بازگشت رشته‌هاي حذف شده علوم اجتماعي دانشگاه علامه

1392/10/14 ۰۹:۵۱

بازگشت رشته‌هاي حذف شده علوم اجتماعي دانشگاه علامه

رييس دانشكده علوم اجتماعي و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي از بازگشت رشته‌هاي حذف شده در مقطع كارشناسي در اين دانشكده خبر داد.

 

رييس دانشكده علوم اجتماعي و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي از بازگشت رشته‌هاي حذف شده در مقطع كارشناسي در اين دانشكده خبر داد.

 

محمدحسين پناهي با اشاره به بازگشت رشته‌هاي حذف شده در مقطع كارشناسي در اين دانشكده گفت: از سال آينده دانشكده در مقطع كارشناسي در تمام رشته‌هاي موجود دانشجو مي‌پذيرد و ازطرف ديگر درمقاطع تحصيلات تكميلي نيز تعداد پذيرش دانشجو را كاهش مي‌دهد تا بتواند به آن توازن دست يابد.

 

ماجراي حذف رشته‌هاي علوم انساني به زمان رياست صدرالدين شريعتي در اين دانشگاه بر مي‌گردد. در آن زمان با انتشار دفترچه‌هاي كنكور در سال 90 مشخص شد 13 رشته از فهرست رشته‌هاي تحصيلي آزمون سراسري حذف شده است. در آن سال داوطلبان مجبور بودند از بين تنها شش رشته حقوق، زبان و ادبيات عربي، زبان و ادبيات فارسي، الهيات و معارف اسلامي، مديريت بيمه اكو و مديريت جهانگردي انتخاب رشته كنند.

 

در آن زمان حذف ناگهاني اين رشته‌ها در راستاي بازنگري 38 رشته از رشته‌هاي علوم انساني صورت گرفت. اين 38 رشته شامل حقوق، علوم سياسي، اقتصاد، علوم تربيتي، مديريت، زبان و ادبيات فارسي، زبان و ادبيات انگليسي، تاريخ، فلسفه، روش‌‌شناسي، روزنامه‌نگاري، ارتباطات و علوم اجتماعي بود.

 

همزمان با حذف و محدود شدن پذيرش در رشته‌هاي علوم انساني در اين دانشگاه بسياري از اساتيد رشته‌هاي علوم انساني نيز اخراج يا به اجبار بازنشسته شدند.

 

انتقاد به مديريت شريعتي در دانشگاه علامه تغيير او را به يكي از اصلي‌ترين مطالبات دانشجويان از دولت جديد تبديل كرد. نهايتا جعفر توفيقي در زمان سرپرستي در وزارت علوم، حسين سليمي را جانشين شريعتي در اين دانشگاه كرد.

 

سليمي نيز در همان روزهاي اول حضورش در دانشگاه علامه از بازگشت اساتيد و رشته‌هاي حذف شده در اين دانشگاه خبر داد. او درباره حذف برخي از رشته‌هاي كارشناسي اين دانشگاه در سال‌هاي گذشته گفت: «متاسفانه در دوره‌هاي قبل برخي از رشته‌هاي كارشناسي كه رشته‌هاي مفيدي نيز بوده‌اند مانند روابط عمومي، خبرنگاري و علوم سياسي حذف شده بودند كه برنامه ما احياي آنها است.»

 

در همين راستا به تازگي رييس دانشكده علوم اجتماعي و ارتباطات علامه طباطبايي از پذيرش دانشجوي كارشناسي ارشد در رشته‌هاي مديريت خدمات اجتماعي و ‌مطالعات زنان در مقطع كارشناسي ارشد از مهر ماه امسال خبر داد.

 

به گفته او اين دانشكده در رشته‌هاي مختلف علوم اجتماعي، شامل جامعه‌شناسي، ارتباطات اجتماعي (و روابط عمومي)، مددكاري اجتماعي، برنامه‌ريزي اجتماعي، و تعاون و رفاه اجتماعي، در سه سطح كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا دانشجو مي‌پذيرد؛ و در بعضي از رشته‌ها مانند جمعيت‌شناسي و مطالعات زنان در حال حاضر فقط در سطح كارشناسي ارشد دانشجو دارد؛ و از لحاظ تعدد رشته‌ها و تعداد دانشجو بزرگ‌ترين دانشكده علوم اجتماعي كشور محسوب مي‌شود، و وضعيت آن مي‌تواند در وضعيت علوم اجتماعي كشور بسيار اثرگذار باشد.

 

پناهي همچنين درباره سياست قبلي دانشگاه گفت: در دوره گذشته بنابراين بود كه شمار دانشجويان دوره‌هاي تحصيلات تكميلي افزايش و رشته‌هاي كارشناسي كاهش پيدا كند كه اين مساله باعث شد كه تعداد دانشجويان دانشكده در مقطع كارشناسي كاهش پيدا كند. اما اكنون سياست دانشگاه اين است كه تعداد دانشجويان مقاطع تحصيلات تكميلي و كارشناسي متوازن‌تر شوند و تعداد دانشجويان پذيرش شده در دوره‌هاي كارشناسي حدود دو برابر دانشجويان تحصيلات تكميلي شود.

 

او با بيان اينكه در حال حاضر تعداد دانشجويان مقاطع تحصيلات تكميلي در اين دانشكده زياد بوده و بعضا استادان موجود پاسخگوي نيازهاي راهنمايي دانشجويان نيستند، افزود: افزايش دانشجو در مقطع تحصيلات تكميلي بايد به شرطي صورت بگيرد كه شرايط و امكانات دانشگاه اين اجازه را بدهد. اما متاسفانه در حال حاضر دانشجويان مقاطع تحصيلات تكميلي با مشكلاتي به ويژه در رابطه با راهنمايي رساله يا پايان‌نامه خود، مواجه هستند.

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: