نگاهي به نمایشگاه کتاب فرانکفورت

1385/7/17 ۰۳:۳۰

نگاهي به نمایشگاه کتاب فرانکفورت

بزرگ ترین نمایشگاه کتاب جهان، روز 4 اکتبردر شهر فرانکفورت آلمان افتتاح شد. میهمان افتخاری نمایشگاه سال جاري هند است و این کشور تلاش دارد تا ادبیات خود را بیشتر به جهانیان معرفی کند.



بزرگ ترین نمایشگاه کتاب جهان، روز 4 اکتبردر شهر فرانکفورت آلمان افتتاح شد. میهمان افتخاری نمایشگاه سال جاري هند است و این کشور تلاش دارد تا ادبیات خود را بیشتر به جهانیان معرفی کند. به گزارش شبكه BBC ، پنجاه و هشتمین دوره نمایشگاه کتاب فرانکفورت، توسط فرانک اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان افتتاح شد. وزیر منابع طبیعی هند و تعدادي از نویسندگان هندی نیز در مراسم افتتاحیه حضور داشتند.
فرانك اشتاین مایر در سخنان خود، تنوع فرهنگی هند و وجود 24 زبان در این کشور را ستود و گفت ، کتاب اولین و متداول ترین ابزار برای گفتگوی فرهنگی است.
آرجون سینگ، وزیر منابع طبیعی هند به نوبه خود گفت ، در جهانی که توسط تروریسم و سوءتفاهم ها مورد تهدید قرار گرفته، کتاب می تواند برای نزدیک تر کردن مردم جهان مورد استفاده قرار گیرد.
بیش از 7 هزارشرکت کننده از 113 کشور جهان در نمایشگاه کتاب فرانکفورت شركت كرده اند و 400 هزار عنوان کتاب در اين دوره از نمايشگاه ارايه شده اند.
انتظار می رود 280 هزاربازدید کننده از نمایشگاه کتاب فرانکفورت که تا 8 اکتبر ادامه خواهد داشت، دیدن کنند.
شرکت های بزرگ انتشاراتی جهان هر سال در این رویداد بزرگ فرهنگی شرکت می کنند و در ایام برپایی این نمایشگاه، قراردادهای متعدد نشر و ترجمه کتاب منعقد می شوند. نمایشگاه کتاب فرانکفورت که توسط اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان برگزار می شود هر سال جایزه معتبری تحت عنوان، جایزه صلح اهدا می کند که امسال این جایزه به پرفسور ولف لپنيس جامعه شناس آلمانی اهدا می شود.
در دوره هاي قبل نويسندگاني مانند اورهان پاموک، نویسنده ترک و سوزان سونتاگ، منتقد آمریکایی این جایزه را دریافت کرده اند.
یورگن بوس، مدیر نمایشگاه گفت ، در سال جاري تعداد شرکت کنندگان آسیایی نسبت به سال پیش افزایش یافته است.
صنعت رو به گسترش نشر در هند و افزایش انتشار کتاب های نویسندگان هندی به زبان های خارجی، این کشور را به میهمان ویژه اين دوره نمایشگاه کتاب فرانکفورت تبدیل کرده است. هر سال حدود 80 هزار عنوان کتاب در هند منتشر می شوند.
70 نویسنده سرشناس هندی در روزهای برپایی نمایشگاه در فرانکفورت حضور خواهند یافت و به ارايه آثار خود خواهند پرداخت. در نمایشگاه سال جاري نویسندگان سرشناس هند مانند آرونداتی روی و ویکرام ست حضور نخواهند داشت بلکه نسل جدید نویسندگان این کشور که در صحنه بین المللی موفق شده اند با آثار خود شرکت می کنند.
تنها در سال گذشته بیش از 25 داستان نویسندگان هندی به زبان آلمانی ترجمه شده و ناشران بین المللی در این کشور به دنبال کشف استعدادهای جدید برای معرفی به جهانیان هستند.
یورگن بوس، مدیر نمایشگاه فرانکفورت تاکید کرد، هند در کانون توجه جهانی قرار دارد و توسعه اقتصادی، تنوع فرهنگی و فضای سیاسی اش تمام جهان را مجذوب خود کرده است.
قرار است سال آینده ايالت کاتالونیا (ايالت خودمختار در شمال شرقی کشور اسپانیا) ميهمان ویژه نمایشگاه کتاب فرانکفورت باشد و در سال 2008 ترکیه ميهمان نمايشگاه خواهد بود.
اين دوره نمایشگاه همچنین برآموزش و تشویق بر سواد آموزی متمرکز شده است. دیجیتالی شدن و روند جهانی سازی، اهمیت آموزش در عصر كنوني را بیش از پیش آشکار کرده است.
همچنین در جلسات متعددی که در جريان برپایی نمایشگاه برگزار می شوند به موضوع حقوق معنوی نویسندگان و سرقت اینترنتی نیز پرداخته خواهد شد.
آتوم اگویان، کارگردان ارمنی کانادایی الاصل نیز جایزه بهترین اقتباس ادبی اين دوره نمایشگاه كتاب فرانکفورت را به خاطر فیلم «جایی که حقیقت دروغ می گوید» دربافت مي كند.
نویسندگانی مانند، گونترگراس (نویسنده آلمانی برنده جایزه نوبل ادبیات)، ایمره کرتژ و گائو چینگ ژیان (هر دو از جمله برندگان نوبل ادبیات)، زدی اسمیت، دونا لئون، کن فالت و کایران دسایی(نامزد جایزه بوکر سال جاري) در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور خواهند داشت و به ایراد سخنرانی و شرکت در کارگاه های آموزشی خواهند پرداخت.
اين دوره نمایشگاه همچنین بر اینترنت به عنوان رسانه ای که صنعت نشر را به چالش کشیده ، خواهد پرداخت.
رشد و ترقی صنعت نشر الکترونیکی و نگرانی از فعالیت های گوگل در ارايه خدمات مربوط به کتاب از دیگر مسايلی است که مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
قرار است در نمایشگاه كتاب فرانکفورت، سیستم جدیدی ارايه شود که به ناشران این امکان را می دهد که از حقوق معنوی آثار خود در فضای اینترنت مراقبت کنند.
برخی فعالان نشر از روند دیجیتالی شدن و تهدید های ناشی از آن نگران هستند. افزایش استفاده از سی دی، دی وی دی، کتاب های صوتی و بانک های اطلاعاتی آن لاین از جمله مشكلات صنعت نشر هستند.
شرکت گوگل، در نمایشگاه امسال در کانون توجه قرار دارد. گوگل می خواهد بخشی از هر کتاب منتشر شده را به صورت آن لاین در اختیار کاربران قرار دهد که این مساله باعث بروز نگرانی هایی درباره حقوق معنوی این آثار در میان ناشران و صاحبان آثار شده است. اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان برای مقابله با چنین چالش هایی، بانک اطلاعاتی اینترنتی کتاب را عرضه کرده است. این بانک اطلاعاتی قرار است تا پایان سال 2007، صد هزار عنوان کناب را در خود جای دهد.
پروژه جدید گوگل، به آموزگاران، سازمان ها و افرادي که به سواد آموزی علاقه مند هستند این امکان را می دهد تا از اینترنت برای دریافت و ارايه اطلاعات استفاده کنند.
با این خدمات جدید گوگل، تمام سازمان هایی که به نوعي در سواد آموزی در مناطق مختلف جهان فعالیت می کنند، می توانند با یکدیگر در ارتباط باشند.
کاربران از این پس قادر خواهند بود که به کتاب های دیجیتالی و مقاله های علمی دسترسی داشته باشند و اطلاعات و دانش خود را از طریق وبلاگ ها، گروه های اینترنتی و ویدئو با دیگران تقسیم کنند. این پروژه توسط گوگل و با همکاری برنامه سواد آموزی نمایشگاه فرانکفورت (LitCam) و یونسکو ارايه شده است. (منبع : جام جم)


خان احمدی
نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: