رایزن فرهنگی ایران خواستار برنامه ریزی گروه های هنری و ادبی در سفر به قونیه ترکیه شد

1392/10/9 ۱۲:۲۰

رایزن فرهنگی ایران خواستار برنامه ریزی گروه های هنری و ادبی در سفر به قونیه ترکیه شد

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه خواستار سیاست گذاری، برنامه ریزی و هدایت گروه های هنری ، ادبی و علمی کشورمان در سفر به قونیه به هنگام برگزاری مراسم گرامیداشت سالگرد درگذشت مولانا شد.

 

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه خواستار سیاست گذاری، برنامه ریزی و هدایت گروه های هنری ، ادبی و علمی کشورمان در سفر به قونیه به هنگام برگزاری مراسم گرامیداشت سالگرد درگذشت مولانا شد.

 

 ابوالحسن خلج منفرد روز یکشنبه با اشاره به برگزاری مراسم گرامیداشت مولانا که همه ساله در قونیه محل آرامگاه این شاعر پارسی گوی در اواخر آذرماه برگزار می شود و کاستی ها و مشکلاتی که برای علاقه مندان به هنر و ادب کشورمان در این ایام بوجود آمده است ، این مطلب را عنوان کرد.

 

خلج منفرد با اشاره به مشکلات ، مسائل و حاشیه های مربوط به حضور ایرانیان در این مراسم در قونیه گفت: شرکت ایرانیان داخل و خارج کشور در این مراسم موجب افزایش بی رویه هزینه سفر برای ایرانیان که بعضا به سه برابر افزایش می یابد و مشکلات فراوان حمل و نقل و اقامت آنان می شود.

 

به گونه ای که با وجود افزایش بی رویه قیمت بلیت رفت و برگشت به قونیه در این ایام ، تهیه بلیت دغدغه بسیاری از ایرانیان است و هزینه اقامت در هتل های شهر قونیه بعضا تا سه برابر افزایش می یابد در حالیکه فصل زمستان که فصل تعطیلات سفرهای جهانگردان است، نرخ هتل ها در سرتاسر ترکیه به شدت کاهش می یابد.

 

وی افزود: زمان نامناسب برگزاری این مراسم که معمولا از سردترین ایام سال در ترکیه است مشکلات فراوانی را در رفت و آمد و اقامت ایرانیان و استفاده بهینه از این سفر ایجاد می کند.

 

فقدان سازماندهی متمرکز تورهای ایرانی و رقابت های ناسالم و انگیزه های مادی در بین برخی از شرکت های مسافرتی و اقدامات برخی واسطه ها موجب بی نظمی و تشتت برنامه های مسافران ایرانی که عموما از طبقه فرهنگی، ادبی و دانشگاهی کشورمان هستند ،می شود.

 

ضمن آنکه این امر موجب افزایش بی رویه در قیمت ارائه خدمات به تورهای ایرانی و بستر مناسب برای سوء استفاده حداکثری از جانب بخش های خدماتی جهانگردی محلی می شود.

 

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در ترکیه در ادامه افزود :با وجودی که در سال های گذشته تسهیلاتی برای تورهای ایرانی ارائه و حتی مجوز پروازهای چارتر به قونیه صادر و تبلیغات شرکت های جهانگردی و مراکز تبلیغی و فرهنگی مربوطه از جمله بنیاد بین المللی مولانا موجب افزایش شمار گردشگران به ویژه از محافل دانشگاهی، علمی، ادبی و فرهنگی کشورمان از برنامه قونیه می شد اما متأسفانه هنوز برخورد و تعامل مناسب و شایسته ای با ایرانیان برای اجرای برنامه های فرهنگی،ادبی و هنری صورت نمی گیرد.

 

وی در باره دلایل این موضوع بیان کرد :کثرت گروه ها و هیات های ایرانی ، محدودیت امکانات در شهر قونیه و برنامه های فرهنگی طرف ترک و حساسیت ها و انحصارگرایی برخی محافل در ترکیه مانع از همکاری و مساعدت لازم برای اجرای برنامه های هنرمندان صاحب نام کشورمان و گروه های مشهور موسیقی سنتی ایران شده است و در برخی موارد نیز شاهد مشکل تهیه سالن ها برای این هنرمندان بوده ایم .

 

رایزن فرهنگی ایران در آنکارا هدف از سفر ایرانیان به قونیه را شرکت در مراسم گرامیداشت مولانا و دیگر برنامه ها عنوان کرد و گفت :با توجه به اینکه مراسم رقص سماع که یک برنامه کاملا رسمی و نمایشی است و در طول سال هر هفته و در روزهای شنبه در قونیه برگزار می شود ، ایرانیان علاقه مند به هنر و ادب می توانند در طول سال به این شهر سفر کنند که این امر از مشکلات آنان در ایام بزرگداشت مولانا در قونیه خواهد کاست.

 

افزون بر آن با توجه به اینکه روز تولد مولانا (8 مهر) در ایران نامگذاری شده است ، این زمان فرصت مناسبی برای حضور بخشی از تورهای ایرانی و گروههای موسیقی و ادبی در قونیه است و این امر نیز از برخی از مشکلات ایرانیان به هنگام برگزاری مراسم بزرگداشت مولانا در این شهر خواهد کاست.

 

رایزن فرهنگی ایران در ترکیه با اشاره به برنامه ریزی و اجرای مراسم آیینی و موسیقی مقامی و سنتی ایرانی با محتوای معنوی و جذابیت های هنری در قونیه گفت: اجرای این برنامه در جذب ایرانیان خارج از کشور ، جهانگردان غربی و اتباع ترکیه بسیار مفید و مؤثر خواهد بود و زمینه جذب جهانگرد به جمهوری اسلامی ایران را فراهم خواهد کرد.

 

وی با اشاره به کاستی ها و مشکلاتی که ایرانیان در ایام گرامیداشت مولانا در قونیه با آن مواجه هستند خواستار سیاست گذاری، برنامه ریزی و هدایت گروههای هنری، ادبی و علمی کشورمان با تشکیل ستادی در سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شد.

 

او تصریح کرد: با هماهنگی ایجاد شده می توان امکان بهره برداری بهتر از این فرصت ارزشمند برای معرفی ظرفیت های ادبی و هنری کشورمان و جذب حداکثری جهانگردان خارجی را در این عرصه که عموما از جهانگردان فرهنگی و معنوی به شمار می روند ، فراهم کرد.

 

رایزن فرهنگی ایران در ترکیه هدف از برگزاری مراسم گرامیداشت مولانا در قونیه را جذب جهانگرد و در آمد زایی برای ترکیه دانست و گفت : هر سال نزدیک به دو میلیون جهانگرد برای مشاهده مقبره مولانا به قونیه سفر می کنند و دولت ترکیه و مقامات محلی نیز در سالهای گذشته با گسترش امکانات و افزایش تبلیغات سعی در جذب جهانگردان بیشتر به ویژه در ایام سالگرد درگذشت مولانا (شب عروس) داشته اند.

 

وی تصریح کرد: افزون بر آن بهره برداری فرهنگی و تبلیغی در سطح ملی و بین المللی از مراسم برگزاری گرامیداشت مولانا و برگزاری مراسم رقص سماع و ... در قونیه فرصتی برای تقویت و ترویج هویت ملی در بین ترکان و ارتقای معنویت دینی به شمار می رود به همین علت همه ساله هیأتها و گروه های بسیاری از جوانان و علاقه مندان از شهرهای مختلف ترکیه برای شرکت در این مراسم به قونیه سفر می کنند.

 

خلج منفر تصریح کرد: علاوه بر آن تجمعات مردمی در سراسر ترکیه (به ویژه در فصول نزدیک به انتخابات) همواره فرصتی برای بهره برداری شخصیت ها و احزاب سیاسی این کشور بوده است به همین علت در مراسم گرامیداشت مولانا همه ساله مقامات سیاسی از جمله نخست وزیر و رؤسای احزاب مختلف این کشور حضور پر رنگی دارند.

 

وی از برگزاری مراسم مولانا در قونیه به عنوان فرصتی برای ایران نام برد و گفت: دیدار ایرانیان داخل و خارج از کشور و تقویت همدلی و ارتباط فرهنگی آنان با یکدیگر در فضای معنوی شهر قونیه و شرکت گروهی آنان در نشست های علمی و ادبی و برنامه های هنری مختص ایرانیان ، حضور استادان و محققان صاحب نام مولوی پژوه کشورمان و برگزاری نشست ها و جلسات ادبی و تلاش برای معرفی چهره حقیقی مولانا و تبیین درست اندیشه های عرفانی و انسانی او و حضور گروه های هنری ایرانی و اجرای موسیقی سنتی و مقامی کشورمان فرصتی است که باید از آن بهره گرفت.

 

خلج منفرد در باره فعالیت های رایزنی فرهنگی ایران در ترکیه در ایام گرامیداشت این شاعر پارسی گوی نیز گفت : با هماهنگی با برخی موسسات فرهنگی کشورمان از جمله موسسه فرهنگی و پژوهشی سروش مولانا و نیز موسسه نمایشگاه های فرهنگی وزارت ارشاد دو برنامه نشست مولاناشناسی در شهرهای آنکارا و استانبول برگزار کردیم .

 

در آنکارا نشست مولانا رسول آفتاب و در استانبول نشست رستخیز ناگهان با حضور استادان و محققان ایرانی و ترکیه برگزار و همچنین گروه آیینی تربت جام در آنکارا به اجرای موسیقی مقامی پرداخت که با استقبال گرم استادان و دانشجویان زبان فارسی مواجه شد.

 

در ارزروم نیز یک برنامه شب شعر مولانا توسط نمایندگی فرهنگی کنسولگری کشورمان در این شهر برگزار شد و یکی دیگر از فعالیتهای امسال ما نیز تهیه مجموعه ای آز آثار ومنابع مولاناشناسی به زبان فارسی که در ایران منتشر شده، بود که در مراسم افتتاح کتابخانه تخصصی مولانا شناسی در قونیه در اختیار این کتابخانه قراردادیم که مورد تقدیر شهرداری این شهر قرارگرفت.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: