عطاءالله رفیعی:امروز در دوره‌ جدیدی از خلق مبانی اندیشه اسلامی هستیم

1392/8/15 ۱۰:۴۵

عطاءالله رفیعی:امروز در دوره‌ جدیدی از خلق مبانی اندیشه اسلامی هستیم

دبا : مراسم رونمایی از مجموعه مقالات «نخستین همایش ملی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»، امروز 14 آبان‌ماه، با حضور حجت‎الاسلام غلامی رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا، رئیس شورای سیاستگذاری و عطاءالله رفیعی آتانی دبیر علمی این همایش در خبرگزاری فارس برگزار شد.عطاءالله رفیعی، دبیر علمی همایش ملی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در این مراسم طی سخنانی گفت: این مجموعه مقالات حاصل تلاش مراکز حوزوی و دانشگاهی متعدد در کشور و تجربه کم‌نظیری از یک کار علمی جمعی در کشور است و می‌توان ادعا کرد که چنین تجربه‌ای قبل از برگزاری این همایش در کشور وجود نداشت و چنین همکاری‌ موفقی را در حوزه علوم انسانی سراغ نداشتیم.

 

دبا :  مراسم رونمایی از مجموعه مقالات «نخستین همایش ملی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»، امروز 14 آبان‌ماه، با حضور حجتالاسلام غلامی رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا، رئیس شورای سیاستگذاری و عطاءالله رفیعی آتانی دبیر علمی این همایش در خبرگزاری فارس برگزار شد.عطاءالله رفیعی، دبیر علمی همایش ملی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در این مراسم طی سخنانی گفت: این مجموعه مقالات حاصل تلاش مراکز حوزوی و دانشگاهی متعدد در کشور و تجربه کم‌نظیری از یک کار علمی جمعی در کشور است و می‌توان ادعا کرد که چنین تجربه‌ای قبل از برگزاری این همایش در کشور وجود نداشت و چنین همکاری‌ موفقی را در حوزه علوم انسانی سراغ نداشتیم.

وی تصریح کرد: ما در دوره‌ جدیدی از خلق معارف اسلامی قرار داریم و کسانی که تاریخ همیشه اسلامی را دنبال می‌کنند می‌دانند که قبل از سال 1340 ما حتی کتاب‌های معارف اسلامی کاملی به زبان فارسی نداشتیم و اغلب کتاب‌ها به زبان عربی بود؛ اما پس از آن نسل جدیدی از متفکران اسلامی مجموعه‌ای از معارف اسلامی را ناظر به این روزگار و همزمان با انقلاب اسلامی خلق کردند که در صدر آنها شهید مطهری قرار دارد. این دوره از تولید معارف اسلامی ناظر به زندگی اجتماعی مردم است و در همین زمان یک دوره از فلسفه سیاسی و اجتماعی دینی تولید شد.

رفیعی آتانی با بیان اینکه امروز نیز رهنمودهای رهبر انقلاب ناظر به تولید دوره‌ای دیگر از مبانی معارف اسلامی است، خاطرنشان کرد: نسلی از متفکران اسلامی که در دوران انقلاب اسلامی پشتیبانی نظری و مبانی فکری آن را تولید کردند باعث بنیان‌گذاری مبانی فکری نظام جمهوری اسلامی شدند و نسلی از جوان‌های ما با این مبانی زندگی کردند و بزرگ شدند. امروز ما در حال برداشتن گام جدیدی در حوزه تولید مبانی اندیشه اسلامی هستیم که با رهنمودها و رهبری‌های فکری رهبر انقلاب اسلامی تولید می‌شود و پژوهشگران ما ذخیره‌ عظیمی از دانش معارف اسلامی جدید را تولید می‌کنند که جلوتر از مجموعه پیشین خود است.

دبیر علمی همایش الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت درباره جزئیات مقالات شش جلدی این همایش گفت: این مجموعه مشتمل بر پنج حوزه روش‌شناسی و مبانی، نقد الگوهای غربی توسعه، ابعاد توسعه، راهبردهای بنیادی اثرگذار و مطالعات کاربردی است. وی در پایان از تمام کسانی که مسئولیت رسمی تبیین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را برعهده گرفته‌اند خواست که این مجموعه را از خودشان بدانند و با حمایت از این مجموعه به عنوان نخستین گام‌ها به پیشبرد یک روند هم‌افزا کمک کنند تا شاهد یک فضای جدید علمی و فرهنگی در کشور باشیم.

پس از رفیعی، حسینی مدیرعامل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به ارائه توضیحات مختصری درباره این شش جلد پرداخت و گفت: ‌این مجموعه شش جلدی در 3500 صفحه در برگرینده 87 مقاله است که در شمارگان 1000 نسخه با قیمت 105 هزار تومان و با همکاری معاونت فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی منتشر شده است.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: