بیژن کامکار: حسین یوسف‌زمانی یکی از پایه‌های موسیقی جدی در ایران بود

1392/10/14 ۱۲:۰۰

بیژن کامکار: حسین یوسف‌زمانی یکی از پایه‌های موسیقی جدی در ایران بود

همزمان با تولد رادیو سنندج به سرپرستی حسن کامکار به فعالیت و اجرای موسیقی پرداخت. پس از آن نیز با حضور در تهران آثاری جاودان را آهنگسازی کرد که توسط محمدرضا شجریان، صدیق تعریف، سیما بینا و سیمین غانم خوانده شد. امروز، روز وداع با حسین یوسف زمانی است. به گفته بیژن کامکار او یکی از ستون‌های موسیقی جدی در ایران بوده‌است.

 

همزمان با تولد رادیو سنندج به سرپرستی حسن کامکار به فعالیت و اجرای موسیقی پرداخت. پس از آن نیز با حضور در تهران آثاری جاودان را آهنگسازی کرد که توسط محمدرضا شجریان، صدیق تعریف، سیما بینا و سیمین غانم خوانده شد. امروز، روز وداع با حسین یوسف زمانی است. به گفته بیژن کامکار او یکی از ستون‌های موسیقی جدی در ایران بوده‌است.

خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه فرهنگ و هنر- وداع با دوستانی که زمانی در عرصه هنری فعالیت‌های ارزشمندی را از خود به جا گذاشته‌اند کاری بس دشوار است اما سخت‌تر زمانی است که دوستی عمیقی نیز شکل گرفته باشد.به گفته "بیژن کامکار" نوازنده پیشکسوت دف: « فرهنگ دوستی و نوع دوستی جزو جدانشدنی از خانواده یوسف‌زمانی‌هاست. اگر از نزدیک با او دوست بودید به یقین، میزان تاسف و تالم مرا درک می‌کردید. من بیشتر از آنکه بخواهم صحبت کنم به رفقای رفته‌ام فکر می‌کنم. به یاد خاطرات خوبی هستم که با آنها رقم زده شد.»

حسین یوسف زمانی آهنگساز صاحب اخلاق و توانای موسیقی ایران با کارنامه پربار هنری، دهم دی ماه سال جاری بر اثر ابتلا به بیماری سرطان دارفانی را وداع گفت اگرچه یاد او همواره با گوش سپردن به آثاری که از سوی وی خلق شده زنده می‌ماند اما دیگر نمی‌توان در برنامه‌ها حضور وی را درک کرد و دیگر امکان گفت‌و‌گو و شنیدن صحبت‌های پرمغزش امکانپذیر نیست. آثار آهنگسازی شده او را خوانندگانی چون محمدرضا شجریان، صدیق تعریف، سیما بینا، سیمین غانم و ... خواندند اما حسین یوسف زمانی امروز در بین ما نیست.

«بیژن کامکار»، ضمن تسلیت به دوستان، دوستداران و جامعه فرهنگی و هنری کشور درباره درگذشت حسین یوسف زمانی می‌گوید: «یوسف زمانی یکی از دوستان بسیار خوب و نزدیک مرحوم پدرم؛ "حسن کامکار" بود. حسین و برادرش حسن و چند نفر از دوستان سنندجی، به سرپرستی مرحوم پدرم، رادیو سنندج را راه اندازی کردند. و بعدها در ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر گل‌ها خوش درخشیدند.»

کامکار ادامه می‌دهد: «حسین و حسن یوسف زمانی از اولین نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران به رهبری "حشمت سنجری" بودند. از همان زمان نیز تا آخرین دقایق زندگی خود برای موسیقی زحمات زیادی کشیدند.»

نوازنده پیشکسوت دف و یکی از بنیان‌گذاران گروه عارف و شیدا می‌افزاید: «اکثر کسانی که موسیقی ایرانی را خوب می‌شناسند با ارکستر معروف گل‌ها نیز آشنا هستند. براداران "یوسف زمانی" در "ارکستر گل‌ها"؛ یکی از ستون های اصلی موسیقی ایرانی فعالیت‌های موثری داشتند.»

نوازنده پیشکسوت دف و صاحب کتاب دف نوازی در مورد فعالیت‌های حسین یوسف زمانی می‌گوید: «یوسف زمانی‌ها علاوه بر خلق آثار کردی، آثار ارزشمندی را در زمینه موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک و ارکسترال خلق کردند. این دو برادر که یکی از آنها چند سال قبل زندگی را بدرود گفت و دیگری چند روزی است از بین ما رفته، گروه‌ها و افرادی را که از سنندج به تهران می‌آمدند حمایت می‌کردند. آقایان "مظهر خالقی"، "باباشهابی" و ... کسانی بودند که در هنگام مهاجرت به تهران مورد حمایت برادران "یوسف زمانی" قرار گرفتند. شاید بتوان معروفیت "مظهر خالقی" خواننده کردزبان را علاوه بر پشتکار خودش حاصل تلاش‌های این دو برادر نیز دانست.»

کامکار ضمن اظهار تاسف مجدد از فقدان این آهنگساز می‌افزاید: «اگرچه کارنامه هنری "یوسف زمانی" خود گویای شخصیت هنری این هنرمند درگذشته است اما تمامی کسانی که در عرصه هنری صاحب‌نام هستند افتخار همکاری با او را دارند. سابقه همکاری او با محمدرضا شجریان در آلبوم بوی بارون و آهنگسازی او برای بانوانی چون "سیما بینا" و "سیمین غانم" نشان از شخصیت والای این هنرمند و اعتمادی است که سایرین به وی داشتند. »

بیژن کامکار می‌افزاید: «من هم افتخار همکاری با "حسین یوسف زمانی" را در کاری مربوط به اوایل انقلاب و با ارکستر رادیوی گلها با نام "همت" داشتم که در آن اثر، خوانندگی کار با بنده بود.»

نوازنده سرشناس دف و دومین فرزند حسن کامکار، در مورد ویژگی‌های شخصیتی "یوسف زمانی‌" می‌گوید: «شاخص‌ترین ویژگی او عشق و محبت نسبت به دوستان و مردم بود؛ شاخصه‌ای که هنرمندان واقعی دارند. خانواده آنها همگی علاوه بر فعالیت‌های هنری، معلمان بسیار خوبی نیز بوده و هستند. فرهنگ دوستی و نوع دوستی جزو جدانشدنی از خانواده یوسف‌زمانی‌هاست. اگر از نزدیک با او دوست بودید به یقین، میزان تاسف و تالم مرا درک می‌کردید. »

بیژن کامکار در پایان می‌گوید: «من بیشتر از آنکه بخواهم صحبت کنم به رفقای رفته‌ام فکر می‌کنم. به یاد خاطرات خوبی هستم که با آنها رقم زده شد. فقط این را می‌گویم که ایران هنرمند توانا، بسیار مهربان و با اخلاق خود را از دست داد. »

 

منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: