علی جنتی، وزیر ارشاد: امیدوارم بتوانیم راهی را که خاتمی آغاز کرد، ادامه دهیم

1392/6/9 ۱۰:۵۲

علی جنتی، وزیر ارشاد: امیدوارم بتوانیم راهی را که خاتمی آغاز کرد، ادامه دهیم

فعالیت‌های وزارت ارشاد دولت «تدبیر و امید» آغاز شده است. این گوشه و آن گوشه مراسم‌ متعدد فرهنگی برگزار می‌شود و هنرمندان و مسئولان هنوز بر صندلی قرار نگرفته در آن شرکت می‌کنند. این مراسم‌ گهگاه با حاشیه‌ها و سخنانی همراه می‌شود که واکنش شگفت‌زده هنرمندان را به دنبال دارد

 

فعالیت‌های وزارت ارشاد دولت «تدبیر و امید» آغاز شده است. این گوشه و آن گوشه مراسم‌ متعدد فرهنگی برگزار می‌شود و هنرمندان و مسئولان هنوز بر صندلی قرار نگرفته در آن شرکت می‌کنند. این مراسم‌ گهگاه با حاشیه‌ها و سخنانی همراه می‌شود که واکنش شگفت‌زده هنرمندان را به دنبال دارد. در یکی از روزهای آخر هفته، موزه موسیقی مکانی شد که هنرمندان موسیقی و وزیر ارشاد در آن حضور پیدا کنند و در موقعیتی عجیب تبدیل به مراسم تبلیغاتی برای قالیباف نامزد شهرداری تهران شد. هرچند نکته امیدوارکننده آن لحظه‌ای بود که از خاتمی رییس‌جمهوری اصلاحات یاد شد و ابراز امیدواری شد که راه او ادامه پیدا کند.

راه خاتمی ادامه پیدا کند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در موزه موسیقی و در جمع هنرمندان، استودیوی موزه موسیقی را افتتاح کرد. شاید بتوان مجموع سخنان مطرح شده در این افتتاحیه را با شیرینی این ابراز امیدواری همراه کرد: «بتوانیم راهی را که خاتمی آغاز کرد، ادامه دهیم.» وزیر ارشاد در توصیف موزه موسیقی آن را باعث افتخار همه دانست که جمهوری‌اسلامی ایران در یک بخش غیردولتی توانسته از چنین گنجینه‌ای صیانت کند و تاکید کرد: «بسیاری از شخصیت‌های خارجی و سفرا را دیده‌ام که وقتی از این موزه بازدید کرده‌اند، آن را گنجینه‌ای بی‌بدیل دانسته‌اند.» او آرزو کرد: «این مرکز بتواند پاتوق خوبی برای هنرمندان و اهالی موسیقی باشد و وزارت ارشاد هم در راستای پیشرفت این مجموعه حمایت‌هایی خواهد کرد.» جنتی در پایان سخنانش از «امید» در دولت جدید هم گفت: «در سالیان گذشته وقتی این چهره‌های افسرده را می‌دیدم، متأثر می‌شدم؛ اما امیدوارم در دولت جدید امیدواری به وجود بیاید و ما هم در راستای تقویت این روحیه حمایت‌هایی انجام می‌دهیم.» وي تاكيد كرد:«آقای مسجدجامعی قبل و بعد از تشکیل دولت یازدهم کمک‌های فوق‌العاده‌ای به ما کردند که امیدوارم با این کمک‌ها ادامه‌دهنده راهی باشیم که در ابتدا با آقای خاتمی شروع شد. این در حالی است که من قبل از این‌که رای اعتماد بگیرم هم از راهنمایی‌ها و نظارت وی استفاده کردم که امیدوارم بازهم از اندیشه‌های وی دوباره استفاده کنم.»

فخرالدینی و درخواست توجه به موسيقي

موزه موسیقی مکانی بود که «علی مرادخانی» در سال‌های گذشته در آن حضور داشت و فعالیت‌هایی انجام می‌داد. حالا او علاوه‌ بر پذیرفتن سمت معاون امور هنری وزیر ارشاد، همچنان موزه موسیقی را نیز مدیریت می‌کند. از سال 73 که قرار شد یک موزه موسیقی تاسیس شود، محمد بهشتی این مجموعه را در اختیار مرادخانی قرار داد و آنان بدون این‌که خبری منتشر کنند، شروع به آماده‌سازی مجموعه کردند. در موزه موسیقی، استودیوی موسیقی با صدای شهرام ناظری و نی‌نوازی محمد موسوی افتتاح شد. یکی از حاضران فرهاد فخرالدینی بود که گفت: «نمی‌خواهم بگویم وضعیت موسیقی چگونه است، زیرا همه می‌دانند. با موسیقی و فرهنگ می‌توانیم به خود ببالیم، اما وقتی می‌بینم بعضی حرف‌ها چگونه شأن موسیقی را پایین می‌آورد دلم به درد می‌آید. اگر موسیقی چیز بدی بود، حکیم ابوعلی‌سینا به بحث‌ در این موضوع نمی‌پرداخت. او می‌گوید، موسیقی در بین علوم در بالاترین جایگاه قرار دارد. با موسیقی کارهای زیادی می‌شود انجام داد. موسیقی به جامعه روح و نشاط می‌بخشد.» او از مسئولان حاضر درخواست کرد: «همکاری کنند تا موسیقی رواج بیشتری پیدا کند.» از نظر این آهنگساز و رهبر ارکستر «موسیقی جلوی انحرافات را می‌گیرد. بیاییم همگی در این راه دست به دست هم دهیم تا مردم به نیکی از این هنر والا بهره‌مند شوند. خواهش من به عنوان یک موسیقیدان فقط همین است.» داوود گنجه‌ای و خشایار اعتمادی نیز از سخنرانان بودند و هنرمندانی چون هوشنگ و ارسلان کامکار، شهرام و حافظ ناظری، شاهین فرهت، حسن ریاحی، فرهنگ شریف، عباس خوشدل، سهراب و تهمورث پورناظری، علیرضا قربانی، هوشنگ ظریف، کیوان ساکت، کامبیز روشن‌روان، بهروز صفاریان، پدرام کشتکار، مهرداد نصرتی، بنیامین بهادری، محسن یگانه، بیژن بیژنی و... حضور داشتند.

سینماگران فقط در خانه سینما جمع شوند

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این مراسم هم درباره سخنان چندی پیش خود چنین گفت: «قرار نیست که دو نهاد با عنوان خانه سینما فعالیت داشته باشند که بعضی به این موضوع انتقاد کرده‌اند. صحبت‌هایی با گروه‌های مختلف پیرامون خانه سینما داشتیم و من همه آن‌ها را به همراهی، انسجام و حل اختلاف سلیقه دعوت کردم.» او ادامه داد: «آن‌ها باید در یک مرکز یعنی خانه سینما که هم‌اکنون تعطیل شده، جمع شوند، زیرا این خانه پایگاهی برای همه آن‌ها محسوب می‌شود. درعین‌حال، من این مساله را دور از ذهن ندانستم که ممکن است این دوستان به توافق نرسند و این موضوع به این معنا نیست که قرار است دو خانه سینما داشته باشیم.» جنتی اظهار کرد: «بعضی‌ها به این موضوع انتقاد کرده‌اند که وقتی نهادی را ثبت کردیم، نمی‌شود نهاد دیگری با این عنوان فعالیت کند. درباره «خانه سینمای ایرانیان» نیز صحبت‌هایی صورت گرفت و این موضوعی است که باید درباره آن بحث شود؛ اما قطعا این خانه در قالب خانه سینما به فعالیت خود ادامه نمی‌دهد.»

سهم هنرهای دیگر

وزیر ارشاد البته فراموش نکرد از هنرهای دیگر نیز بگوید. او گفت: «توجه به اهالی موسیقی و حمایت از هنرمندان پیشکسوت از اولویت‌های ماست و تلاش می‌کنیم که این هنر تقویت شود. به‌طور قطع از موسیقی سنتی، پاپ و مقامی حمایت خواهیم کرد.» او این حمایت را شامل حال هنرمندان تئاتر نیز دانست: «قبول دارم هنر تئاتر مظلوم واقع شده و باید بیشتر حمایت شود.»

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: