وزیر فرهنگ و ارشاد :باید حوزه فرهنگ و هنر را از نظر اقتصادی قوی کنیم

1392/7/24 ۰۰:۵۳

وزیر فرهنگ و ارشاد :باید حوزه فرهنگ و هنر را از نظر اقتصادی قوی کنیم

دولت باید از امکانات صندوق توسعه ملی و ارزی که در اختیار قرار می‌دهد، به حوزه صنعت چاپ کمک کند و دوم اینکه در داخل تسهیلات بانکی را با سود پائین در اختیار آنها قرار دهد که البته بانک‌ها در گذشته آنقدر تسهیلات داده‌اند که میزان تسهیلات آنها الان خیلی خیلی تنزل پیدا کرده و مقداری در اعطای تسهیلات مشکل دارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت باید از امکانات صندوق توسعه ملی و ارزی که در اختیار قرار می‌دهد، به حوزه صنعت چاپ کمک کند و دوم اینکه در داخل تسهیلات بانکی را با سود پائین در اختیار آنها قرار دهد که البته بانک‌ها در گذشته آنقدر تسهیلات داده‌اند که میزان تسهیلات آنها الان خیلی خیلی تنزل پیدا کرده و مقداری در اعطای تسهیلات مشکل دارند. با این حال این یکی از کارهایی است که در توسعه فرهنگ کشور به خصوص فرهنگ مکتوب نقش موثری دارد و ما باید این را در دولت مطرح کنیم و این را جا بیندازیم که بانک‌ها ملزم شوند که تسهیلات بیشتری در اختیار فعالان این عرصه بگذارند.

وزیر ارشاد در مورد حمایت‌های وزارتخانه متبوعش نیز از نویسندگان برای حل مشکلات معیشتی آنها افزود: ما در حوزه فرهنگ و هنر مشکلات اقتصادی زیادی داریم و واقعاً جای تاسف است که برخی از هنرمندان ما دچار مشکلات معیشتی روزمره هستند و برخی نویسندگان هم همینطور هستند؛ علی‌رغم اینکه افراد فرهیخته‌ای هستند و نقش موثری در ارتقای سطح فرهنگی کشور دارند. علاوه بر اینکه صندوقی به عنوان صندوق حمایت از هنرمندان، نوینسدگان و روزنامه‌نگاران تشکیل شده و در حال حاضر 60 هزار خانوار را تحت پوشش دارد، ولی اینها کفایت نمی‌کند.

وی ادامه داد: آنچه بنده از ابتدای تصدی‌ام در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارم دنبال می‌کنم و خوشبختانه کار هم خوب پیش می‌رود، ولی نتایجش ممکن است ظرف یک یا دو سال آینده مشخص شود، بحث اقتصاد فرهنگ و هنر است. یعنی ما باید به ترتیبی حوزه فرهنگ و هنر را از نظر اقتصادی قوی کنیم که محصولاتشان در خارج از کشور به خوبی به فروش برسد و در داخل هم بتوانند روی پای خودشان بایستند. در این زمینه با بخش‌های مختلف اقتصادی کشور از جمله با برخی از بانک‌ها و برخی صنایع سنگین و نیز حوزه‌های تجاری کشور، مذاکراتی داشته‌ایم برای اینکه بتوانیم بنیادی را سامان بدهیم که این بنیاد بتواند پشتوانه خوبی برای همه این حوزه‌ها باشد.

جنتی همچنین گفت: شما می‌بینید که برخی آثار ما در حوزه نگارگری و یا خطاطی در خارج از کشور به خوبی دارد به فروش می‌رسد و حتی در حوزه فرش هم همینطور است. من اخیراً شنیدم یکی از فرش‌های ما در خارج از کشور 12 میلیارد تومان به فروش رسیده است و این کار بسیار ارزشمندی است. ما داریم روی این مسئله کار می‌کنیم و امیدواریم ظرف یکی دو سال آینده نتایج ملموس این کار را ببینیم.

در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر درباره ارزیابی‌اش از حضور نشر ایران در نمایشگاه امسال کتاب فرانکفورت تاکید کرد: من چون در این نمایشگاه حضور نداشتم، هنوز ارزیابی از آن ندارم و باید برگردند و ما گزارشی از آنها بگیریم.

وزیر ارشاد درباره رعایت قانون کپی رایت هم گفت: ما به سازمان‌های بین‌المللی کپی‌رایت و مالکیت معنوی نپیوسته‌ایم و این باعث شده هم خودمان سوء استفاده کنیم و هم خارجی‌ها از آثار ما سوء استفاده کنند. در یک مقطعی فکر می‌شد که شاید در این وضعیت ما بیشتر از آنها سود ببریم، ولی الان به نظر می‌آید ما داریم ضرر می‌کنیم. یعنی آنها دارند از آثار بسیار خوبی که در داخل کشور دارد تولید می‌شود، سوء استفاده می‌کنند و کپی می‌کنند و لذا ما باید برویم به این سمت که بپیوندیم به سازمان‌های حمایت از مالکیت معنوی و ان‌شاءالله این مشکلات را در دولت دنبال می‌کنیم.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: