حجتی کرمانی در مراسم بزرگداشت شیخ رهنما: حریت فكری از ویژگی های بارز شیخ مصطفی رهنما بود

1392/8/22 ۱۵:۲۲

حجتی کرمانی در مراسم بزرگداشت شیخ رهنما: حریت فكری از ویژگی های بارز شیخ مصطفی رهنما بود

امام جمعه سابق كرمان حریت فكری را از ویژگی های بارز شیخ مصطفی رهنما دانست. وی درادامه به خوانش خاطرات و نوشته هایی از شیخ رهنما پرداخت.

مراسم پاسداشت شیخ مصطفا رهنما با حضور مجتبی رحماندوست نماینده مجلس، محسن مومنی شریف، حجت الاسلام جواد حجتی كرمانی، علیرضا قزوه، آیت الله امرودی، حسین رویوران كارشناس مسائل خاورمیانه و فلسطین، آیت اللهی دبیر كل دفاع از جمعیت مردم فلسطین، حجت الاسلام فخرزاده، حجت الاسلام صفر پور، دكتر رجائی فر ، علیرضا سلطان شاهی، عماد نجار مدیر خبرگزاری قدسنا، شمس الدین رحمانی نویسنده، علی قنواتی مدیر تلوزیون سوره، سید عبداله حسینی شاعر، خانواده مرحوم شیخ مصطفا رهنما و تعدادی از فعالان در زمینه آزادی فلسطین حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه كه با اجرای محمد ضرابی مدیر دفتر ادبیات بیداری همراه بود، وی درخصوص شیخ مصطفی رهنما گفت: تلاش های مرحوم رهنما تحسین برانگیز بود و باید صاحبان قلم و اندیشه و قدم او را به جامعه بشناسانند.

وی ادامه داد: هر قدمی كه در قالب های مختلف برداشته شود، گامی برای تبیین شخصیت هایی چون شیخ مصطفا رهنما است.

در ادامه این جلسه حجت الاسلام حجتی كرمانی با تشكر از برگزار كنندگان این مراسم گفت: از آقای ضرابی و آقای قزوه كه این مراسم را برگزار كرده و من را به آن دعوت كردند و دیگر كسانی كه با فعالیت و علاقه شان این جلسه بزرگداشت را برای شیخ رهنما برپا كردند، سپاسگذاری می كنم.

این نماینده سابق مجلس ادامه داد: ادای دین به شیخ رهنما از عهده من خارج است و به آقای ضرابی هم گفتم كه نكته ای برای عرضه در این مجلس در حق شیخ رهنما ندارم زیرا مطالب خود را قبلا در مجلس ترحیم او گفتم.

حجت الاسلام حجتی كرمانی با اشاره با آشنایی خود با شیخ مصطفا رهنما بیان داشت: من برای اولین شیخ رهنما را در كرمان و در آغاز نهضت ملی شدن صنعت نفت دیدم. وی در آن زمان روحانی جوانی بود كه برای سخنرانی و رفتن به منبر به كرمان آمد.

امام جمعه سابق كرمان حریت فكری را از ویژگی های بارز شیخ مصطفی رهنما دانست. وی درادامه به خوانش خاطرات و نوشته هایی از شیخ رهنما پرداخت.

در این مراسم مجتبی رحماندوست نماینده مجلس شورای اسلامی شیخ رهنما را فردی راست قامت دانست و گفت: وی دلایل زیادی از جمله پیری، بیماری، ناتوانی جسمی، ناتوانی مالی برای كار نكردن داشت. وی با وجود اینكه بارها از سوی رژیم پهلوی به زندان افتاده و شكنجه شده بود، فرد بی ادعایی بود.

رحماندوست با بیان اینكه رهنما بر مطالب موجود در مجلات و مطبوعات حساس بود و با دقت انها را دنبال می كرد، ادامه داد: زنده یاد رهنما به مسائل، جهانی و بین المللی نگاه می كرد. او قبل از پیروزی انقلاب بارها درباره كشور الجزایر و فلسطین و دیگر كشورها به زندان افتاده بود. به همین دلیل چند سال قبل سفیر الجزایر در ایران به رهنما و دیگر كسانی كه برای انقلابیون الجزایری در قبل از انقلاب تلاش كرده بودند از سوی رییس جمهور این كشور لوح تقدیری اهدا كرده بود.

این نماینده مجلس خاطر نشان كرد: او به مسائل جهانی نگاه می كرد و در عین حال به مسائل كشور هم حساس بود. رهنما از جمله كسانی بود كه قبل از انقلاب مقاله ای در روزنامه اطلاعات درباره فیلم محلل نوشت.

وی رهنما را شخصیتی خستگی ناپذیر خواند و افزود: او همواره در جلسات جمعیت مدافع مردم فلسطین حضوری خستگی ناپذیر داشت  و بصیرتی كه در او وجود داشت ، برای همه ما درس بود. او خستگی را خسته كرده بود.شیخ رهنما خانه خود را برای كمك به مردم فلسطین فروخت و از شدت علاقه خود نام كودكان خود را از روی اسامی اشخاص فلسطینی  انتخاب كرد.

 

شمس الدین رحمانی در ادامه این جلسه به پیام مقام معظم رهبری در خصوص مرحوم رهنما اشاره كرد و گفت: معظم له در پیامشان فرمودند:"تلاش خستگی ناپذیر این روحانی پارسا در مبارزه قلمی و فكری برای مسائل فلسطین از جوانی تا كهنسالی و در بیش از نیم قرن ادامه داشت چهره ای نادر و تحسین برانگیز وی در ذهن همه كسانی كه این عالم متواضع و پر استقامت را می شناختند ترسیم كرد".

حسین رویوران كارشناس مسائل خاورمیانه و فلسطین در خصوص مرحوم مصطفی رهنما در این مراسم گفت: مرحوم رهنما بسیار متواضع بود؛ اگر نمازی بر پا می شد فورا اقتدا می كرد و همیشه اصرار داشت كه بین دو نماز موضوعی در ارتباط با جهان اسلام مطرح و بررسی شود.

وی ادامه داد: مرحوم رهنما همیشه به اخبار فلسطین آگاه بود و مسائل مربوط به فلسطین را به عنوان بحثی دینی سیاسی بین دو نماز مطرح می كرد.

حجت الاسلام سید عبداله حسینی از شاعران كشورمان در مراسم پاسداشت شیخ مصطفی رهنما عنوان كرد: باید امثال شیخ رهنما را به عنوان الگو به جوانان خود معرفی كنیم زیرا راه مبارزه با ستم قرار گرفتن در راه شیخ مصطفا رهنما ست.

حجت الاسلام حسینی در پایان شعری را كه قبل از شروع این مراسم درباره مرحوم رهنما سروده بود را برای حاضران قرائت كرد.

رحماندوست به ذكر خاطره ای از شیخ رهنما پرداخت و گفت:  زنده یاد رهنما برای من تعریف می كرد" من بارها به زیارت كربلا رفتم و از امام حسین زیارت به مشهد را می خواستم." شیخ رهنما در كرمانشاه ساكن بود و برایش رفتن به كربلا فراهم بود اما با وجود فاصله زیاد از غرب به شرق كشور امكان تردد و سفر به مشهد برایش وجود نداشت.

این مقام مسئول كشور رهنما را فردی آرام و بصیر و آگاه به مسائل دانست و افزود: با وجود اینكه وی دلایل زیادی برای كار نكردن داشت، اما هیچ گاه شاهد تنبلی از او نبودیم. شیخ رهنما برای ما و همه كسانی كه فكر می كنند، نمی توانند، حجت بود.

 

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: