1392/7/6 ۱۲:۴۸
موسسه علمي تامسون رويترز براساس ميزان ارجاع به مقالات منتشر شده، فهرستي از برندگان احتمالي سال ۲۰۱۳ را منتشر کرده است که نام اين اقتصاددان ايراني نيز در ميان آنها جاي دارد. قرار است آکادمي نوبل در سوئد، پانزدهم مهرماه نام کساني را که در چند دهه گذشته، بالاترين دستاوردهاي علمي را در رشته هاي فيزيک، شيمي، فيزيولوژي و پزشکي، اقتصاد، ادبيات و صلح داشته اند، به عنوان برندگان امسال اعلام کند.
امسال در آستانه اعلام برندگان جايزه نوبل در رشته هاي مختلف، نام اقتصاددان برجسته ايراني، پروفسور محمدهاشم پسران بين اسامي معرفي شدگان به چشم مي خورد.
موسسه تامسون رويترز از سال ۲۰۰۲ برندگان احتمالي را پيش بيني مي کند و تاکنون نام ۲۷ برنده نوبل را بدرستي پيش بيني کرده است که شامل ۱۵ جايزه از ۴۴ جايزه اي بوده که در رشته هاي اقتصاد، فيزيک، شيمي، فيزيولوژي و پزشکي در دهه اخير اعطا شده است.دکتر پسران به همراه سر ديويد هندري و پيتر فيليپس به دليل تحقيقاتشان در زمينه معيارهاي اقتصادسنجي در سري زماني، در فهرست برندگان احتمالي جايزه نوبل اقتصاد قرار گرفته اند که در اين فهرست نام سم پلتزمن و ريچارد پازنر نيز به دليل تحقيقاتشان در زمينه تئوري تنظيم اقتصاد و جاشوا آنگريست، ديويد کارد و آلن کروگر به دليل تحقيقاتشان در زمينه ميکرواکونومي تجربي ديده مي شود.
تورم مهم ترين مساله اقتصاد ايران
اين استاد برجسته اقتصاد در اين سال ها همواره وضع اقتصاد ايران را دنبال کرده و توصيه هايي براي اقتصاد ايران داشته است.وي در گفت وگو با جام جم که نخستين گفت وگوي وي با يک نشريه ايراني بود، تورم را مهم ترين مساله اقتصاد ايران دانست و در اين باره گفت: راه حل بحران ارزي و تمام مشکلات ساختاري اقتصاد کشور از موضوع تورم مي گذرد و تا زماني که نتوانيم با اين موضوع کنار بياييم، همواره بايد منتظر تلاطم اقتصادي در کشور باشيم.
پسران در اين گفت وگو که ارديبهشت 91 منتشر شد، با بيان اين که اگر تورم در يک کشور بالاباشد، نه تنها اثر منفي روي ارز مي گذارد، بلکه کارايي اقتصاد را نيز پايين مي آورد، افزود: اين امر سرمايه گذاري را کاهش داده و سرمايه گذاران به جاي کارهاي توليدي به دنبال سفته بازي مي روند که از افزايش تورم بهره مند شوند.
اين استاد برجسته اقتصاد، نقش دولت را در ميزان تورم جدي دانست و تاکيد کرد: بايد تصميم گيري درباره تورم در داخل دولت و مجلس منسجم باشد و حجم پول در کشور کاهش يابد.به عقيده وي، زماني که تورم به 4 3 درصد برسد، شرايط براي جهش اقتصادي ايران مهيا مي شود.
محمدهاشم پسران کيست؟
پروفسور محمدهاشم پسران، متولد فروردين ۱۳۲۵ در شيراز است. وي ديپلم متوسطه خود را از مدرسه نمازي (شيراز) گرفت و در نوامبر ۱۹۶۴ با بورس تحصيلي بانک مرکزي ايران براي تحصيلات عالي به انگلستان رفت. مدرک کارشناسي خود را در اقتصاد، رياضيات و آمار با رتبه ممتاز از دانشگاه سالفورد گرفت و سال 1351 موفق به دريافت دکتراي اقتصاد از دانشگاه کمبريج شد.
بعد از آن، پروفسور پسران چند سال در مقام مشاور بانک مرکزي و رئيس مرکز تحقيقات اين بانک فعاليت داشت. وي پس از آن به دانشگاه کمبريج بازگشت و تا زمان بازنشستگي اش سال ها استاد اقتصاد اين دانشگاه بريتانيايي بود. وي صاحب کرسي عالي اقتصاد جان اليوت در دانشگاه کاليفرنياي جنوبي و عضو پژوهشي پيوسته کالج ترينيتي کمبريج نيز است.
پسران که سابقه تدريس اقتصاد و مديريت برنامه اقتصادسنجي کاربردي در دانشگاه کاليفرنيا در لس آنجلس و دانشگاه هاروارد را نيز در کارنامه علمي خود دارد، استاد انستيتو مطالعات پيشرفته وين، دانشگاه پنسيلوانيا، دانشگاه کاليفرنياي جنوبي، دانشگاه ملي استراليا و عضو پيوسته فرهنگستان بريتانيا (British Academy)، جامعه اقتصادسنجي (Econometric Society) و مجله اقتصادسنجي (Journal of Econometrics) است.
پسران از اقتصاددانان مکتب کمبريج و اقتصاد کينزي و معتقد به نظام اقتصاد بازار است؛ هرچند دخالت محدود دولت را در شرايط بحران جايز مي شمارد.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید