1392/9/27 ۲۲:۵۴
بزرگداشت مولانا جلالالدین محمد بلخی در مسکو با استقبال خوب اهالی پایتخت روسیه همراه شد. در این مراسم، مهمانانی از روسیه، ایران و تاجیکستان حضور داشتند.
همزمان با شب عرس مولوی، سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مسکو لبریز از علاقمندان فرهنگ و ادبیات ایران بود که برای حضور در مجلس بزرگداشت مولانا جلالالدین گردهم آمده بودند.
سیدحسین طباطبایی، سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان در آغاز این نشست، پس از خیر مقدم به حاضران در جلسه، که شامگاه سرد مسکو را با حضور خود در مجلس انس مولانا گرمی بخشیدهاند، افزود: این چندمین برنامه است که طی یکی ـ دو سال اخیر برای مولانا و به بهانه این شاعر و عارف بزرگ جهان اسلام برگزار کردهایم و هر بار با حضور گرمتر و گستردهتر شما عزیزان علاقمند به فرهنگ و ادبیات ایران مواجه میشویم و این نشان از عمق رسوخ پیام مولانا در جامعه فرهنگی و ادبی روسیه دارد.
سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان در مسکو با برشمردن برخی ویژگیها که کلام و پیام مولانا را در گوش انسان عصر حاضر خوشایند ساخته است، گفت: نگاه متعالی و معناگرای مولانا در عصر غلبه مادیت بر همه شئون زندگی بشر امروز، جانهای جویای معنا را به سمت خود میکشد و این رمز اصلی محبوبیت روزافزون مولوی و شاهکار بی مانند او مثنوی در دنیای امروز است.
خانم محرم، وابسته فرهنگی و آموزشی سفارت تاجیکستان، سخنران بعدی نشست بزرگداشت مولوی در مسکو بود. وی با تشکر از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه برای برگزاری این برنامه، مولوی و اثر جاودان او مثنوی را هدیهای گرانقدر از سوی جهان فارسیزبان به مردمان اعصار و دورههای مختلف دانست و با خواندن یکی از غزلهای مولانا و ترجمه روسی آن، حاضران در نشست را با نمونهای از معانی بلند اشعار مولانا آشنا ساخت.
پس از پخش کلیپی کوتاه به زبان روسی درباره زندگی و اندیشه مولانا، میخائیل سنلنیکوف مترجم و شاعر معروف روس، در سخنانی، شعر مولانا را به سبب عمق معانی و بلندای اندیشه و تفکر در آن یکی از سختترین اشعار برای ترجمه به زبانهای دیگر دانست و همت مصروف شده برای ترجمه مثنوی به روسی را ستود و افزود: زبان فارسی، زبان شعر و هنر است. بزرگان ادبیات کلاسیک ایران همچون حافظ، مولوی، سعدی، عطار و ... هرکدام به مثابه قلههایی در جهان ادب و معرفتاند و هر جویای حکمت و دانشی باید با این چشمههای جوشان معنویت و ادب آشنا شود.
ابوالقاسم اسماعیل پور، استاد اعزامی وزارت علوم به دانشگاههای روسیه، سخنران بعدی مجلس انس با مولانا در رایزنی فرهنگی کشورمان در مسکو بود که در سخنان خود به جنبههایی از رمز و راز ماندگاری مولانا و جذابیت آموزههای او اشاره کرد.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید