1392/10/7 ۰۸:۵۱
تصويب پيشنهاد حسن روحاني با موضوع «جهان عاري از خشونت و مبارزه با افراطگري» در سازمان ملل مورد استقبال سيدمحمد خاتمي، رييسجمهوري پيشين ايران قرار گرفت و آن را موفقيتي براي جمهوري اسلامي ايران دانست. او كه خود نيز سالها پيش ايده گفتوگوي تمدنهايش در نخستين سخنرانياش در ساز مان ملل به عنوان رييس جمهور با استقبال گسترده اعضاي اين سازمان مواجه شده بود طرح حسن روحاني رييسجمهوري ايران را طرحي خوب توصيف كرد كه بايد مورد پيگيري قرار گيرد.
طرح خاتمي با اقبال گستردهيي در جهان مواجه شده بود و سازمان ملل متحد سال 2001 را به عنوان سال گفتوگوي تمدنها نامگذاري كرد و جايگاه خاتمي بدين واسطه با ارتقاي دو چنداني در سطح معادلات بينالمللي روبهرو شد. در تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران نيز روز 30 شهريور «روز گفتوگوي تمدنها» نامگذاري شده بود كه در سال 1389 به دليل «منقضي شدن زمان اين مناسبت و نداشتن متولي خاص» از تقويم حذف شد. حالا يكبار ديگر پيشنهاد يكي از روساي جمهور ايران با استقبال مواجه شده و براي نخستين بار به صورت قطعنامه در آمده است. مجمع عمومي سازمان ملل متحد چند روز قبل قطعنامه پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران براي مقابله با خشونت و افراطگرايي را با راي مثبت اكثريت قاطع 190 كشور عضو سازمان ملل متحد به تصويب رساند.
«حسن روحاني» رييسجمهوري اسلامي ايران در سخنراني خود در نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد در شهريورماه گذشته در پيشنهادي خواستار جهان عاري از خشونت شده بود. در رايگيري براي تصويب اين قطعنامه 190 كشور عضو سازمان ملل متحد به آن راي مثبت دادند و هيچ كشوري با تصويب آن مخالفت نكرد.
امريكا و كانادا نيز كه در سالهاي اخير بارها با پيشنهادات جمهوري اسلامي ايران در مجامع بينالمللي مخالفت ميكردند، با تصويب آن موافقت كردند.
رييسجمهور پيشين كشورمان با اشاره به تصويب طرح حسن روحاني با موضوع «جهان عاري از خشونت و مبارزه با افراطگري» در سازمان ملل اظهار كرد: اجماع بالا در تصويب اين طرح اتفاقي بسيار خوب و يك موفقيت براي جمهوري اسلامي ايران به حساب ميآيد حجتالاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي با اشاره به تصويب طرح پيشنهادي رييسجمهور كشورمان با موضوع «جهان عاري از خشونت و مبارزه با افراطگري» در سازمان ملل با بيان اينكه اين طرح، طرح بسيار خوبي است، اظهار كرد: اين طرح در صورتي موثر است كه پيگيريهاي لازم براي آن انجام شود. وي افزود: من به دولت نيز گفتهام كه پيگير اين طرح باشد تا سازمان ملل به آن توجه ويژهيي نشان دهد. رييسجمهور پيشين كشورمان با اشاره به تصويب طرح پيشنهادياش با عنوان «گفتوگوي تمدنها» در دوران رياستجمهوري خود از سوي سازمان ملل گفت: زماني كه من طرح گفتوگوي تمدنها را در مجمع عمومي سازمان ملل مطرح كردم آقاي كوفي عنان، دبيركل وقت سازمان ملل 18 نفر را براي رسيدگي به اين طرح انتخاب كرد كه يكي از اين 18 نفر خود من بودم. خاتمي با بيان اينكه من نميدانم كه آيا اين طرح براي تبديل شدن به يك سازوكار در سازمان ملل پيگيري ميشود يا نه، ادامه داد: صرف تصويب اين طرح اتفاق بسيار مهمي است، ولي آقاي روحاني و تشكيلاتش بايد تلاش كنند تا اين طرح در سازمان ملل به پايداري برسد. وي با اشاره به اجماع بالاي اعضاي سازمان ملل در تصويب طرح پيشنهادي رييسجمهور ايران در مجمع عمومي سازمان ملل، اظهار كرد: اين اجماع بالا اتفاقي بسيار خوب و يك موفقيت براي جمهوري اسلامي ايران به حساب ميآيد.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید