تجلیل از «علی‌اصغر شیرزادی» نویسنده و روزنامه نگار

1392/8/30 ۱۶:۳۲

تجلیل از «علی‌اصغر شیرزادی» نویسنده و روزنامه نگار

سیدمحمود دعایی، جلال رفیع، اسدالله امرایی، محمدعلی علومی، مهرداد حجتی و علیرضا طبایی از جمله کسانی بودند که در بزرگداشت «علی‌اصغر شیرزادی» برای پاسداشت سال‌ها نویسندگی و روزنامه‌نگاری او سخن گفتند.

عسل عباسیان: عصر چهارشنبه فرهنگسرای رسانه محملی بود برای اهالی قدیمی رسانه که سال‌هاست کتاب می‌نویسند و روزگاری در روزنامه اطلاعات قلم می‌زدند. سیدمحمود دعایی، جلال رفیع، اسدالله امرایی، محمدعلی علومی، مهرداد حجتی و علیرضا طبایی از جمله کسانی بودند که در بزرگداشت «علی‌اصغر شیرزادی» برای پاسداشت سال‌ها نویسندگی و روزنامه‌نگاری او سخن گفتند.
اولین کسی که پشت تریبون رفت، محمدعلی علومی بود. او گفت: «بیش از هرچیز باید از منش شیرزادی بگوییم و بعد اگر بخواهم در میان آثار متعددش به یکی اشاره کنم، درباره رمان «طبل آتش» خواهم گفت» و دلیل این انتخاب را چنین توضیح داد: «عنصر خلاقیت در آن دیده می‌شود، عاملی که مرز بین هنر است با تقلید و سبب می‌شود آن را یک رمان هنرمندانه بدانیم. زبان آن شاعرانه است و سبب شده وقایع عادی روزمره برجستگی ویژه‌ای پیدا کنند و در عین حال آشنایی‌زدایی عجیبی هم رخ نداده است.» او در پایان هم به این نکته اشاره کرد: «اخلاق و منش شیرزادی به‌گونه‌ای است که بدون اسطوره‌سازی می‌توان او را فردی پایبند به اخلاق توصیف کرد؛ اخلاقی که برآمده از آیین عیاری و پهلوانی است و در داستان‌ها و نوشته‌های‌ او موج می‌زند.»
«علیرضا طبایی» کسی که از دوران دبستان با شیرزادی دوست بوده است، درباره خالق «یک سکه در دو جیب» و «هلال پنهان» سخن گفت. او برای سلام به دوست دیرینش آمده بود و گفت: «به‌خاطر دینی که بر گردنش دارم در این نشست حضور پیدا کرده‌ام.» اسدالله امرایی، نویسنده و مترجم با گلایه از مسوولان  فرهنگی گفت: «چرا یک تقویم ادبی تهیه نمی‌شود تا در جریان برنامه‌های مختلف هنری قرار بگیریم. به دلیل این کمبود، برنامه‌هایی که دوست داریم در آن شرکت کنیم با هم مصادف می‌شوند.» او «علی‌اصغر شیرزادی» را داستان‌نویسی برشمرد که «از شرایط موجود دوران خودش زاده شده است.» و اهمیت کار شیرزادی را به روایت از «هوشنگ گلشیری» چنین بیان کرد: «شیرزادی ذاتا نویسنده شش‌دانگ است». امرایی از اهتمام شیرزادی در پرورش نسل جوان داستان‌نویس هم چون «حسین مرتضاییان‌آبکنار» ستایش کرد.
شیرزادی سال‌ها مسوول ادبی روزنامه «اطلاعات» بود به‌همین‌دلیل حضور شخصیتی همچون سیدمحمود دعایی در مراسم بزرگداشتش ضروری به نظر می‌رسید. مدیر موسسه اطلاعات از 30سال آشنایی‌شان خاطراتی جالب گفت و به نقش موثر شیرزادی اشاره کرد. همچنین مهرداد حجتی درباره نقش و تاثیر این روزنامه‌نگار ادبی در گسترش ادبیات گفت و تاکید کرد: «تاریخ ملت‌ها مدیون ادبیات است.» «جلال رفیع» در پایان به انتقاد برخی هم پاسخ داد عده‌ای که از عدم برگزاری این بزرگداشت در محل موسسه اطلاعات گفته بودند. او گفت: «شاید برپایی این بزرگداشت در فرهنگسرای رسانه این پیام غیرمستقیم را برساند که می‌توان شیرزادی را فراتر از یک رسانه و روزنامه دانست.» پیش از آن «شیرزادی» روی صحنه رفته بود و از دستان «جلال رفیع» تندیسی را که به مناسبت پاسداشت جایگاه او تهیه شده را دریافت کرده بود. موسسه اطلاعات نیز به او هدیه‌ای داد.

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: