علیرضا علوی‌تبار: باید سم دروغ را از بدنه افکار عمومی جامعه خارج کنیم

1392/6/18 ۱۲:۴۲

علیرضا علوی‌تبار: باید سم دروغ را از بدنه افکار عمومی جامعه خارج کنیم

یک استاد دانشگاه با اعتقاد به این‌که « در دوره‌ای افکار عمومی جامعه در اثر تزریق طولانی مدت توهم و دروغ به شدت محکوم شد» گفت: ما باید سم دروغ را از بدنه افکار عمومی جامعه خارج کنیم. پادزهر دروغ، تلاش مداوم برای شناخت واقعیت است.


 یک استاد دانشگاه با اعتقاد به این‌که « در دوره‌ای افکار عمومی جامعه در اثر تزریق طولانی مدت توهم و دروغ به شدت محکوم شد» گفت: ما باید سم دروغ را از بدنه افکار عمومی جامعه خارج کنیم. پادزهر دروغ، تلاش مداوم برای شناخت واقعیت است.
علیرضا علوی‌تبار در یک گردهمایی با عنوان جامعه مدنی که در اصفهان برگزار شد ، اظهار کرد: جامعه مدنی بر بستر جامعه دروغ شکل نمی‌گیرد بلکه یک جامعه مدنی بر اساس واقع‌بینی رشد می‌کند و شکل می‌گیرد. توجه به واقعیت‌ها و آرمان‌گرایی واقع‌بینانه مهم است. وقتی واقعیت مطلوب نیست، نباید در خیال به دنبال آرمان‌ها گشت. جامعه مدنی ما به شدت تضعیف شده است و باید بر اساس واقعیت بازسازی شود و برای این‌که یک جامعه مدنی در یک کشور شکل بگیرد، باید به چند نکته توجه کرد که یکی از آن‌ها جامعه‌ای است شدیدا متنوع و تکثرگرا. در تاریخ هیچ دوره‌ای را سراغ نداریم که ایران این همه تنوع در افکار و عقاید داشته باشد که دائما هم رو به فزونی است.
وی خاطرنشان کرد: سه گام اصلی برای شکل‌گیری جامعه مدنی لازم است که گام اول تنوع‌گرایی است، گام دوم به رسمیت شناختن این تنوع‌ها و متفاوت بودن‌هاست یعنی تفاوت داشتن در آرا حق مردم است و گام سوم این است که افرادی که از هر لحاظ با هم اشتراکات دارند، در ذیل حکومت دور هم جمع شوند و خواسته‌های خود را دنبال کنند. گام اول را کشور ما برداشته است اما گام دوم بستگی به حکومت دارد و گام سوم به خود مردم بستگی دارد.
این فعال سیاسی تصریح کرد: حکومتی که می‌خواهد یک جامعه متکثر داشته باشد، باید ظرفیت خاصی داشته باشد و باید احزاب ما به تدریج هم را پیدا کنند و چند حزب پرقدرت تشکیل دهیم؛ چراکه موقعیت منطقه‌ای ما به گونه‌ای است که شاهد تحولات بزرگی در منطقه هستیم. کشورهای غربی و به خصوص آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که ساختار قدرت در خاورمیانه باید دگرگون شود و طرح آمریکا این است که اسرائیل در راس باشد و عربستان و ترکیه در رده‌های بعدی قرار بگیرند و کشورهایی که می‌خواهند اختلال ایجاد کنند مورد فشار و هجوم قرار بگیرند.
وی در همین زمینه گفت: ما در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که مسوولانه کار کردن مهم است و گفتار ما باید به نفع منافع ملی باشد؛ چراکه کشور ما به لحاظ نیروی انسانی و توانمندی‌های صنعتی بسیار قوی است. در منطقه ما بنیادگراهای ستیزه‌جو در حال ایفای نقش هستند و به ظاهر علیه غرب کار می‌کنند اما در نهایت این دعوا متوجه اسلام‌گراهای نواندیش می‌شود.
وی تصریح کرد: نکته سومی که باید به آن اشاره کنم، واقعیت خود اصلاح‌طلبان است. جریان اصلاحات از آغاز، تنوع را در درون خود پذیرفته و در درون جریان اصلاحات دو گرایش اصلی وجود دارد؛ بهبودهای حکومتی و جنبش اجتماعی. هر دوی این‌ها مشروع و اصلاح‌طلب هستند و شیوه گذار به مردم‌سالاری آن‌ها مسالمت‌آمیز است.
علوی‌تبار گفت: برای رسیدن به دموکراسی راه‌های زیادی وجود دارد. گاهی این نیرو یک نیروی خارجی است که شاید منجر به دموکراسی شود گاهی کودتا و گاهی انقلاب‌های دموکراتیک. برخی‌ها فکر می‌کنند تحریم‌ها در ظاهر غیرخشونت‌آمیز است ولی در عمل ضربه به ملت می‌زند؛ چراکه این مردمند که فشار را حس می‌کنند. دخالت خارجی به هیچ شکل مسالمت‌آمیز نیست.
وی افزود: نیروی محرکه گاهی حکومت است؛ برای گذار به مردم‌سالاری که به این امر بهبودخواهی حکومتی گفته می‌شود و یک راه هم برای رسیدن به دموکراسی و مردم‌سالاری این است که توده مردم حرکت کنند اما مسالمت‌جویانه که به این راه جنبش اجتماعی گفته می‌شد. جنبش اجتماعی به معنای شورش اجتماعی نیست. بلکه معطوف به تغییر رفتار و بینش مردم است. در سال 88 جنبش اجتماعی داشتیم اما بهبودخواهی حکومتی نداشتیم. در دوره اصلاحات هر دو را داشتیم و اگر مشکلی پیش نمی‌آمد همه چیز درست می‌شد. امروز هم می‌توانیم هر دو جریان را داشته باشیم.
وی گفت: انتخابات سال 92 ما را نباید از ایجاد جنبش اجتماعی غافل کند و ما نباید تصور کنیم چون جریان اصلاحات پایگاهی در حکومت ایجاد کرده است، دیگر نیازی به جنبش اجتماعی نیست. جنبش اجتماعی کاملا برنامه‌ریزی شده است و باید به احزاب موجود کمک کنیم. عضویت در احزاب را باب کنیم؛ چراکه اعتقاد داریم غیرحزبی بودن افتخار نیست همه ما باید در صحنه وارد شویم و به احزاب کمک کنیم و بهترین کمک برای پیشبرد اهداف دولت، وجود جنبش اجتماعی ایده‌پرداز است که یاس را از مردم بگیرد.
این استاد دانشگاه افزود: ما جریان اصلاحات به دنبال پاک کردن هیچ‌کسی از صفحه روزگار نیستیم و معتقدیم هرکس براساس وزن اجتماعی‌اش قدرت را در دست داشته باشد. این به معنای حصر دیگران نیست؛ چراکه ایران برای همه ایرانیان است و بدون شک ما اکثریت هستیم اما نمی‌خواهیم کسی را از چیزی محروم کنیم. اعتقاد داریم که آزادی در اندیشه، منطق در گفت‌وگو و قانون در عمل باید سه رکن اصلی در اداره کشور باشد.
وی گفت: ما اعتقاد داریم که جریان اصلاحات باید صاحب پارلمانی در سراسر کشور شود اما نباید از صفر کارها را شروع کنیم. در پایان این را باید بگویم که دکتر شریعتی به پسرش می‌گفت اگر می‌خواهی گرفتار هیچ دیکتاتوری نشوی فقط بخوان بخوان بخوان.

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: