1392/6/1 ۲۰:۱۹
فرهنگستان علوم که ریاست آن برعهده دکتر رضا داوری اردکانی است، در نامه ای هفت ماده ای از دکتر حسن روحانی رییس جمهور ایران خواستار« عدم دخالت نهادهای غیردانشگاهی و از بین بردن فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه » شد.
فرهنگستان علوم که ریاست آن برعهده دکتر رضا داوری اردکانی است، در نامه ای هفت ماده ای از دکتر حسن روحانی رییس جمهور ایران خواستار« عدم دخالت نهادهای غیردانشگاهی و از بین بردن فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه » شد. یکی از انتقاداتی که به دولت محمود احمدی نژاد وارد می شود، ایجاد فضای امنیتی در دانشگاهها و اخراج اساتید برجسته و نیز ورود برخی از دستگاهها و نهادهای نظارتی بر امور دانشجویان و دانشگاهها است. اما وزیر سابق علوم این امور را نه تنها رد می کرد بلکه از سکوت دانشگاهها و فضای بوجود آمده در آن به عنوان آرامش یاد می کرد. اکنون فرهنگستان علوم که رضا داوری اردکانی ریاست آن را برعهده دارد نامه ای به حسن روحانی رییس جمهور ایران ارسال و وضعیت دانشگاهها را شرح داده است. دراین نامه آمده است:
فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران با برگزاری جلسات متعدد در گروههای علمی و کارگروههای تخصصی و در نهایت تصویب شورای علمی، نظرها و پیشنهادهای اصلاحی خود در مورد آموزش عالی و نظام دانشگاهی کشور را به صورت موجز در 7 بند تنظیم و در اوایل تیر ماه سال جاری در نامه ای توسط رئیس فرهنگستان علوم برای رئیس جمهور منتخب ارسال کرد.
نظرها و پیشنهادهای فرهنگستان علوم بدین شرح است:
«نکاتی پیرامون آموزش عالی کشور تدوین و اجرای سیاستهای مناسب در زمینه آموزش عالی، تضمین کننده پیشرفتهای کشور است. سامان بخشیدن به وضع بحرانی حاکم بر آموزش عالی کشور، به ویژه دانشگاهها، از دغدغه های اصلی دانشمندان، دانشگاهیان و صاحبان علم و خرد و اندیشه کشور می باشد. نخستین گام برای تحقق این مهم، تدوین چشم انداز دانشگاه آینده و اجرای صحیح و کامل برنامه های توسعه، عدم دخالت نهادهای غیردانشگاهی و از بین بردن فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه است. از این رو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران که یکی از مهمترین وظایفش مشاوره به دولت در سیاستگذاری علم و فناوری است، بر موارد منتخب ذیل در راستای اعتلای آموزش عالی کشور تأکید دارد: 1-لزوم تأکید بر اختیارات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصرح در قانون مصوب مردادماه سال 1383 و تقویت نقش این وزارتخانه به عنوان نهاد بالادستی مؤثر در هماهنگی سیاستگذاریهای علمی، ارزشیابی و نظارت بر عملکرد دانشگاهها و مراکز علمی 2-لزوم به رسمیت شناختن استقلال دانشگاهها و تثبیت جایگاه هیأت امنای دانشگاهها در سیاستگذاریهای اجرایی، سازمان دهی، تصمیم سازی، تصمیم گیری، تنظیم و اجرای آیین نامه های آموزشی، پژوهشی و اداری و حمایت از دانشمندان و نخبگان 3-لزوم مشارکت مؤثر دانشگاهیان در انتخاب رئیس دانشگاه، رئیس دانشکده و مدیر گروه بر پایه شایسته-سالاری و پرهیز از سیاست زدگی 4-لزوم تقویت و نوسازی نهاد های مدنی و تشکلهای دانشگاهی با هدف مشارکت مؤثر دانشگاهیان در ارتقای دانش، بینش و پیوند میان دانشگاه و جامعه 5-لزوم تمرکززدایی در جذب و استخدام اعضای هیأت علمی و بازنگری در مفاد آیین نامه ارتقای دانشگاهیان و حذف موارد زائد بخصوص رفع و منع دخالت بی وجه و بی مورد عوامل غیر علمی (آموزشی و پژوهشی) و متأسفانه تعیین کننده در محاسبه امتیازهای ضروری برای ارتقا 6-لزوم تمرکززدایی در پذیرش دانشجو برای دوره های دکترای تخصصی و رفع سهمیه بندیهای جنسیتی در پذیرش دانشجو برای کلیه مقاطع تحصیلی 7-لزوم توسعه همکاریهای علمی بین المللی با دانشگاهها و مراکز علمی و فناوری معتبر جهان».
روابط عمومی فرهنگستان علوم
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید