1392/9/17 ۱۰:۵۶
حمیده امینی فرد / پروفسور فضلالله رضا را نه تنها از روي پايهگذاري نظريه اطلاعات و مخابرات در جهان و از سالها تدريس در دانشگاههاي سراسر دنيا و حتي از چهره بودنش در برق ميتوان شناخت بلکه او را صرفاً بايد با چهره متواضعانه و نهايت ادب به سرزمين مادرياش باور كرد.
ايرانيان مقيم خارج نبايد رها شوند
حمیده امینی فرد / پروفسور فضلالله رضا را نه تنها از روي پايهگذاري نظريه اطلاعات و مخابرات در جهان و از سالها تدريس در دانشگاههاي سراسر دنيا و حتي از چهره بودنش در برق ميتوان شناخت بلکه او را صرفاً بايد با چهره متواضعانه و نهايت ادب به سرزمين مادرياش باور كرد. عناوين مادي و مدالهاي افتخار آفرين زميني براي معرفي و توصيف كسي كه از محبت ديگران به خود، شرمسار ميشود و خودش را در قامت اينهمه سپاس نميبيند، آنقدر ناچيز است كه اگر بخواهيم چهره پروفسور رضا را با واژههاي علمي توصيف كنيم از اداي دين به چهره ماندگاري چون او باز ماندهايم.
آوازه پروفسور رضا و حضورش در ايران اين روزها آنقدر پيچيده كه حالا بيشتر ما ميدانيم مردي كه دنيا به وجود علمياش مفتخر است، كيست و چه دستاوردهاي علمي به دست آورده. اما اينها همه آن چيزي نيست كه اين روزها درباره شخصي مانند او گفته ميشود. به گزارش خبرنگار ايران، پروفسور رضا ديروز با همه كسالتي كه داشت و به قول خودش كنترل خوابي كه از دست داده بود، به شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور آمد. شورايي كه با تشكيل 7 كارگروه در عناوين مختلف همچون اقتصادي، فرهنگي، قضايي و دين و انديشه، مشكلات، درخواستها و حقوق ايرانيان خارج از كشور را دنبال ميكند. او به اين شورا آمد تا دين خود را به عنوان یک ايراني كه سالها دور از وطن زندگي كرده، به كساني ادا كند كه مثل او مدت هاست از كشورشان دورند.
پروفسور رضا در اين نشست درباره محبت ايرانيها آنقدر شيرين گفت كه باورمان نميشد اين خصلتمان تا اين اندازه زبانزد است. او حتي درجايي به خنده گفت: «اگر محبتهايي كه در اين مدت، نثار بنده كردهايد، نصيب هر كس ولو يك امريكايي ميكرديد، مريدتان ميشد.» پروفسور رضا سپس ترجيح داد از نگرانياش درباره ايرانيان مقيم خارج بگويد. او به صراحت گفت: «اين چند ميليون ايراني را كه به شكل پراكنده در خارج از كشور زندگي ميكنند رها نكنيد، چون اگر رها كنيد، ديگران آنها را جذب ميكنند.»
«به ويژگيهاي اخلاقي پروفسور رضا، بايد تپيدن دلش براي ايرانيها در هر جاي دنيا را هم اضافه كرد. او حالا در سن 100 سالگي، همه دغدغهاش اعتلاي ايران و وحدت ملي است. براي پروفسور رضا، جهانشناسي و شناخت رسانهها و سياست آنقدر مهم است كه از همه درخواست كرد در برابر مسائل سياسي و وقايع روز هوشيار باشند و آن را يك مسأله جدي تلقي كنند. به باور او به هر ميزان جهان شناسي كسي عميقتر باشد، به همان نسبت خدمت معنوي به سرزمينش بيشتر ميشود.
پروفسور رضا گفت: براي من دردناكتر آن است، در شرايطي كه ايران همه تلاشش را براي برقراري رابطه و ايجاد وحدت در جهان ميكند، تعدادي بر طبل جدايي و نفاق ميكوبند تا گرفتاريها، ناكاميها و ناتوانيها بيشتر جلوه گر شود. او گفت: «حيف است همه اين تمدن، فرهنگ، سخاوت و بزرگواري را كنار بگذاريم و ندانسته به مسائلي كه بيشتر طبقه محروم جامعه را درگير ميكند، دامن بزنيم. بر عكس ما بايد همه ايرانياني را كه پشتيبان اين فرهنگ و تمدن هستند، در ميدان مغناطيسي محبت خود نگه داريم.»
او در نهايت فروتني به همه ايرانيها گفت: «اينكه در كشورهاي متمدن به كسي مدال يا درجه استادي ميدهند عجيب تصور نكنيد اگر شما هم بوديد ميتوانستيد اين مدالها را به دست آوريد اما اگر مرحمت و محبتي به هموطنان خود در آن سوي كشور داريد بايد در حق كساني باشد كه ارادت قوي به فرهنگ شما دارند». سيدجواد قوام شهيدي، دبيركل شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور نيز در اين نشست درباره اهداف اين شورا به چهار اصل مهم تقويت هويت ايراني، ترويج خط و زبان فارسي، حمايت از حقوق ايرانيان مقيم خارج و تسهيل مشاركت آنها در امور داخلي اشاره و از حضور پروفسور رضا با وجود كسالت، در اين شورا قدرداني كرد.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید