احمد توکلی: اثر مکالمه تلفنی روحانی اوباما باعث عقب نشینی آمریکا شد

1392/7/16 ۱۳:۵۰

احمد توکلی: اثر مکالمه تلفنی روحانی اوباما باعث عقب نشینی آمریکا شد

احمد توکلی تاکید کرد که مهمترین دستاورد سفر رئیس جمهوری به نیویورک، عدول ابرقدرت آمریکا از پیش شرط های بیش از سه دهه گذشته در قبال ایران است

 

 

احمد توکلی تاکید کرد که مهمترین دستاورد سفر رئیس جمهوری به نیویورک، عدول ابرقدرت آمریکا از پیش شرط های بیش از سه دهه گذشته در قبال ایران است.عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه در گفت و گو با برنامه " من طهران " العالم افزود : اکنون آنها برای اولین بار بدون قرار دادن پیش شرط برای مذاکره ابراز تمایل کردند. البته ما در طول این سالها مذاکرات مقطعی در مورد مسائل افغانستان و عراق با آنها داشتیم اما به طور رسمی نبوده است. الان در شرایطی هستیم که مقام های کاخ سفید دریافتند نمی توانند بدون حضور ما مسائل کشورهای منطقه از جمله افغانستان و عراق و سوریه را حل کنند و محتاج ارتباط هستند و رئیس جمهور امریکا در نطق خود در سازمان ملل با احترام از رهبر انقلاب و فتوای ایشان یاد کرد و ظاهرا حق هسته ای مردم ایران را به رسمیت شناخت، تسلیم شد و در واقع از عرش به فرش آمد ما هم از این موقعیت استفاده کردیم تا ظلم های امریکا در زمینه های مختلف از جمله مساله هسته ای را از طریق مذاکره حل کنیم.

توکلی در ارتباط با شرایط گفت و گو میان ایران و آمریکا خاطرنشان کرد: درتمام این سی و اندی سال امریکایی ها وقتی ما را به مذاکره دعوت می کردند درواقع به محاکمه دعوت می کردند و دستور جلسه را این قرار می دادند که چرا از حزب الله لبنان که به زعم آنان مصداق تروریسم است حمایت می کنید یا چرا سلاح کشتار جمعی می سازید و حقوق بشر را نقض می کنید. در سالهای اخیر هم موضوع هسته ای به آن اضافه شده بود. درحالی که اعتقاد ما این بود کسی که رابطه را قطع کرده امریکاست و باید در مورد دخالت در مسائلی مانند کودتای 28 مرداد و حمایت از صدام و حمله به هواپیمای مسافربری ما توضیح دهد .

 

ایران در انتظار حرکت عملی از جانب آمریکاست

وی در چشم انداز رویدادهای هفته های اخیر و موضع آمریکایی ها در این زمینه افزود : طبیعتا عمل مهم است اما هر عملی مسبوق به سخنان و اظهارات است. اگر بخواهیم قبل از هرگونه عمل از سوی آنها برایشان پیش شرط بگذاریم مانند خودشان خواهیم شد. ما اختلافات درون امریکا را هم درک می کنیم و همین مقدار که یک ابرقدرت از شرطی که سی سال بر آن پافشاری می کرده عدول می کند و به احترام متقابل تصریح می کند برای شروع یک فرایند تازه کفایت می کند؛ اما باید هشیار و منتظرعمل باشیم . طرفین باید شرایط یکدیگر را درک کنند و اقدام عملی شروع شود.

توکلی در باره مشکلات داخلی اوباما و مخالفت های کنگره با وی گفت : ما انتظار معجزه نداریم و می دانیم در امریکا هم موانعی بر سر راه اوباما هست؛ ولی ما با رئیس جمهور یک سیستم ریاستی روبرو هستیم که در شرایطی حق وتوی مصوبات کنگره را دارد بنابراین نمی توانیم بگوییم چون مخالفان ما در امریکا مانند صهیونیست ها، خواهان سد راه اوباما هستند از این فرصتی که ممکن است به نتیجه نرسد استقبال نکنیم. ما از این فرصت استقبال می کنیم و آگاهیم که این راه بدون مشکل نخواهد بود ولی آزمون های عملی روشنی وجود دارد .

 

تحریم های ظالمانه علیه ایران باید حذف شود

وی تصریح کرد : برای اثبات حسن نیت تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران باید لغو شود. سیاستمداران بر اساس منافع خود ممکن است حرف های ضد و نقیضی هم بزنند اما باید ببینیم در عمل چه خواهند کرد. در ایران هم تعدادی مخالف و موافق وجود دارد که حق هم دارند نظر خود را ابراز کنند. اما نظام ارکانی دارد که طبق قواعدی خاص تصمیم گیری می کند و هشیارانه به مسائل نگاه می کند. نباید بدبین باشیم و نباید هم زیادی خوشبین باشیم.

توکلی با تاکید بر لزوم حفظ هوشیاری و رصد کردن رفتارهای عینی و واقعی مقام های کاخ سفید ، افزود : در چارچوب معقولی ما می توانیم به راه حلی برسیم که با حفظ منافع ملت ایران دنیا روشن کنیم، یعنی پرده ای که جلوی دنیا کشیده اند را کنار بزنیم تا معلوم شود که ما قصد ساخت سلاح هسته ای نداریم.

وی در باره دلیل تعیین زمان بندی در باره مذاکرات از سوی آقای روحانی گفت : ما که اشتیاق خاصی به ذات مذاکره نداریم، آن هم با کسانی که این قدر به ما و ملت ایران ظلم و جفا کرده اند. فقط به منظور دستیابی به نتیجه، مذاکره می کنیم. اگر قرار باشد که دائما وقتمان صرف شود و معطل بمانیم، به مصلحت کشور نیست. به این ترتیب اگر طبق ادعاهایشان، آن ها واقعا به دنبال حل مساله باشند و صداقت داشته باشند، آثار این مساله خیلی زود می تواند مشخص شود و حتی زودتر از سه ماهه می توان شاهد آثار آن بود.

نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : البته سه ماهه همه چیز حل نمی شود، اما آثار آن معلوم می شود و همین برای ادامه راه کافی است. اما اگر قرار باشد آن ها کار را کش دهند و بهانه تراشی کنند، معلوم می شود که مذاکره برای مذاکره و اتلاف وقت است و ما اهل اتلاف وقت نیستیم.

وی در باره موضع ایران در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات خاطرنشان کرد: هر چیزی ممکن است، ما تعهدی نداریم، متناسب با رفتاری که آن ها پیشه کرده اند، رفتار کنیم؛ ما متناسب با شرایط تصمیم می گیریم. همین احتمالی که شما مطرح می کنید هم امکان پذیر است.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: