محمد علی نجفی: «بم» را زينت كوير ببينيم

1392/10/7 ۰۹:۵۱

محمد علی نجفی: «بم» را زينت كوير ببينيم

حميده اميني‌فرد / معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همزمان با دهمين سالگرد زلزله مصيبت بار بم كه منجر به كشته شدن 32 هزار نفر از هموطنانمان شد، در اين شهر حضور يافت و ضمن بازديد از نقاط مختلف آن، در جريان روند بازسازي و مرمت ارگ بم، بزرگترين سازه خشتي جهان با قدمت بيش از 2 هزار و 500 سال قرار گرفت.

 

 

 

حميده اميني‌فرد / معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همزمان با دهمين سالگرد زلزله مصيبت بار بم كه منجر به كشته شدن 32 هزار نفر از هموطنانمان شد، در اين شهر حضور يافت و ضمن بازديد از نقاط مختلف آن، در جريان روند بازسازي و مرمت ارگ بم، بزرگترين سازه خشتي جهان با قدمت بيش از 2 هزار و 500 سال قرار گرفت.

او در اين سفر از پايان يافتن 80 درصد بازسازي ارگ تاريخي بم خبر داد و اعلام كرد كه در 2 تا 3 سال آينده روند احياي اين بنا تمام خواهد شد.

محمد علي نجفي در حين دیدار از ارگ قديم بم گفت كه ايدههاي بسيار خوبي در ارتباط با بازسازي بم اجرا شد كه از جمله آنها ميتوان به بخشي اشاره كرد كه آثار زلزله را به خوبي نشان ميدهد و به صورت دست نخورده براي آيندگان باقي مانده تا بتوانند عمق فاجعه و تخريب شهر را مشاهده كنند.

او همچنين از بخشهايي گفت كه بهطور كامل مرمت و بازسازي شده تا تصوير درستي از ارگ تاريخي بم پيش از زلزله و حتي بهتر از آن را نشان دهد.

نجفي به حضور دانشگاههاي بزرگ دنيا و همكاري چندين مؤسسه پژوهشي و باستانشناسي براي بازسازي ارگ بم اشاره و تأكيد كرد كه در طول 10 سال گذشته يك نمونه از همكاري بينالمللي در اين نقطه متجلي شده و همكاري و كمك كشورهايي مثل فرانسه، آلمان، ايتاليا و ژاپن در اين مورد خاص، نشان ميدهد كه وقتي يك ميراث فرهنگي جهاني مورد مخاطره قرار ميگيرد، همدلي و همياري براي احياي دوباره آن لازم است.

او از شهر بم به عنوان يك شهر زنده نام برد كه با تلاش مردمش داراي شور، هيجان و حرارت زندگي شده و در آينده نيز به يك منطقه براي توسعه استان كرمان بويژه در حوزه گردشگري تبديل خواهد شد. معاون رئيس جمهوري كه به عنوان نماينده هيأت دولت در سالروز زلزله 82 در بم حاضر شده بود، يكي از جنبههاي زيباي بازسازي در بم را احياي دوباره شهر در همان مكانهاي قبلي دانست و تأكيد كرد كه اصرار مردم بر اين بود كه بر همان ويرانههاي گذشته شهرشان را احيا كنند و اين شايد يك تجربه جديد جهاني هم محسوب شود، اما طبق گزارشهايي كه به من داده شده، هنوز كمك دولت لازم است، بويژه آنكه اعلام كردهاند مردم در پرداخت اقساط وامهاي بانكي كه براي بازسازي خانههايشان دريافت كردهاند، با مشكل مواجهند. دولت مردم را تنها نميگذارد، اما در حد توان خود ميتواند به مردم كمك كند.

او البته گفت كه بم از نظر ميراث فرهنگي فقط در ارگ بم خلاصه نميشود و آثار و ابنيه تاريخي زيادي در گوشه و كنار اين شهر قرار دارد كه ارزش تاريخي و فرهنگي بسياري دارند.

نجفي از گردشگران خواست وقتي به بم سفر ميكنند حتماً بازديد از ديگر نقاط تاريخي و فرهنگي شهر را هم در برنامه خود قرار دهند.

وي از پايگاه ميراث جهاني بم، به عنوان يكي از غنيترين پايگاههاي ميراث فرهنگي در كشور نام برد، اما تأكيد كرد اين پايگاه حتماً بايد تقويت و به يك پايگاه جهاني تبديل شود. نجفي در پاسخ سؤالي درباره اينكه چرا پس از گذشت چندين ماه، هنوز دستمزد كارگران پايگاه ميراث فرهنگي بم پرداخت نشده، از كمبود بودجه سازمان گفت و تأكيد كرد كه در سال 92، بودجه سازمان بسيار كم بوده است.

او گفت: « تاكنون دو مذاكره با معاون راهبردي رياست جمهوري و با معاون اول رئيس جمهوري داشته ايم كه قرار شده ما را تا پايان سال در رابطه با بودجه هزينهاي و تسريع در فعاليتهاي عمراني كمك كنند تا دستمان بازتر شود.

او افزود: اگرچه امسال سال سختي براي دولت و سازمان خواهد بود ولي اميدواريم در سال 93 با كمك مجلس در تصويب بودجه بتوانيم بخشي از اين مشكلات را رفع كنيم.

«بم» را زينت كوير ببينيم

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري پس از بازديد از ارگ قديم، به همايش « بم و يك دهه تجارب ميراث فرهنگي» رفت. او در اين نشست ضمن آنكه از همه دست اندركاران قديم و جديد احياي ارگ بم تجليل كرد، خبرهاي خوبي هم براي علاقهمندان به ميراث فرهنگي داشت.

او گفت در ۲ تا ۳ سال آينده ارگ قديم بم بهطور كامل بازسازي شده و به محلي براي حضور گردشگران خارجي و داخلي تبديل خواهد شد. نجفي يادآور شد كه در طول اين 10سال، نزديك به 10مرتبه از بم بازديد داشته و در جريان امور مربوط به اين شهرستان قرار دارد. او تأكيد كرد كه در آينده هم بايد مثل گذشته بم را مانند زينتي در كوير ملاحظه كنيم.

دولت در كنار مردم بم ايستاده است

نجفي سپس به گورستان بم رفت و همزمان با دهمين سالگرد كشته شدگان زلزله بم همراه با مردم مصيبت زده اين شهر، بر سر قبورعزيزانشان حاضر شد و با آنان همدردي كرد. او گفت كه آمده است تا با ابلاغ تسليت رئيس جمهوري به مردم بم اعلام كند كه دولت كماكان در كنار مردم ايستاده و از هيچ كوششي براي جبران خسارتهاي مادي و معنوي دريغ نخواهد كرد. او از عزم جدي مردم بم براي بازسازي شهرشان گفت و از ظرفيتهاي ملي و بينالمللي كه در اين شهر نهفته است، خبر داد.

نجفي همچنين به ويرانههايي اشاره كرد كه امروز با دستان اين مردم به خانه تبديل شده و تأكيد كرد كه جزء به جزء بم به عنوان يك ميراث در سطح جهاني قابل عرضه و افتخار است. معاون رئيس جمهوري سپس به بميها كه امروز شهرشان به دارالصابرين معروف شده، قول داد كه خواستهها و مشكلاتشان را در نخستين جلسه هيأت دولت مطرح خواهد كرد تا بخشي از آن در كوتاه مدت و بخشي ديگر بهتدريج حل شود.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: