1392/6/12 ۱۵:۳۵
احمد مسجد جامعی با 16 رای از بین 31 عضو شورای چهارم شهر تهران به عنوان "رییس شورا" انتخاب شد. اعضای شورای چهارم شهر تهران امروز در اولین جلسه خود، پس از قسم یاد کردن در اولین دستور جلسه خود پس از انتخاب هیات رئیسه سنی اقدام به انتخاب هیات رییسه شورای چهارم کردند و در این بین احمد مسجد جامعی به عنوان رییس چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران انتخاب شد.
احمد مسجد جامعی با 16 رای از بین 31 عضو شورای چهارم شهر تهران به عنوان "رییس شورا" انتخاب شد. اعضای شورای چهارم شهر تهران امروز در اولین جلسه خود، پس از قسم یاد کردن در اولین دستور جلسه خود پس از انتخاب هیات رئیسه سنی اقدام به انتخاب هیات رییسه شورای چهارم کردند و در این بین احمد مسجد جامعی به عنوان رییس چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران انتخاب شد. و بدین ترتیب مهندس مهدی چمران با اختلاف یک رای (15 رای) کرسی ریاست شورا را به مسجد جامعی سپرد.در ادامه این جلسه احمد حکیمیپور و مرتضی طلایی برای نایب رییسی شورای شهر تهران نامزد شدند اما حکیمیپور برای ایجاد وحدت بیشتر در شورا به نفع طلایی کنار رفت و بدین ترتیب مرتضی طلایی نایب رییس شورای چهارم شهر تهران شد. حکیمیپور پیش از شمارش آرا انصراف خود را اعلام کرد اما به درخواست سایر اعضا آرای اخذ شده شمار شد که بدین ترتیب مرتضی طلایی با کسب 22 رای نایب رییس شورا شد. در ادامه این جلسه رایگیری برای انتخاب 2 منشی هیات رییسه شورا انجام شد که از میان ابوالفضل قناعتی، هادی ساعی، عباس جدیدی و الهه راستگو که به عنوان نامزدهای این پست بودند به ترتیب هادی ساعی با 21 رای و الهه راستگو با 15 رای 2 منشی هیات رییسه شدند. همچنین در این جلسه رای گیری برای انتخاب سخنگوی شورای شهر تهران نیز انجام شد که از بین دو نامزد احراز این پست یعنی رضا تقیپور و مسعود سلطانیفر، رضا تقیپور توانست با 17 رای سخنگوی چهارمین دوره شورای شهر تهران شود.
مسجدجامعی: قالیباف فعلا سندی را امضا نمیکند رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: طبق روال معمول سالهای گذشته شهردار تهران تا زمان انتخاب شهردار جدید پای هیچ سندی را امضا نمیکند و امیدواریم آقای قالیباف نیز در این مدت همین روند را اجرا کنند. احمد مسجد جامعی امروز در پایان جلسه اول شورای شهر چهارم به عنوان رییس شورا در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد. وی در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه آیا محمدباقر قالیباف شهردار فعلی تهران تا زمان انتخاب شهردار جدید میتواند در مسئویت خود باقی بماند یا نه گفت: این روال در دورههای قبلی نیز وجود داشته و شهردار تهران در دوره قبلی نیز تا زمان انتخاب شهردار جدید همه اقدامات خود را متوقف نگه داشته و هیچ سند مالی یا حقوقی را امضا نکرده است.وی تصریح کرد: امیدوارم در این شورا نیز شهردار تهران به لحاظ قانونی آنچه که مورد تاکید قرار گرفته را رعایت کند و طبق برنامه معمول در سالهای گذشته در این فاصله انتخاب شهردار جدید هیچ سندی را امضا نکند. وی در پاسخ به سوالی در رابطه با ارزیابی از عملکرد این دوره مدیریت شهری گفت: شهرداری تهران در سالهای گذشته در حوزههای حمل و نقل و ترافیک، فضای سبز و خدمت رسانی اقدامات قابل قبولی داشته است اما به نظر میرسد لازم است در حوزه نرم افزاری نیز اقدامات بیشتری صورت گیرد و این مسائل را مورد توجه بیشتری قرار دهیم. وی تاکید کرد: لازم است برای رسیدن به آنچه که برای شهر تهران مطلوب است از فرهیختگان و نخبگان بیشتری برای نظاممند کردن امور و همچنین نشاط بیشتر در جامعه در همه زمینهها استفاده کنیم. وی در پاسخ به این سوال که آیا در جلسه روز یکشنبه که دومین جلسه شورای شهر چهارم خواهد بود، در مورد شهردار جدید تهران تصمیم گیری خواهد شد یا نه؟ گفت: در واقع شورای شهر تا کنون شکل نگرفته و امروز اولین جلسه آن است و هرچه تا کنون به عنوان گمانه زنی برای انتخاب شهردار مطرح شده به عنوان پیشنهاد اصلی شورای شهر چهارم نبوده است که البته این نوع گمانهزنیها و پیشنهادات برای تسریع کار شورا خوب و مفید خواهد بود. مسجدجامعی تصریح کرد: روز یکشنبه اولین دستور جلسه اعضای شورای چهارم انتخاب شهردار خواهد بود و طبق سنت سالهای گذشته شورای شهر جلسات روز یکشنبه غیرعلنی است و در عین حال جلسات تصمیم گیری در مورد انتخاب شهردار نیز معمولا غیرعلنی برگزار میشود و اگر قرار باشد تصمیم دیگری گرفته شود باید تصمیم جمعی همه اعضا باشد تا جلسه انتخاب شهردار جلسهای علنی شود. رییس شورای شهر تهران در دوره چهارم خاطرنشان کرد: طبق آییننامه داخلی شورای شهر تهران در دوره سوم تعداد کمیسیونهای داخلی شورا پنج کمیسیون بوده است اما به دلیل محدودیت تعداد اعضا امکان فعال شدن هر پنج کمیسیون وجود نداشت اما در دوره جدید این آیین نامه برای تشکیل پنج کمیسیون همچنان فعال است و با توجه به تعداد بیشتر اعضا احتمال تشکیل هر پنج کمیسیون شورای شهر تهران وجود دارد. مسجد جامعی در پاسخ به سوالی در رابطه با نهایی شدن دو گزینه محمدباقر قالیباف و محسن هاشمی از سوی اصولگرایان و اصلاح طلبان شورای شهر تهران به عنوان کاندید شهردار جدید تصریح کرد: این افرد گزینههای اعضا قبل از تشکیل شورا بودهاند و در واقع طبق آیین نامه داخلی شورا در روز یکشنبه به شورا معرفی میشوند و پس از آن روند قانونی انتخاب شهردار پیگیری میشود.
حاشیههای نخستین جلسه شورای چهارم شهر تهران اولین جلسه شورای چهارم شهر تهران با حاشیههایی همراه بود. جلسه امروز جلسه شلوغی بود، چرا که صحن شورای شهر در سالهای گذشته برای 15 عضو و مهمانان و افراد همراه آنها طراحی شده بود، اما حالا باید 31 عضو با همه همراهان و مهمانان آنها را در خود جای دهد. به همین دلیل جلسه اول شورای شهر تهران را طبق وظیفه، فرمانداری تهران برگزار کرد و در جریان این برگزاری طبق معمول ناهماهنگی بین روابط عمومی و خبرنگاران به وجود آمد. فرمانداری تهران از هفته گذشته اعلام کرده بود که برای این جلسه به دلیل محدودیت سالن، امکان حضور یک عکاس و یک خبرنگار و یا جایگزین عکاس، یک خبرنگار دیگر میتواند حضور داشته باشد، در صورتی که در جلسه امروز دو خبرنگار و یک عکاس از ایرنا و سه خبرنگار و یک عکاس از فارس حضور داشتند و در عین حال خبرنگاران برخی رسانهها از جمله خبرگزاری مهر و نیز رسانههای تصویری از جمله واحد مرکزی خبر، شبکه خبر و شبکه تهران به طور آزادانه در صحن شورا امکان تردد داشتند که این نوع برخورد مورد اعتراض خبرنگاران قرار گرفت.
در جلسه امروز شورای شهر تهران تعدادی از اعضای دوره سوم از جمله رسول خادم، حسن بیادی و حمزه شکیب حضور داشتند و تعدادی از اعضا از جمله معصومه آباد، مهدی چمران، احمد مسجدجامعی و مرتضی طلایی در جریان صحبتهای خود از اعضای قبلی حاضر و غایب در جلسه امروز یاد کردند. روند رایگیری برای اعضای هیات رییسه شورای شهر تهران پس از نشستن عباس شیبانی مسنترین عضو شورا و محسن پیرهادی و حسین رضازاده جوانترین اعضای شورای شهر تهران آغاز شد و در همان لحظات اول زمینه حاشیهها و تذکرهای اعضا به یکدیگر را به وجود آورد. دنیامالی در جریان معرفی نامزد برای ریاست شورا گفت: تاکنون دو عضو نامزد شدهاند که همه آنها را میشناسند و پیشنهاد میکنم رایگیری کنید، هر کدام انتخاب شدند، نفر دیگر به عنوان نایب رییس انتخاب شود. این اظهارات دنیامالی با واکنش مرتضی طلایی و حبیب کاشانی و دوستی مواجه شد و آنها خطاب به دنیامالی گفتند، این مسئله خلاف آییننامه داخلی شوراست و باید برای هر کدام از این افراد رایگیری صورت گیرد. رایگیری و شمارش آرا با حضور حسین طلا و یکی از اعضای شورا انجام میشد و هر کدام از آرا به خصوص رای ریاست شورا سه بار شمارش شد و در نهایت احمد مسجد جامعی با یک رای بیشتر از مهدی چمران رئیس شورا شد که اعلام آراء و لحظه نشستن وی روی صندلی شورا با تشویق حاضران جلسه همراه بود. در جریان انتخاب نایب رییس، اعضا احمد حکیمیپور را معرفی کردند و تعدادی دیگر از اعضا مرتضی طلایی را پیشنهاد دادند و قرار بر رایگیری شد، اما در میانه رایگیری در حالی که سعیدایی در حال چرخاندن گلدان رایگیری بود، احمد حکیمیپور گفت: به دلیل حفظ وحدت شورای شهر تهران، انصراف خود را به نفع آقای طلایی اعلام میکنم. البته این مساله که در ابتدا مورد حمایت و تشویق اعضا قرار گرفت، در ادامه زمینه اختلاف نظر را پدید آورد و تعدادی از اعضا خواستار شمارش آرای ماخوذه علیرغم انصراف احمد حکیمیپور شدند و پس از مذاکرات متعدد و دخالت و ارائه نظر مهدی چمران، ریاست شورای سوم، آرای ماخوذه شمارش و مرتضی طلایی با 22 رای انتخاب شد. احمد مسجدجامعی در جریان انتخاب نایب رییس شورا گفت: اقدام آقای حکیمیپور اقدامی اخلاقی و قابل تشویق است و حالا که چنین فردی این اقدام را انجام داده، لازم نیست دیگر در مورد مسائل حاشیهای رایگیری ورودی داشته باشیم. وی از ریاست هیات رییسه سنی خواست تا تبصرهای مطابق با رفتار اخلاقی حکیمیپور در نظر گرفته شود تا باعث شود این رفتارهای این اخلاقی و وحدتطلبانه در سایر بخشها نیز نهادینه شود که البته در ادامه با شمارش آرا و اخذ 22 رای، این مسائل برطرف شد. در ادامه رایگیری برای اعضای هیات رییسه و منشیها آغاز شد که در همان ابتدا احمد مسجدجامعی، هادی ساعی را به عنوان منشی اول معرفی کرد و معصومه آباد، الهه راستگو را معرفی و از اعضا خواست تا نسبت به انتخاب یک خانم در جمع اعضای هیات رییسه نظر مثبت داشته باشند. همچنین دوستی نیز عباس جدیدی را معرفی و اقبال شاکری نیز هادی ساعی و ابوالفضل قناعتی را برای هیات رییسه معرفی کرد که در نهایت هادی ساعی با 21 رای و الهه راستگو با 15 رای انتخاب شدند.
در ادامه جلسه تصمیمگیری برای انتخاب سخنگوی شورا نیز با حاشیهای روبرو بود و تعدادی از اعضا مخالف تعیین سخنگو در جلسه امروز بودند که علیرضا دبیر عضو هیات رییسه شورای سوم با اشاره به قانون داخلی شورا گفت: 6.5 سال منشی شورا بودم و همه قوانین آن را حفظ هستم و میگویم که ریاست شورا در واقع سخنگوی شوراست، مگر اینکه بخواهد مسئولیت خود را به کسی دیگر واگذار کند و تصمیمگیری در مورد این موضوع نیز در همین جلسه باید انجام شود. البته این اختلاف نظرها ادامه داشت تا اینکه تعدادی از اعضا از مهدی چمران به عنوان ریاست شورا در 10 سال گذشته نظر خواستند و وی که از ابتدای جلسه تا این لحظه در یکی از صندلیهای اعضا نشسته و سکوت کرده بود، با لحنی آرام گفت: دوستان، این موضوعات خیلی ساده است و لازم نیست خیلی در مورد آن بحث کنید و طبق آییننامه داخلی شورا، تاکید شده که اعضا باید در اولین جلسه نسبت به انتخاب رییس، نایب رییس، یک منشی و نیز یک نفر به عنوان سخنگو اقدام کنند و ما نیز باید امروز این کار را انجام دهیم. به این ترتیب بود که احمد دنیامالی، حکیمیپور را به عنوان سخنگو و سروری، تقیپور را به عنوان سخنگو معرفی کرد، اما حکیمیپور انصراف داد و به جای وی سلطانیفر معرفی شد و در نهایت پس از رایگیری، رضا تقیپور به عنوان سخنگو برای یک سال انتخاب شد. در جلسه امروز شورا حسین طلا، عیسی فرهادی و محمدباقر قالیباف و مرتضی تمدن حضور داشتند، در حالی که تعدادی از این اعضا از جمله مرتضی تمدن در شش سال فعالیت دوره سوم شوراها، اولین روزی بود که در صحن شورا حاضر میشد. اما در جریان سخنرانی خود از تعامل استانداری با شورای شهر تهران به نیکی یاد کرد. همچنین ترکیب نشستن اعضای جدید در صندلیهای شورا نیز ترکیبی مختلط از اصولگرایان و اصلاحطلبان بودند و اعضای دوره قبلی شورا که در دوره جدید نیز حضور دارند، همگی در صندلیهای ردیف دوم نشسته بودند. در عین حال پیام وزیر کشور برای روز شوراها علیرغم حضور نماینده وزارت کشور نیز در جلسه امروز قرائت نشد.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید