اعلمی در مناظره با سلیمی نمین: از دیوارسفارت بالا‌نمی‌رفتیم،جنگ رخ نمی‌داد

1392/8/15 ۱۲:۰۵

اعلمی در مناظره با سلیمی نمین: از دیوارسفارت بالا‌نمی‌رفتیم،جنگ رخ نمی‌داد

دبا - احسان کفشدارطوسی: روز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با همه فراز و فرودها در اظهار نظرات درباره راهپیمایی 13 آبان گذشت. دانشگاه فردوسی مشهد دراین روز میزبان اکبر اعلمی نماینده سابق مجلس و عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران بود تا دانشجویان را پای میز مناظره این دو بکشاند. آنچه در ادامه می آید گزارشی از این مناظره است.

 

 

دبا -  احسان کفشدارطوسی:  روز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با همه فراز و فرودها در اظهار نظرات درباره راهپیمایی 13 آبان گذشت. دانشگاه فردوسی مشهد دراین روز میزبان   اکبر اعلمی  نماینده سابق مجلس و عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران بود تا دانشجویان را پای میز مناظره این دو بکشاند.  آنچه در ادامه می آید گزارشی از این مناظره است.

اعلمی: دلیل دشمنی آمریکا با ما تسخیر سفارت است

اعلمی، فعال اصلاح طلب با اشاره به تسخیر سفارت آمریکا گفت: در آن مقطع زمانی می‌شود این اقدام را توجیه کرد چرا که در آن زمان شور بر شعور غالب بوده اما حال که دوران عقلانیت است و به پیامدهای منفی اشغال سفارتخانه آمریکا در ایران پی برده‌ایم باید به این مسئله رسیده باشیم که قطع رابطه با آمریکا مصالح و منافع ما را تامین نمی کند.

وی با تاکید بر این مطلب که سلیمی نمین باید بگوید در اشغال سفارت آمریکا در ایران چه چیزی عایدمان شده، تصریح کرد: من ادعا می‌کنم در اشغال و بالا رفتن از دیوار سفارت آمریکا نه تنها چیزی عایدمان نشده، نه تنها منافع مان را تامین نکرده بلکه خسران‌های زیادی را از این ناحیه دیده‌ایم.

سلیمی نمین: 13 آبان استقلال کشور را تضمین کرد

سلیمی‌نمین در این مناظره در ارتباط با تسخیر لانه جاسوسی بیان داشت: تحولاتی در آن زمان رخ داد که دانشجویان به این نتیجه رسیدند که سفارت آمریکا کانونی برای کودتا علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و استقلال ایران توسط این سفارت تهدید می‌شود و این در حالی بود که بعد از تسخیر لانه جاسوسی اسناد و مدارکی یافت شد که این حرف دانشجویان را تأیید می‌کرد.

این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه حرکت دانشجویان در 13 آبان استقلال کشور را تضمین کرد، گفت: این یکی از بزرگترین موهبت‌ها بوده و دستاورد کمی برای ما نیست و باید افتخار ما و کشور باشد.

اعلمی: باید مشکلاتمان را با آمریکا حل کنیم

اعلمی با بیان این سوال ” آیا سلطه‌گری فقط ماهیت سیاسی داشته و یا ابعاد اقتصادی نیز دارد؟”خاطر نشان کرد: چرا باید فقط آمریکا را متهم کرد مگر شوروی و انگلیس با ما کارهای این چنینی نکردند؟ همچنین امروز شاهدیم که 22 میلیارد دلار ما در چین بلوکه شده است، آیا آن ایام که کشتی‌های ما در دریای خزر شناور بود و به ناگاه ناپیدا می‌شد مقصر شوروی نبود و چرا امروز فقط ما انگشت اتهام را به سمت آمریکا گرفته‌ایم؟

نماینده مردم تبریز در مجلس هفتم تاکید کرد: باید اشتباهات گذشته را جبران کرده و من از آقای سلیمی نمین سئوال می‌پرسم کدام بخش از تسخیر و بالا رفتن از دیوار سفارت آمریکا در جهت منافع و مصالح ملی بوده است؟ کما اینکه شاهدیم در خطبه‌های نماز جمعه مدام از دشمنی با آمریکا صحبت می‌شود و در مجلس نیز شعار مرگ بر آمریکا سر داده می‌شود آن هم در شرایطی که بر اساس عقلانیت حاکمیت به این اجماع رسیده که باید مشکلات مان را با آمریکا حل کنیم.

سلیمی نمین: مشکل سیستم بانکی چین با ما به خاطر دشمنی آمریکا است

مدیر مسئول سایق کیهان هوایی در پاسخ به بیان اعلمی مبنی بر اینکه چین امروز 22 میلیارد دلار پول ما را در بانک‌های خود بلوکه کرده گفت: این مشکل سیستم بانکی چین نیز باز هم به خاطر مشکل دشمنی آمریکا با ما بر می‌گردد نه اینکه این مسئله دلیلش مشکل و دشمنی چین با ماست. بنده از چین حمایت نمی‌کنم اما 22 میلیارد دلار جمهوری اسلامی ایران در سیستم بانکی چین به خاطر آمریکایی‌ها بوده که اجازه انتقال آن را به سیستم بانکی ما نمی‌دهند و همچنین باید بگویم این رقم بلوکه نشده و کنترل پول‌ها توسط نیروهای خودمان در چین صورت می‌گیرد.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با ابراز خرسندی از اینکه ملت ایران فرصت‌ها و تهدیدها را به خوبی می‌شناسد، اظهار داشت: اعلمی می‌گوید چرا ما مدام از دشمنی با آمریکا صحبت می‌کنیم و شوروی و انگلیس را نادیده گرفته‌ایم و من می‌گویم زمانی که تهدیدهای متعدد وجود دارد باید به تهدیدهای کلان به عنوان اولویت به طور جدی پرداخت و تهدیدهایی با درجات پایین‌تر را در حاشیه قرار دهیم.

اعلمی: اگر از دیوار سفارت آمریکا بالا نمی‌رفتیم، جنگ ایران و عراق رخ نمی‌داد!

این فعال اصلاح طلب افزود: اگر بخواهیم به ابعاد اقتصادی سلطه‌گری بپردازیم می‌توان گفت امروز چین در ابعاد اقتصادی خود بر ما سلطه پیدا کرده است و بر بازار ما سلطه یافته که این می‌تواند سبب سلطه‌گری سیاسی نیز شود، ما اگر از دیوار سفارت آمریکا بالا نمی‌رفتیم به طور حتم جنگ ایران و عراق رخ نمی‌داد.

نماینده سابق مجلس افزود: اگر از دیوار سفارت آمریکا بالا نمی‌رفتیم نیروگاه اتمی بوشهر نیمه کاره رها نمی‌شد، اگر از دیوار سفارت آمریکا بالا نمی‌رفتیم امروز بازارهای آمریکا را از دست نمی‌دادیم. اگر از دیوار سفارت آمریکا بالا نمی‌رفتیم تکنولوژی دو منظوره را از دست نمی‌دادیم و ما بیش از 3 دهه خسارات زیادی را بابت بالا رفتن از دیوار سفارت آمریکا دیده‌ایم.

سلیمی: آمریکا حتی به قول خودش هم عمل نکرد

سلیمی‌نمین گفت: آمریکا دارای خوی استکباری است و حتی زمانی که ما گروگان‌ها را تحویل دادیم قرار شد پول‌های بلوکه شده ما را برگردانند که تا امروز به این قول خود عمل نکرده‌اند.

وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها در ایران مزدورانی چون مجاهدین خلق داشتند و ملت ایران و بزرگان ایران را مورد ترور قرار می‌دادند، در حالی که ما در هیچ کشوری به فکر کودتا نبوده‌ایم.

این تحلیلگر مسائل سیاسی در پاسخ به اعلمی در مورد سلطه اقتصادی کشور چین تصریح کرد: طراز تجاری مثبت به معنی سلطه نیست و اگر قرار باشد این مسئله را سلطه‌گری بنامیم امروز چین نه تنها بازارهای ایران بلکه بازهاری اروپا و آمریکا را قبضه کرده است.

اعلمی: بهترین فرصت‌ها را به دلیل قطع رابطه با آمریکا از دست داده‌ایم

اعلمی تصریح کرد: خسران‌ها و ضررهایی که تاکنون دیده‌ایم به دلیل این است که دیپلماسی خیابانی، دیپلماسی رسمی ما را تحت تاثیر قرار داده است و ما باید به صراحت بگویم که بهترین فرصت‌ها را به دلیل قطع رابطه با آمریکا از دست داده‌ایم.

این فعال اصلاح طلب با بیان اینکه دولت فعلی و‌آقای روحانی امروز به این نتیجه رسیده‌اند که باید به این روابط تیره پایان بدهند افزود: دولت فعلی به این نتیجه رسیده و امروز با حفظ حریم و شئونات نظام اسلامی به دنبال این است که به این روابط تیره پایان داده و این دیوارهای بی‌اعتمادی را اگر نمی‌توانند کاملا بریزند، اما کوتاه کنند.

اعلمی با اشاره به مخالفان رابطه با آمریکا تاکید کرد: امروز چند گروه مخالف رابطه با آمریکا هستند که یکی از آن ها عربستان و رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود.

وی اظهار کرد: گروه دیگری هستند که شخصیت خود را در گرو دشمنی با آمریکا و به نوعی با این دشمنی نوعی پرستیژ برای خود ساخته‌اند که اگر این پرستیژها را از آن ها بگیرند، ممکن است در نماز جمعه حرفی برای گفتن نداشته باشند. عده‌ای هم نظیر آقای سلیمی نمین با دلیل و منطق خود معتقد هستند که استکبارستیزی جزو ذات انقلاب بوده و من اینجا سئوال می‌کنم که آیا تعرضات فقط از سوی آمریکا به ایران بوده؟ آیا ما همیشه باید به گذشته نگاه کنیم و یا باید افق دید ما آینده باشد؟

اعلمی با بیان اینکه باید از این درجا زدن خارج شد و به سمت رشد و توسعه حرکت کنیم گفت: نباید کودتای 28 مرداد را بهانه‌ای برای قهر همیشگی با آمریکا قرار دهیم و دلیل رای‌آوری و انتخاب روحانی برای ریاست جمهوری این بود که وی در شعارهای خود مدام به مسئله تنش‌زدایی در سیاست خارجی اشاره می‌کرد.

این فعال سیاسی گفت: از نگاه من اجماع برای رابطه با آمریکا در راس حکومت ایجاد شده و مقام معظم رهبری زمانی که 7 روز پیش از سفر روحانی به نیویورک از تعبیر نرمش قهرمانانه یاد می‌کند به معنی اجماع و ارتباط‌گیری است. مقام معظم رهبری نرمش قهرمانانه را در جایی دیگر برای ترجمه کتابی با مضمون صلح امام حسن با معاویه بوده و این به معنی برقراری صلح است.

سلیمی نمین: جنایات آمریکا محدود به کودتای 28 مرداد نیست

سلیمی‌نمین اظهار داشت: از لحاظ تاریخی آمریکا رابطه‌اش را با ایران قطع کرد و اگر آمریکا از سلطه‌طلبی خودش دست بردارد رابطه با این کشور برقرار خواهد شد. جنایات آمریکا علیه ما در تاریخ قبل از انقلاب فقط به بحث کودتای 28 مرداد خلاصه و محدود نمی‌شود.

وی خاطر نشان کرد: انگلیس زمان کودتای 1292 در ایران تهدیدی کلان بود اما همه می‌دانند فروپاشی امپراتوری بریتانیا سبب شد انگلیسی‌ها برای بقا، قدرت را به آمریکا منتقل کنند. زمانی که بلوک استعمارگر و چپاول‌گر انگلیس وجود داشت، تهدید جدی بود اما وقتی پایگاه‌های خود را بعد از فروپاشی به آمریکا واگذار کرد انگلیس برای ما تهدیدی بالقوه بوده اما این کشور را تهدید اصلی نمی‌دانیم و برای ما تهدید اصلی عامل کودتای 28 مرداد است.

سلیمی‌نمین در ادامه این مناظره اظهار داشت: آمریکا در هیچ زمانی برای کودتای 28 مرداد از ملت ایران عذرخواهی نکرد.

اعلمی: اگر جای روحانی بودم با اوباما دست می‌دادم

اعلمی تصریح کرد: اگر من جای روحانی بودم در سازمان ملل با اوباما مذاکره کرده و حتی با وی دست می‌دادم. وقتی از سوی رهبری تعبیر نرمش قهرمانانه مطرح شده به معنی این است که مجوز ارتباط صادر شده است.

این فعال اصلاح طلب با بیان اینکه آیا سلطه‌طلبی فقط مختص آمریکاست، گفت: اقتضای قدرت سلطه‌طلبی بوده و مگر امروز ایران در کشورهایی نظیر لبنان، عراق و سوریه سلطه‌طلبی نمی‌کند؟ آیا این مسئله به معنای سلطه‌طلبی نیست، ما امروز باید استکبارستیزی را در داخل کشور برقرار کنیم.

وی گفت: سیاست خارجی ما دکترینش در قانون اساسی مشخص شده و ما در قانون اساسی چیزی مبنی بر نفی رابطه با آمریکا نداریم،‌اگر با آمریکا رابطه برقرار شود موقعیت استراتژیک وژئوپلوتیک ما توسعه می‌یابد و موقعیت ما در خاورمیانه تقویت می‌شود.

سلیمی نمین: تا خصلت استکباری آمریکا هست، شعار مرگ بر آمریکا هم هست

عباس سلیمی نمین اظهار کرد: ما زمانی با آمریکا ارتباط برقرار می‌کنیم که آمریکا دست از خوی برتری جویی و برتری‌طلبی و استکباری خود بردارد چرا که در ذات انقلاب اسلامی اصل استکبارستیزی وجود دارد.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان این مطلب که “نمی‌گویم به طور کل باید با آمریکا قطع رابطه کرد.” افزود: برقراری رابطه با آمریکا را تائید می‌کنم، زمانی که آمریکا از خصلت برتری‌طلبی خود عدول کند و امروز دولت ایران به این بلوغ رسیده که زمانی که شوروی فروپاشید مرگ بر شوروی را حذف کرد و امروز چرا باید مرگ بر آمریکا حذف شود و با این کشور ارتباط برقرار کنیم، در حالی‌که آمریکا دم از گزینه‌های نظامی می‌زند و از خصلت استکباری خود عدول نمی‌کند. اگر مصوبات را در کنگره کنار بگذارند و خصلت برتری‌طلبی و استکباری خود را حذف کنند آن گاه می‌شود رابطه با آمریکا را تعریف و صورت داد.

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: