم السلام از نخستين کساني بود که تدريس علوم طبيعي را در ايران پايه گذاري کرد و اين رويه بايد الگو باشد.

 

در ادامه جلسه اعضا نظرات خود را در اين موضوع ارائه و بر مسايلي از جمله توجه به فرايند تکامل علم در جهان اسلام و تاثير حکمت و فلسفه بر آن، تطبيق نظرات حکمي و فلسفه بر علوم جديد، رعايت تقدم آموزش پايه هاي علم بر آموزش فلسفه مضاف، گنجانيدن موضوع در دروس عمومي هر رشته، توجه به تفاوت نظام هاي آموزشي در دانشگاه هاي کشور و تاليف متون درسي براي فلسفه هاي مضاف اسلامي تاکيد کردند.

 

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: