عمیق ترین و زیبا ترین غار کوهستان «کل و سر»

1392/9/17 ۱۰:۳۴

عمیق ترین و زیبا ترین غار کوهستان «کل و سر»

دبا / یک غارنورد برجسته کرمانشاهی و کاشف غار «کل و‌ سر» در گفت و گویی به بیان ویژگی‌های این غار شگفت‌انگیز پرداخت.

 

 

 

دبا / یک غارنورد برجسته کرمانشاهی و کاشف غار «کل و‌ سر» در گفت و گویی به بیان ویژگی‌های این غار شگفت‌انگیز پرداخت.

مهرداد موید درباره غار «کل و سر» اظهارکرد: غار «کل و سر» در کوهستان کل و سر، در شمال غربی شهرستان صحنه از توابع استان کرمانشاه قرار دارد.

وی تصریح کرد: فضای مناسب این کوهستان و نزدیکی آن با محدوده شهری دسترسی کوهنوردان و دوست داران طبیعت را به این فضای کوهستانی به سادگی امکان پذیر کرده است.

موید تاکید کرد: غار «کل و سر» تا به امروز عمیق ترین و زیباترین غاری است که در این کوهستان کشف شده است.

این غارنورد برجسته کرمانشاهی اظهارکرد: این غار از جداشدن صفحات زمین تشکیل شده و همین امر باعث به وجود آمدن فضایی بکر برای بازدید غارنوردان حرفه‌ای شده است.

وی خاطرنشان کرد: غار «کل و سر» را در سال 1390 کشف کردم و بعدها یعنی در سال ٩١ دهانه جدید دیگری را کاملا به صورت اتفاقی و در پی بازدیدهایی که با دوستانم انجام شد، کشف کردیم.

موید تصریح کرد: غار «کل وسر» دارای دهانه نسبتا کوچکی است که پس از واردشدن به دهانه و طی حدود ٢۵ متر فرود به ورودی سه دهانه بسیار زیبامی رسیم. اگر راه دالان اصلی را در پیش بگیریم پس از گذر از پیچ کوچکی به تالار اصلی غار می‌رسیم که سرشار از قندیل‌های زیبا و شگفت انگیز است.

این غارنورد برجسته استان کرمانشاه، گفت: نکته‌ای که در تالار اصلی غار «کل و سر» توجه مرا به خود جلب کرد این است که درتمام فصول سال در این تالار مارهای کوچک و نسبتا زیادی زندگی می کنند که به نظر می‌رسد برای انسان بی خطر باشند.

وی یادآور شد: طول بزرگترین این گونه از مارها نهایتا به ٢٠ تا ٣٠ سانتیمتر می‌رسد که البته نیاز به بررسی متخصصین این حوزه دارد، اما با توجه به محیط تاریک و مرطوب غار باعث شده این نوع مارها از پوست شفاف و بسیار زیبایی برخوردار باشند و همچنین به کندی حرکت می‌کنند که خوشبختانه حرکت کند مارها به نوعی غارنوردان را از خطر گزیدگی در امان می‌دارد(البته درصورت سمی بودن یا گزنده بودن مارها).

موید در ادامه اظهارکرد: دو دهانه دیگر که در غار «کل و سر» وجود دارد، در یک پیچ و خم زیبا و گذر از فضای لذت بخش دنیای زیرزمین به هم می پیوندد، اما نباید از مکان چهار راه مانندی که آن را چهاراه «ماهان» نامگذاری کردیم، غافل شد.

وی خاطرنشان کرد: به نظر من زیباترین قسمت غار گذرکردن از چهاراه «ماهان» است. این دهانه به نظرمی‌رسد که ازبقیه قسمت های غار خنک تر باشد، همین امر باعث به وجودآمدن قندیل‌های خیره کننده‌ای شده و واقعا زیبایی را به اوج خود رسانده است.

این غارنورد برجسته کرمانشاهی، گفت: همچنین انتهای غار ما را به جایی هدایت می‌کند که دیگر پیمایش انسانی ممکن نیست چه بسا دنیای ناشناخته دیگر را در پس خود دارد که اجازه قدم نهادن انسان را به خود نمی‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان صحنه یکی از مناطق بکر است که با وجود کوهستان‌های نزدیک به محدوده شهری به نوعی دسترسی کوهنوردان، سنگنوردان و غارنوردان و همچنین دوستداران طبیعت را به سادگی هرچه تمام تر فراهم آورده است.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: