1392/6/13 ۱۴:۰۱
انتخاب مسجد جامعی به عنوان رئیس شورای شهر می تواند تبعات مختلفی را برای شهر تهران رقم بزند. سابقه مدیریت این مرد نشان داده است که وجهه فرهنگی مهم ترین شاخصه فعالیت هایش بوده است از این رو شاید بتوان با این تغییر اساسی در بنیاد شورای شهر امید به تغییراتی که به بهبود شرایط فرهنگی تهران بیانجامد را از جلاست این شورا انتظار داشت. معصومه ابتکار عضو سابق این شورا معتقد است که شاید با این انتخاب، شورا بتواند به خواسته ها و اهدافی که در چند سال گذشته با ممانعت مواجه بود دست یابد.
انتخاب آقای مسجد جامعی را به عنوان رئیس شورای شهر چگونه تغییری ارزیابی می کنید؟ نفس این تغییر می تواند پیام مثبتی داشته باشد. البته آقای چمران سال ها زحمت کشیدند و تلاش های ایشان در شورای شهر برای همیشه محفوظ خواهد ماند. اما این تغییر و تحول را می توان ادامه رویکردی دانست که مردم در انتخابات 24 خرداد برگزیدند و به سمت اعتدال قدم برداشتند.
با توجه به سابقه آقای مسجد جامعی آیا می توان انتخاب ایشان را امیدی برای رسیدن به تهرانی فرهنگی دانست؟ دقیقا همین طور است. البته ایشان یک فرد چند وجهی و چند بعدی هستند که علاوه بر فرهنگ و هنر در موضوعات دیگر هم نگاهشان پیشرو است ایشان در مدیریت شهری نیز توانایی های خود را دارند. از این رو با توجه به توانایی های ایشان، یقیناً می توانند سبب ایجاد تحول در رویکرد شورا و بعد در نحوه نگاهی که شورا به مدیریت شهری دارد شوند.
با توجه به تغییراتی که در ساختار شورا به وجود آمده است، از نظر شما مهم ترین مسائلی که این شورا باید به آن رسیدگی کند چیست؟ مسائل محوری و مهمی در شورا وجود دارد که در مدیریت شهری بسیار مهم هستند و ما سال های گذشته در تحول و تغییر آنها بسیار تلاش کردیم اما آنگونه که انتظار داشتیم تغییرات رخ نداد و فشارهایی باعث ممانعت از انجام این تغییرات می شد با این وجود توانستیم تا حدودی تغییرات لازم را در دو حوزه محیط زیست و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی انجام دهیم. از این رو امسال باید تلاش شورا این باشد که رویکرد انسان محور و فرهنگی را مد نظر قرار دهد. بررسی موضوعات در شورا باید از زوایای مختلف صورت گیرد. اقدام دیگری که در شورای شهر باید روی آن سرمایه گذاری شود نظر سنجی ها و کسب اطلاع از نظرات مردم است. این کار باید پیش از این انجام می شد اما متأسفانه در دوره های پیش به آن شکلی که انتظار می رفت این ارتباط برقرار نشد. شورا 31 نفر عضو دارد که برای جمعیت 5/8 میلیون نفری تهران تصمیم می گرد و این روشن است که اعضا نمی توانند با تمام این جمعیت ارتباط برقرار کنند از این رو نیازمند استفاده از تکنولوژی روز برای ایجاد ارتباط با مردم هستند. این کار باید با تقویت سایت های اطلاع رسانی و روابط عمومی صورت گیرد تا خواسته های مردم به گوش مسئولان برسد.مسئله دیگر ورود به مباحث تخصصی تر است شورا باید مسائل تخصصی تر را محور جلسات خود قرار دهد.
ما امسال شاهد ورود اعضایی به شورا بودیم که هیچ تخصصی در مسائل شهری ندارند پس چگونه می خواهند به بررسی مسائل تخصصی حوزه شهری بپردازند. آنها هم به عنوان نمایندگان مردم در شورا حضور دارند حتما در کارشان ویژگی هایی داشته اند که مردم به آنها رأی داده اند. نمایندگان هم باید سعی کنند به موضوعاتی که در شورا مطرح می شود اشراف داشته باشند. آنها وقتی با رأی مردم وارد شورا می شوند یعنی تعهدی در قبال آنها دارند پس طبق این تعهد باید عمل کنند. انها می توانند قبل از نظر دادن درباره آن موضوع به مطالعه و تحقیق بپردازند و با اشراف به آن موضوع درباره آن نظر بدهند.
آن مسائلی که در دوره پیش با ممانعت برای بررسی در شورا مواجه می شدند چه بودند؟ مسئله مهم تایید حساب رسی های شهرداری و نظارت بر بودجه بود. تایید حساب رسی های شهرداری که باید مورد رصد و نظارت دقیق شورا انجام شود از جمله مباحث مهمی است که باید در دوره جدید به آن بیشتر بها داده شود. ما باید یک شورای ناظر قوی و توانمند داشته باشیم.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید