1392/7/6 ۱۱:۴۵
اگر به شكل واقع بينانه يي به سفر دكتر روحاني و هيات همراه به نيويورك و اهداف و انگيزه هاي آن توجه كنيم مي توانيم دستاوردهاي ذيل را براي آن برشمريم:
1- آشنايي محافل ديپلماتيك و همچنين رسانه يي دنيا از نزديك با رييس جمهور جديد جمهوري اسلامي ايران و همچنين سياست ها و رويكرد هاي اين دولت در عرصه بين المللي و منطقه يي: اين سفر اين امكان را فراهم كرد كه بسياري از روساي جمهور و مقامات سياسي دنيا و همچنين هيات هاي ديپلماتيك صداي رييس جمهور ايران و رويكرد و سخنان وي را از نزديك بشنوند.
2- دفاع مقتدرانه رييس جمهور از مواضع اصولي كشور و اصول سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران، تكيه مجدد بر مواضع به حق ايران در مسائل منطقه يي و بين المللي، اشاره به پاسخگو نبودن روش يكجانبه گرايي در روابط بين الملل و عواقب ناگواري كه اين روش در منطقه ما داشته و موجب گسترش ناامني و بي ثباتي و تشديد تندروي در منطقه شده است. رييس جمهور كشور ما به خوبي در نطق خود در مجمع عمومي سازمان ملل متحد از حقوق ملت ايران دفاع كرد.
3- مقابله با ايران هراسي و ترسيم يك چهره مقتدر و در عين حال مهربان و منعطف از ديپلماسي و سياست خارجي ايران و دفع و جبران تهاجمي كه عليه ايران در طول سال هاي گذشته انجام گرفته بود و فضاي رسانه يي منفي كه عليه كشور ما شكل گرفته بود. البته بعضي از مواضع غيرضروري دولت قبل هم اين بهانه را بيشتر دست رسانه هاي غربي داده بود و فضاي منفي درباره ايران و سياست خارجي ايران را در اذهان عمومي جهان ترسيم كرده بود. حضور رييس جمهور كشور و تيم ديپلماسي ايران و ديدارها و ديالوگ هاي آنها به بزرگ نماياندن ظرفيت هاي غني تمدني، فرهنگي، ديني و ارزشي ايران بيش از موضوعات ديگر در چشم جهانيان كمك كرد و تصويري اميدوار كننده و پر نشاط در ذهن جهانيان ترسيم كرد. اين اتفاقات نيك به دنبال انتخابات 24 خرداد رخ داد و خط بطلاني بر بسياري از تحليل هاي بيگانگان كشيد. و يكبار ديگر ظرفيت هاي مردمسالاري ديني را در چشم مردم جهان به نمايش گذاشت و تصويري روشن و شفاف از ايران در عرصه بين المللي عرضه كرد.
4- استفاده از فضاي سازمان ملل و نشست هاي جانبي براي ارائه پيام ايران در زمينه برقراري صلح و ثبات و ترسيم يك چهره صلح طلب و طرفدار ثبات از ايران در عرصه مسائل بين المللي: خوشبختانه پيروزي منطق جمهوري اسلامي ايران به ويژه در مسائل منطقه و حقانيت مواضع ايران بيش از گذشته براي ديگران روشن شده است.
شكست روش هاي يكجانبه گرايي و مداخله گرايانه در امور ساير كشور ها بيش از گذشته آشكار شده است. شرايط كشورهاي عراق و افغانستان نشان مي دهد كه ايران در برقراري صلح و ثبات تلاش كرده است. و شرايط در ليبي و پس از آن در سوريه نيز نشان مي دهد كه مداخلات غرب در خاورميانه واقع بينانه نبوده و جز تشديد درگيري ها و ايجاد بي ثباتي نتيجه يي نداشته است. امروزه كشورهايي مانند ايران، روسيه و چين در صف كشورهاي طرفدار صلح و ثبات و پرهيز از جنگ هستند و كشور هايي كه دست هايشان آلوده به آغاز جنگ در خاورميانه است نتايج خوبي به دست نياورده اند. در واقع جمهوري اسلامي ايران منطق ثبات خواهي و صلح طلبي را به خوبي در اين اجلاس عرضه كرده است.
5- اين سفر توان و ظرفيت حرفه يي ديپلماسي ايران براي مذاكره را به خوبي نشان داد. مذاكرات در طي چند سال گذشته به سطوح بسيار پاييني تقليل پيدا كرده بود. اما ورود با اعتماد به نفس و با اقتدار به گفت وگو نشان داد كه سياست خارجي ايران در كنار بهره گيري از انديشه مقاومت از توان برتر در ديپلماسي و مذاكره برخوردار است. رفتار و عمل تيم ديپلماسي ايران مورد توجه ديپلمات هاي جهان قرار گرفته است و توان و تلاش آنها براي پيشبرد هدفمند برنامه شان در طول روزهايي كه در نيويورك حضور دارند تحسين هيات ها و گروه هاي ديپلماسي ديگر را برانگيخته است.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید