1392/6/26 ۱۰:۱۷
کنگره جهانی فلسفه بزرگترین رویداد فلسفی جهان است که بیش از 130 سال سابقه دارد و هر 5 سال یک بار در کشورهای مختلف دنیا برگزار می شود
دبا : کنگره جهانی فلسفه بزرگترین رویداد فلسفی جهان است که بیش از 130 سال سابقه دارد و هر 5 سال یک بار در کشورهای مختلف دنیا برگزار می شود. این کنگره که هر 4 سال یک بار برگزار می شود، محفلی را برای گردهمایی تمام فیلسوفان جهان پدید می آورد. کنگره جهانی فلسفه در این 130 سال بدون وقفه برگزار شده است و تنها شرایط حاکم بر جنگ جهانی دوم در تداوم آن خلل ایجاد کرد.
در سال 2013 این کنگره به میزبانی یونان در شهر آتن برگزار شد و کشور کره میزبان پیشین آن بوده و قرار است چین میزبان بعدی باشد.ایران که به عنوان مهد اندیشه و فلسفه اسلامی شناخته می شود پیشنهاد میزبانی این کنگره جهانی در سال 2023 را داده است.
پیشامد این میزبانی اتفاق مهمی را می تواند برای ایران و البته به گفته دکتر اعوانی برای جهان اسلام رقم بزند. او ضمن اشراه به این که ایران علاقه مند است این کنگره د تهران برگزار شود، به دبا می گوید: «کنگره جهانی فلسفه یک رویداد بسیار بزرگ فرهنگی در جهان به شمار می رود و برگزاری چنین کنگره ای در ایران حضور تمام فلاسفه دنیا در ایران را دربر خواهد داشت. این گردهمایی اتفاق بسیار مهمی را برای فلسفه اسلامی و ایران رقم می زند چراکه ایران مهمترین و بزرگترین پایگاه فلسفه اسلامی است.»
دنیا ایران را به بستر تفکر اسلامی و زادگاه فیلسوفان بزرگ آن می شناسد. به گفته اعوانی اگر چه پیش از این ترکیه تنها کشور اسلامی بوده است که میزبانی این کنگره را به عهده داشته، اما ایران به عنوان مدعی به حق تفکر و اندیشه اسلامی لیاقت این را دارد که میزبانی یک دوره از این کنگره را به عهده داشته باشد کمااینکه ایران به تازگی عضویت در انجمن بی المللی فلسفه اسلامی را پذیرفته است. دکتر اعوانی درباره اهمیت این انجمن می گوید «ما موفق شدیم انجمن بین المللی فلسفه اسلامی را با چند کشور اسلامی ایجاد کنیم. این انجمن به تصویب FISP رسیده است و من هم با رأی بالا به عنوان رئیس آن انتخاب شدم. گرچه مخالفت برای ایجاد این انجمن زیاد بود اما با تلاش های ما تشکیل این انجمن رأی آورد و تصویب شد. از این رو این انجمن می تواند فرصت مناسبی برای پرداختن بیشتر به فلسفه اسلامی باشد.»
با توجه به توضیحات دکتر اعوانی گرفتن پذیرش میزبانی بزرگترین رویداد فرهنگی جهان کار ساده ای نیست «کشور چین وقتی پیشنهاد میزبانی این کنگره را برای سال 2018 داد 4 سال برای بدست آوردن آن تلاش کرد. با این حال وقتی کشور برزیل نیز پیشنهاد خود را مطرح کرد خیلیها رو به سمت این کشور داشتند. چین با برزیل رقابت سختی داشت تا اینکه با ارائه مدارک کافی توانست اتحادیه بینالمللی انجمنهای فلسفه جهان را راضی کند تا این امتیاز را به دست بیاورد. کشور چین برای میزبانی خود 30 دانشگاه معرفی کرد که هر کدام جزو دانشگاه های شناخته شده و معتبر بودند.»
از نظر وی ایران هم آمادگی لازم را دارد اما نیاز به امکانات دارد تا بتواند این کنگره را به خوبی برگزار کند. او حتی موفقیت ایران در بدست آوردن شانس میزبانی را بالا میداند چراکه رویکرد فلاسفه و حتی اتحادیه بینالمللی انجمنهای فلسفه جهان به ایران خوب است او که چهار سال پیش با رای بالا در کره برای عضویت در هیأت مدیره اتحادیه بینالمللی انجمنهای فلسفه جهان انتخاب شد در آتن هم از بین 70 نفر با رأی بالا جزو 5 نفر برگزیده برای عضویت در هیئت مدیره بود.
دکتر اعوانی گرچه ایران را یکی از محق ترین برگزارکنندگان این کنگره می داند اما معتقد است «ایران از حالا باید خود را برای این رویداد آماده کند تا بتواند به بهترین نحو این مراسم را برگزار کند. هرچه باشد این رویداد بسیار بزرگ مهم ترین اتفاق فرهنگی دنیا است. مثلا کشور یونان با وجود مشکلات مالی که داشت به بهترین نحو این کنگره را برگزار کرد. در آتن بیش از 3 هزار مقاله ارائه شده بود و 95 پنل تخصصی برگزار شد. گرچه FISP هم در برگزاری این کنگره همکاری می کند ولی ما باید از حالا مقدمات آن را فراهم کنیم.»
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید