1392/9/24 ۱۱:۵۱
محمدرضا عارف در ارزيابي از عملكرد شوراي عالي انقلاب فرهنكي و انتظارات از اين شورا، تصريح كرد: به نظر ميرسد در يك جمعبندي كلي شوراي عالي انقلاب فرهنگي تاكنون عملكرد قابل قبولي داشته است. اگرچه به نظر من شورا بايد از درگير شدن با مسائل جاري پرهيز كند. هر زمان شورا به مسائل اجرايي پرداخته از انجام وظايف اصولي خود كه سياستگذاري در جهت فرهنگ و پيشرفت علم و فناوري و نظارت بر اجراي مصوبات بوده دور مانده است. امور اجرايي بايد به دولت و دستگاههاي ذيربط واگذار شود و شورا در جايگاه سياستگذاري كلان فعاليت كند.
يك عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، تاكيد كرد كه دانشگاه بايد محل تلاقي افكار مختلف باشد تا تفكرات مختلف بتوانند با هم بحث كنند.
وي با بيان اينكه مشكلي كه اكنون وجود دارد كم توجهي در برخي مصوبات به منابع كشور است، گفت: در شوراي عالي انقلاب فرهنگي متاسفانه خيلي به منابع مالي و امكانات كشور توجه نميشود و گاهي مصوبات بار مالي بالايي دارد، در نتيجه دستگاه اجرايي اگر هم بخواهد در عمل نميتواند اجرا كند. الان نقشه جامع علمي كشورتصويب شده است، ولي اگر فردي خارج از شورا سوال كند كه بار مالي اين طرح بررسي شده است يا نه و چقدر است، ما بايد بتوانيم پاسخ بدهيم. براي حل اين موضوع بايد چارهانديشي كرد و كليه مصوبات با توجه به بار مالي و پيشبيني بار مالي توسط دولت ابلاغ شود.
اين عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با يادآوري اينكه خيلي از اموري كه در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مطرح ميشود، مربوط به دانشگاهها و امور اجرايي است، تاكيد كرد: شورا بايد خيلي از اين مباحث را به شوراي «عتف» و ديگر نهادها واگذار كند و خود با نگاه فرهنگي به مسائل ريشهيي فرهنگي بپردازد. تنها جايي كه ميتواند به مسائل فرهنگي با نگاه عميق بپردازد و چارهانديشي كند شوراي عالي انقلاب فرهنگي است. در مجامع ديگر بيشتر نگاه اجرايي به مساله فرهنگ ميشود. جاي بحثهاي عميق فرهنگي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي است و اميدوارم كه در دوره جديد اولويت جديتري به فرهنگ به مفهوم عام و حتي به مسائل اجتماعي بشود.
وي افزود: در سه - چهار سال اخير يك سند كلان كه تصويب ميشد عموما مسووليت پيگيري و اجرايش را به عهده دبيرخانه ميگذاشتند، به نظرم صلاح نيست و حتيالامكان بايد اينگونه موارد زيرنظر دستگاههاي اجرايي قرار بگيرد و دبيرخانه در جايگاه نظارتي قويتري نسبت به وضعيت فعلي قرار بگيرد.
وي با بيان اينكه دغدغه اصلي ما خلاقيت و توليد علم در دانشگاه و تربيت نسل آينده در يك فضاي بانشاط، اسلامي و خلاق است، تصريح كرد: در سالهاي اخير متاسفانه فضاي دانشگاهها به سمت امنيتي شدن رفت و به ويژه تشكلهاي دانشجويي نتوانستند تاثيرگذار باشند يا حضور فعالي داشته باشند. اميدوارم با توجه به صحبتهاي انتخاباتي آقاي دكتر روحاني، فضاي بحثهاي فرهنگي و سياسي در دانشگاهها تغييرات اساسي پيدا كند و فضاي دانشگاهها به سمت جلب مشاركت جدي دانشگاهيان پيش برود.
عارف تاكيد كرد: اين ديدگاه بايد در شوراي عالي انقلاب فرهنگي حاكم شود كه دانشگاهيان بايد در امور خودشان سهيم باشند. ما نميتوانيم از دانشگاه بخواهيم در همه امور كشور تاثيرگذار باشد، اما وقتي نوبت خودش ميرسد، استاد نتواند مديرگروهش را خودش انتخاب كند. در انتخاب رييس دانشگاه هم تاثيري نداشته باشد يا به محض اينكه يك تشكل دانشجويي با مديريت دانشگاه اختلاف نظري پيدا ميكند سادهترين راه كه منحل كردن تشكل است را به كار ببريم.
وي يادآور شد: كرسيهاي آزادانديشي كه جزو دغدغههاي مقام معظم رهبري بوده است و بارها در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مطرح شده است، در دانشگاهها چه جايگاهي دارد؟ شورا ميخواهد چه كاري انجام دهد؟ چرا نظارت نكرده بر اجرايي شدن اين مساله بسيار مهم! دانشگاه بايد محل تلاقي افكار مختلف باشد تفكرات مختلف بتوانند با هم بحث كنند، اين كار حركت ايجاد ميكند. ما بايد اجازه دهيم تشكلها در چارچوب قانون و در چارچوب مصوبههاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي حضور داشته باشند و فعاليت كنند.
وي در پايان تاكيد كرد كه ما مبنا را بايد قانون قرار دهيم و خوشبختانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اين زمينه مصوبات خوبي دارد منتها بايد اجرايي شود.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید