1392/10/1 ۱۲:۱۱
رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران به اصحاب رسانه و خانواده اتحادیه قول داد تا مسئله حفظ و احیای خانه باغ اتحادیه را در شورای شهر تهران مطرح کند و اقداماتی نیز برای احیا و بازسازی این خانه انجام دهد.
خانه 9هزار متری امین السلطان ملقب به خانه باغ اتحادیه ، یادگار دوران قاجار واقع در خیابان لاله زار تهران، سال 1384 با شماره 12057به ثبت ملی رسید اما درسال 1389 به دلیل عمل نکردن میراث فرهنگی وقت به تعهدات خود برای حفاظت و نگهداری از این بنا، به حکم دیوان عدالت اداری از فهرست آثار ملی خارج شد.
خانه اتحادیه متعلق به محمدابراهیم، آبدارچی و دواب (چهارپادار) ناصرالدین شاه بود که بعدها لقب امین السلطان به اختصاص یافت و در لاله زار تهران باغ هایی را خریداری و خانه ای نیز در آن احداث کرد.
پس از امین السلطان، پسرش میرزا اصغر اتابک صدراعظم سه تن از پادشاهان قاجاری؛ ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و محمدشاه صاحب این عمارت شد.
پس از ترور میرزا اصغر اتابک، این عمارت به خاندان اتحادیه و رحیم اتحادیه فروخته شد و سال 1313 رحیم اتحادیه این خانه را به وراث واگذار کرد.
مهم ترین اتفاقات سیاسی در این عمارت رخ داده، بخشی از عمارت اتحادیه ساختمان حزب توده بوده که این بخش در کودتای 28 مرداد دچار آتش سوزی شد و بخشی از این خانه تخریب شد.
ششم آبان ماه سال جاری (1392) پس از سال ها سکوت و تنهایی این عمارت به روی اصحاب رسانه و دوستداران میراث فرهنگی گشوده شد و آنان توانستند به همراه مرتضی طلایی رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران و برخی از مسوولان شورای شهر و خانواده اتحادیه از این عمارت بازدید کنند.
یکی از نوادگان خاندان اتحادیه با بیان اقدامات انجام شده برای حفظ و احیای این خانه اظهار کرد: سال 75، گزارشی از تاریخچه ساختمان به محمد بهشتی رییس سازمان میراث فرهنگی وقت ارایه کردیم، رییس سازمان از طرح حفظ خانه استقبال کرد و شهردار وقت آقای غلامحسین کرباسچی نیز تاکید کرد که این خانه باید خریداری شود.
حمیرا اتحادیه افزود: روند خرید عمارت از سوی شهرداری طول کشید و براساس تغییراتی که در شهرداری رخ داد، خرید خانه از سوی شهرداری منتفی شد، خاندان اتحادیه به سازمان میراث فرهنگی مراجعه کرد و این سازمان تصمیم به خرید خانه گرفت و اعتبار لازم برای خرید خانه درنظر گرفته شد اما بر اساس تغییراتی که در دولت پیش آمد، هیچ اقدامی صورت نگرفت و وضعیت خانه دوباره در بلاتکلیفی فروماند.
وی بیان کرد: همان سال، تعدادی از ورثه خاندان اتحادیه در این خانه زندگی می کردند و زمانی که قرار بود این خانه توسط میراث فرهنگی خریداری شود، خانه را ترک کردند و ترک آنان ضربه سنگینی به بقای خانه وارد کرد و در نهایت تعدادی از مالکان تصمیم به فروش این خانه گرفتند.
اتحادیه گفت: این خانه به دلیل ثبت در فهرست میراث ملی کشور، غیرقابل فروش بود اما پس از اینکه سازمان میراث فرهنگی اقدامی برای خرید این خانه انجام نداد، 30 مالک خواهان سهم خود شدند، در نهایت سال 1384 خانه اتحادیه از ثبت ملی خارج و به مزایده گذاشته شد اما به فروش نرفت که بار دیگر اردیبهشت ماه سال جاری به مزایده گذاشته شد اما بازهم به فروش نرفت.
وی افزود: مالکان آزادند که سهم های خود را به فروش برسانند که در حال حاضر وضعیت نابسامانی برای خانه اتحادیه پیش آمده است.
وی با بیان اینکه خاندان اتحادیه در حال حاضر پشتیبانی ندارد، ادامه داد: من هیچ وقت در خانه اتحادیه زندگی نکرده ام و برای حفظ این خانه، تعصب خانوادگی ندارم اما من تهرانی ام و از طرح حفظ و احیای خانه ها و بناهای تاریخی تهران استقبال می کنم.
بابک اتحادیه یکی از ورثه خانه اتحادیه نیز گفت: من در این خانه به دنیا آمدم و حدود 54 سال در این خانه زندگی کرده ام، از زمانی که میراث فرهنگی خانه اتحادیه را ثبت کرد و از مالکان خواست این خانه را ترک کنند، عمارت با آسیب جدی مواجه شده است.
اتحادیه افزود: بسیاری از قسمت های خانه به خصوص فضای سبز به دلیل نبود مالکان تخریب شد با این حال میراث فرهنگی به ما اجازه نداد که چاه آب داشته باشیم و فضای سبز به طور کل تخریب شد.
وی بیان کرد: پس از اینکه میراث فرهنگی نتوانست وجه خرید خانه اتحادیه را تهیه کند، خانه را به صاحبانش بازگرداند و در حال حاضر افراد دیگری غیر از خاندان اتحادیه برای بدست آوردن این ملک، اقدامات بسیاری انجام می دهند اما خانواده اتحادیه هر کاری بتواند برای حفظ این خانه انجام می دهند.
وی گفت: برخی می خواهند در این مکان برج بسازند و این مکان را تجاری کنند، حتی قیمت کارشناسی این خانه را بدون توجه به تورم از 12 میلیارد تومان 5 سال گذشته، به هفت میلیارد تومان رساندند، آنان 2هزار متر مربع این خانه را در نقشه کارشناسی حذف کردند و ما می خواهیم در این باره اعتراض کنیم، به ما می گویند که شما حق اعتراض ندارید.
بابک اتحادیه افزود: خواسته تمامی اعضای خاندان اتحادیه این است که این خانه تغییر کاربری ندهد و این خانه به یک مکان فرهنگی تبدیل شود تا مردم بتوانند از این مکان استفاده کنند اما در این میان، خانواده اتحادیه نیز سهمی داشته باشند و با اجرای عدالت، همه راضی باشند.
اتحادیه اظهار کرد: من نمی توانم قبول کنم که شهرداری به فردی غیر از خاندان اتحادیه که چون صرفا قدرت و پول دارد، مجوز بدهد که این خانه را تخریب کند و یک مجتمع تجاری بسازد، اگر شهرداری می خواهد چنین کاری کند، این مجوز را به خاندان اتحادیه بدهد.
نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز درباره حفظ و احیای خانه باغ اتحادیه گفت: در پی تدوین پیش نویس طرحی برای تملک و بازسازی خانه اتحادیه هستیم.
مرتضی طلایی افزود: در پی بازدیدی که حدود یک ماه پیش از خانه اتحادیه واقع در منطقه 12 انجام شد به دنبال طرحی برای الزام شهرداری به تملک و بازسازی این خانه هستیم.
وی گفت: در حال حاضر شهرداری در حال مذاکره با مالک و فراهم کردن مقدمات لازم برای تملک این خانه است.
طلایی با بیان اینکه شورای شهر نیز در حال تهیه طرح تملک و بازسازی خانه اتحادیه است، اظهار کرد: این طرح به زودی به صحن شورا وارد شده و پس از تصویب از سوی اعضای شورا این خانه تملک می شود.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید