1392/8/12 ۱۴:۵۳
دبا : مراسم تجلیل سید احمد حسینی اشکوری پژوهشگر حوزه فهرستنویسی نسخ خطی و تصحیح متون با حضور عدهای از مسئولان و پژوهشگران کشور برگزار شد.حجتالاسلام مهدوی راد حسینی اشکوری را فرهنگدان و فرهنگگستر معرفی کرد و گفت: فرهنگ شیعه امروزه توسط بزرگانی همچون استاد حسینی اشکوری و با تلاشهای سترگی که در این حوزه انجام شده استوار گردیده است.
دبا : مراسم تجلیل سید احمد حسینی اشکوری پژوهشگر حوزه فهرستنویسی نسخ خطی و تصحیح متون با حضور عدهای از مسئولان و پژوهشگران کشور برگزار شد.حجتالاسلام مهدوی راد حسینی اشکوری را فرهنگدان و فرهنگگستر معرفی کرد و گفت: فرهنگ شیعه امروزه توسط بزرگانی همچون استاد حسینی اشکوری و با تلاشهای سترگی که در این حوزه انجام شده استوار گردیده است. حوزه فهرستنگاری و بازنگاری متون دینی کار بسیار مشکلی است که استاد حسینی و امثال این بزرگوار انجام دادهاند و به قول خود استاد آنچه را که مفید بوده انجام دادند یعنی وقت خود را مفید گذراندند.
وی ادامه داد: اینگونه کارها چند ویژگی میخواهد که استاد دارای این ویژگیها بوده است، اول اخلاص میخواهد، دوم صبوری و شکیبایی بسیاری میخواهد و سومین ویژگیای که در استاد بوده این است که کم بهره بگیرد و بسیار بهره بدهد و این در روایات ما از جمله ویژگیهای مومن است و تمام این ویژگیها راجع به استاد حسینی صدق میکند.
مسجدجامعی هم با ابراز خرسندی از اینکه در چنین محفلی شرکت کرده گفت: جامعیت کتابخانه استاد اعم از رمان و ادبیات، هنر و شعر و مسائل مربوط به دین با توجه به فرموده خودشان که هر کاری که مفید باشد انجام میدهم نشان دهنده این است که استاد یک شخصیت کامل و شامل هستند.
وی افزود: وجه دیگری که استاد به آن پرداختند این است که در سفرهای مختلف مکررا سوال میشود که در حوزه فرهنگ آیا آثار خطی عربی وجود دارد یا خیر، که این سوال را استاد به صورت عملی جواب گفتند و آثار خطی عربی را احیا کردند. آنچه در کار استاد و هم در نگرش و هم در بیان ایشان است روح خدمتگذاری به آستان اهل بیت و تشیع است. آنچه جناب استاد انجام دادهاند این بود که فهرست نسخ خطی کتابخانههای ایران را تهیه کردهاند. در پایان هم مسجدجامعی گزارشهایی در باب نسخ خطی جهان و چگونگی جمعآوری آنها ارائه کرد.
حجتالاسلام علامی سخنرانان بعدی این مراسم بود که نکاتی را در مورد کتابت و نوشتن علم و همچنین ثبت کردن آن متذکر شد. وی همچنین به مقام علمی حسینی اشکوری اشاره کرد و از او به خاطر تلاش و کوشش بیوقفه در راه علم تشکر کرد.
حجتالاسلام حافظیان هم در این مراسم گفت: تجلیل از چنین شخصیتی تجلیل از سیره و سنت حسنه و همچنین مقام علمی اهل بیت است و آثار او منبع پژوهشگران حوزوی است . دانشمندی خستگیناپذیر که دسترنج یک عمر تلاش فرهنگی و علمیاش را در اختیار پژوهشگران حوزوی قرار داد. نگاهی به آثار علمی ایشان گویای پشتکار و همت ایشان است.
سپس رسول جعفریان درباره حسینی گفت: راجع به شخصیت استادحسینی باید بگویم که تعامل علمی فرهنگی بین نجف و قم است. به لحاظ فرهنگی باید ایشان را مبدع نسخهنویسی در قم و در کتابخانه مرعشی دانست.
صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد هم در این مراسم گفت: اشاراتی دارم به برخی از دریافتهای خودم راجع به استاد. ایشان شخصیتی خودساخته هستند، پشت کار ویژه و اساسی و پیگیری ایشان قابل تحسین است و تمرکز ایشان در یک مسیر و دوری از پراکندگی را میتوان از خصیصههای دیگر استاد دانست وایشان را میتوان ادامهدهنده آقابزرگ طهرانی در مسیر علمی معرفی کرد.
صالحی ادامه داد: باید توجه داشت که رویکرد ایشان به میراث مکتوب، رویکرد عتیقهای نبوده بلکه نگاه هویتی داشته است و اینکه بازخوانی هویتی تشیع حرکتی است که آقابزرگ طهرانی شروعکننده آن بودند و حرکتی پربرکت بود.
وی گفت: استاد را اگر بخواهیم با گذشتگان مقایسه کنیم، باید به تفاوتهای ویژهای که بین او و گذشتگان است، اشاره کرد. یکی اینکه حضور بسیط او در کتابخانههای اطراف و اکناف ایشان بود که در گذشته این امکان وجود نداشت. دو ورود ایشان در حوزه فهرستنویسی بود. نکته سوم ورود مستقیم به احیای میراث اسلامی است و چهارم اینکه ایشان پل ارتباطی بین ایران و جهان اسلام است.
در پایان برنامه از خود استاد اشکوری دعوت شد تا به جایگاه بیاید.
وی در سخنانی کوتاه گفت: روی سخن من با نوجوانان و جوانان است. افرادی که کار زیاد میکنند، واقعا معجزه و کرامتی دارند که در سالهای کوتاه کارهایی را انجام میدهند که یک گروه باید آنها را انجام بدهند. در این افراد ویژگیهایی است که با توفیق الهی میتوانند فرصتهای عمر و دقایق عمر خود را هدر ندهند و از آن به نحو احسن استفاده میکنند.
حسینی اشکوری افزود: ویژگی دوم این بزرگان این است که نظم و ترتیب خاصی دارند و اجازه هدر رفتن به فرصتها را نمیدهند. اگر شخصی در 24 ساعت یک ساعت را جدی بگیرد و در آن یک ساعت کار کند میتواند در سال 360 ساعت کار کند و ویژگی سوم چشمداشت مادی نباید داشته باشند.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید