محمدرضا عارف: «داوری» فیلسوفی ژرف اندیش است

1392/10/16 ۲۰:۰۰

محمدرضا عارف: «داوری» فیلسوفی ژرف اندیش است

یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره رضا داوری اردکانی(برنده چهارمین دوره جایزه دکتر علی محمد کاردان) گفت: دغدغه این فیلسوف بزرگ این است که مسائل سیاسی روز از محدوده فرهنگستان علوم دور بماند در نتیجه دکتر داوری فیلسوفی ژرف اندیش است که همیشه دغدغه علم و فلسفه داشته است.

یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره رضا داوری اردکانی(برنده چهارمین دوره جایزه دکتر علی محمد کاردان) گفت: دغدغه این فیلسوف بزرگ این است که مسائل سیاسی روز از محدوده فرهنگستان علوم دور بماند در نتیجه دکتر داوری فیلسوفی ژرف اندیش است که همیشه دغدغه علم و فلسفه داشته است.

 محمدرضا عارف در سخنانی در مراسم اهدای جایزه علمی استاد کاردان گفت: قبل از هر چیزی افتخار می کنم که در جمع اساتید برجسته ایران حضور دارم زیرا همان طور که می دانیم علی‌ محمد کاردان از بهترین و برجسته ترین اساتید ایران است. ما در دهه چهارم انقلاب قرار داریم که تا به امروز در رابطه با آموزش عالی کشور عملکرد ارزنده و رو به رشد داشتیم و بیشتر زمان ها از برنامه های در نظر گرفته پیشی گرفتیم. همچنین جهت گیری ها باید کیفی باشد در نتیجه در همه برنامه ها رشد کیفی و ارتقای کیفی شهم ما در گسترش دانش است.

وی افزود: به طور کلی علم بهتر از ثروت است و باید علم و نوآوری را در سطح جامعه گسترش دهیم زیرا علم و نوآوری باید به باور علمی تبدیل شود، زیرا تنها از این طریق می توانیم در تولید علم دستاوردهای ارزنده ای داشته باشیم. جهت گیری برنامه ریزی ها باید در ارتباط با تبدیل غلم به فناوری و تبدیل فناوری به ثروت ملی باشد همچنین مکانیزم تشویقی بسیار مهم است زیرا برگزاری این نشستها و معرفی برترینها درهای بهتری را برای پیشرفت باز می کند در نتیجه در تمامی دانشگاهها این مراسم باید برگزار شود زیرا با یان کار دانشمندان جوان تشویق می شوند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه بیان کرد: اقدام بعدی این است که از بزرگان و اساتید پیشکسوت تجلیل شود زیرا مدتی است که از بحث الگوسازی در جوامع علمی غافل بودیم و جوان دانشمند نیازمند راهنما و جهت گیری روشن است در نتیجه این اقدام ارزشمند باید بیشتر انجام گیرد.
محمدرضا عارف با اشاره به اینکه این مراسم برای دو استاد برجسته برگزار شده است، تاکید کرد: علی‌محمد کاردان و دکتر داوری اردکانی همشهریان من هستند و همیشه این دو عزیز الگوی من بودند که بسیار به هم شباهت دارند و دارای ویژگی های مشترک هستند که شامل تعهد، اخلاق مداری، مسئولیت پذیری، قدرت بالا در جذب جوانان است. همچنین زنده یاد علی محمد کاردان دانشمند لایق و مترجمی برجسته و مدیری قانون مند بود که عمر خود را صرف تدریس و پژوهش کرد که بیش از پنج دهه به فرزندان این کشور تدریس کرد.

عارف در ادامه سخنانش اظهار داشت: علی محمد کاردان دارای نظم بود و ویژگی اصلی این استاد برجسته مسئولیت پذیری در امور اجرایی بود زیرا چندین سال مدیریت دانشگاه تهران، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی را بر عهده داشتند که مدیریت ویژه این استاد بیان گر نظم و مسئولیت پذیری ایشان است.

این استاد دانشگاه در ادامه سخنانش گفت: دکتر علی محمد کاردان تعصب خاصی به دانشگاه تهران داشت و نقش مهمی در سراسری کردن کنکور داشت زیرا این استاد ارزشمند معتقد بود که با این کار وقت دانشجویان و دانشگاهها صرفه جویی می شود، همچنین با این اقدام رفع تبعیض کرد که این نکته بسیار اساسی است. من چندین بار با نگاه بدبینانه این اقدام را به چالش کشیدم ولی در نهایت به این نتیجه رسیدم که بهترین شیوه است.

عارف در ادامه با اشاره به اینکه در این مراسم یک فیلسوف بزرگ تجلیل می شود، افزود: دکتر داوری اردکانی دارای ویژگی هایی است که شامل اخلاق مداری، آزاد اندیشی، نگاه علمی به همه امور ، تواضع در برابر هجمه ها است و به نظر من این فیلسوف بزرگ برای ایران بسیار ارزشمند و ستودنی است. همچنین از این استاد گرامی 50 جلد کتاب در رابطه با مسائل مختلف از جمله فرهنگ، علم، فلسفه و.. منتشر شده است که در این آثار مهم ترین دغدغه های علمی مطرح شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره رضا داوری اردکانی تصریح کرد: دغدغه این فیلسوف بزرگ این است که مسائل سیاسی روز از محدوده فرهنگستان علوم دور بماند در نتیجه دکتر داوری فیلسوفی ژرف اندیش است که همیشه دغدغه علم و فلسفه داشته است.

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: