1392/9/27 ۱۰:۲۹
مشاور عالی امور بین الملل ریاست جمهوری گفت: ثروت هر ملت در نهایت در حوزه فرهنگ آنها است و اگر فرهنگ ما متحول نشود به معنای توسعه ای کلمه ثروتمند نخواهیم شد.
محمود سریع القلم روز سه شنبه در جمع دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: بنیان ما فرهنگی است و فرهنگ به موضوع توسعه بر می گردد.
وی گفت: فرهنگ در بحث توسعه به معنای کار جمعی است و اگر کار جمعی نکنیم نمی توانیم فرهنگ معقول داشته باشیم.
سریع القلم با بیان اینکه هم اکنون در حوزه انتخابات، رسانه، فعالیت های عمومی، میزگردها و همایش ها در حال حرکت هستیم، گفت: هر جا پیشرفتی بوده، انسان ها بیشتر با هم کار می کنند و کار جمعی ملاک پیشرفت و توسعه یافتگی در حوزه های مختلف از جمله در صنعت، هنر، علم، سیاست و زندگی اجتماعی است.
وی با تاکید بر اینکه علاقه به یادگیری باید به صورت جدی مورد توجه ما قرار گیرد، ادامه داد: انسان عقلانی، فردی است که در روز حداقل پنج بار کلمه نمی دانم و یکبار در هفته من اشتباه کردم را بگوید.
وی بیان کرد: من نمی دانم، من باید مطالعه کنم و من باید به کتابخانه بروم از جمله جملاتی هستند که نشانه فرهنگ یک جامعه به شمار می روند و تکرار آنها موجب تمایل بیشتر افراد به سوی یادگیری می شود.
استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی تهران در ادامه با اشاره به اینکه ما ایرانی ها خیلی مطلب در ذهن خود می سازیم و عباراتی را می گوییم که بسیاری از آنها پشتوانه علمی و اجرایی ندارد، گفت: باید سعی کنیم که کمتر حرف بزنیم، کمتر قضاوت کنیم و درباره مساله ای که از آن اطلاع نداریم، سخن نگوییم.
وی تعهد به اهداف و دستور کار جمعی را مورد تاکید قرار داد و گفت: موضوع توسعه یافتگی ارتباط مستقیمی با فکر انسان دارد و همه افراد مساوی با اندیشه ها و افکار خودشان هستند و هر انسان مساوی با سطح فکری که با آن زندگی می کند، است.
سریع القلم اظهار کرد: فکر انسان محرکه مهمی است و اینکه خداوند فکر انسان را در بالاترین سطح فیزیک او قرار داده نیز بیانگر اهمیت آن است.
مشاور رییس جمهوری در امور بین الملل اظهار کرد: وقتی به کشورهای توسعه یافته نگاه می کنیم در می یابیم که آنها از اصولی تبعیت می کنند و کشوری نداریم که در مسیر توسعه باشد اما علم، دانشگاه و نظر تخصصی را نپذیرد.
وی گفت: یکی از مهم ترین دستاورهای بزرگ انقلاب این بود که به لحاظ علمی و تئوریک اکثریت مطلق ملت به این نتیجه رسیده اند که ریشه ها و بنیادهای پیشرفت در داخل کشور است و این بنیان بسیار مهمی است.
وی با یادآوری اینکه قبل از انقلاب، ایران وابسته به وجود خارجی ها بود، افزود: امروز ایرانی ها خود تصمیم می گیرند، برنامه ریزی و عمل می کنند و نتایج عمل خود را می پذیرند که این امر کار بزرگی در کشور است.
مشاور رییس جمهوری در امور بین الملل با تاکید بر اینکه اصول توسعه را باید از جهان بیاموزیم، بیان کرد: همه جهانیان برای پیشرفت باید اصولی را بپذیرند اما الگو می تواند متفاوت باشد و الگو صرفا یک جنبه بومی دارد و هر کشور براساس شرایط کشور خود می تواند الگوی خود را انتخاب کند.
سریع القلم در ادامه گفت: ما نیازمندیم که در مدارهای جهانی باشیم و ایرانی ها افرادی جهان مدار هستیم و نمی توانیم در لاک خود بمانیم و با وجود همه مشکلاتی که داریم شش میلیون ایرانی در خارج از کشور زندگی می کنند و در اقصی نقاط دنیا در صنعت، هنر، بانکداری، علم و مسایل مختلف حضور دارند تا جایگاه ایران و ایرانی را در جهان ارتقا بخشند.
وی با تاکید بر اینکه در داخل کشور باید به دنبال الگو باشیم، گفت: در شرایط فعلی الگوی مزیت نسبی ما و منبعی که می تواند ثروت اندوزی کند و قدرت خرید ایجاد کند در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی است و باید به جایی برسیم که نقت خام را صادر نکنیم و و آن را به احسن تبدیل کنیم و با ارزش افزوده ناشی از آن، آن را به فروش برسانیم.
مشاور رییس جمهوری در امور بین الملل در ادامه بیان کرد: مساله اول در حوزه کارآمدی فرهنگ، مساله اعتماد است و کشورهای توسعه یافته و پیشرفته نشان می دهند که مساله اعتماد، مساله ای کلیدی است.
وی در ادامه گفت: بعد از جنگ با چهار دولت روبرو بوده ایم و هر دولتی را که مطالعه می کنید می بیند که اعلام کرده که حرف، شعار و ادبیات من این است و در بسیاری موارد با دولت قبلی فاصله زیادی داشته که برای کشور بسیار مضر است.
سریع القلم بیان کرد: حکمرانی باید مانند دو امدادی باشد و دولت کارها را پیش ببرد و بعد به دولت بعدی بگوید که من تا اینجا پیش برده ام و دولت بعد بیاید آن را ادامه دهد واز سوی دیگر از یک دولت تا دولت دیگر تعاریف فرق می کند و باید به یک اجماع ملی برسیم و بدانیم کی هستیم و چه امکاناتی داریم و به کجا می خواهیم برسیم.
وی با تاکید بر این اینکه الان دنیای ما دنیای تخصصی است، گفت: نمی گویم همه کارهای ما غیر تخصصی است اما در برخی موارد و در برخی انتخاب ها به جای توجه به تخصص ها به برخی موارد دیگر توجه می کنیم.
وی عنوان کرد: باید به دنبال توانایی ها برویم و اینکه گروه گروه در کشور می سازیم و یک گروه می آید و یک گروه می رود برای کشور مضر است.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید