1392/10/8 ۱۲:۱۶
معاون میراثفرهنگی کشور و قائم مقام سازمان میراثفرهنگی بهمحض اطلاع از تخریب بخش وسیعی از بازارچه بابک و مجموعه ۷۰۰ ساله میبد دستور پیگیری جدی اقدامات مخرب اخیر میبد را داد.
بخشی وسیعی از بازارچه میبد که شامل 6 باب مغازه و یک خانه تاریخی بههمراه بادگیر است بهطور کامل توسط شخصی حقیقی تخریب شد. مدیر پایگاه میراثفرهنگی میبد معتقد است این مجموعه قدمتی 700 ساله دارد و مهمترین آثار دوره صفوی و قاجار در آن واقع شدهاست.
«مهدی حجت» معاون میراثفرهنگی کشور اما بهمحض اطلاع از این فاجعه فرهنگی بگقت: «دستور پیگیری جدی برای جلوگیری از این اقدام داده شده است.»
او معتقد است، اقدامات صورت گرفته در حال انجام است و خبرنگاران میتوانند برای اطلاعرسانی بیشتر با معاونت میراثفرهنگی کشور و مسئولان میبد در ارتباط باشند.
این تخریب که در میبد بیسابقه بوده، در روزهای تعطیل پنجشنبه و جمعه و بدون کوچکترین اطلاع و هماهنگی با سازمان میراثفرهنگی و پایگاه تاریخی میبد صورت گرفته است که اعتراض شدید مسئولان میراثفرهنگی را بهدنبال داشته است.
بخشی از مجموعه تاریخی که شامل مسجد، خانقاه و بازارچه بابک میشود توسط یک شخص حقیقی بهطور کامل از بین رفت. بازارچه بخشی از این مجموعه است که سال 82 در فهرست آثار ملی کشور بهشماره 10884 بهثبت ملی رسیدهاست.
«ذاتالله نیکزاد»، مدیرپایگاه میراثفرهنگی میبد با اعلام این خبر گفت: «درحالحاضر بخشی که از این مجموعه تاریخی متعلق به قرن 8 ه.ق تخریب شده مربوط به بازارچه میشود. در این میان 6 باب مغازه و یک باب مازاری، یک خانه تاریخی بههمراه بادگیر بلند بهطور کامل تخریب و پاکسازی شد.
بهگفته مدیر پایگاه میبد، این اتفاق در روزهای تعطیل پنجشنبه و جمعه بدون کوچکترین هماهنگی با میراثفرهنگی استان و بهبهانه ساخت دارالقرآن توسط یک شخص حقیقی اما با حمایت یکی از مسئولان فرماندار شهرستان افتاده است.
آنطور که این مسئول میگوید: بخشی از مجموعهای که تخریب شده نهتنها تاریخی بوده که در عرصه ثبتی بافت تاریخی میبد بوده است که بهشماره 3390 در سال 1370 به ثبت ملی رسیده است.
نیکزار با اعلام اینکه تخریب صورت گرفته تخلف و اقدامی غیرقانونی بهشمار میرود میگوید: «تخریبی که بدون هماهنگی و اطلاع به میراث استان یا شورای فنی انجام شده کاملا غیرقانونی است. درحالحاضر یک چهارم از کل مجموعه بابک تخریب شده و عمدهترین آثار در این مجموعه متعلق به دوره صفویه تا قاجار است.»
این درحالی است که بهگفته نیکزاد، بیش از یک دهه از فعالیتهای مرمتی و حفاظتی شهر تاریخی میبد میگذرد و تاکنون ما شاهد چنین موردی نبودیم که اشخاص با قدرت دستهای پشت پرده بخواهند دست بهچنین اقداماتی بزنند. این اقدامات مخرب اگر پیشگیری نشود فجایع عظیمتری را دامن میزند. این درحالی است که پایگاه پژوهشی میبد از سال 78 در ایران تشکیل شده و نمونه موردی مطالعاتی و حفاظتی سازمان میراثفرهنگی محسوب میشود.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید